martori luminosi necunoscuti mie
Moderator: Echipa Tehnica
martori luminosi necunoscuti mie
salut
am si eu o pb.. de la un timp imi apar si dispar (se aprind) niste martori luminosi in bord in acelasi timp.. sunt in stanga, sunt rosii.. primul are semnul exclamarii intr-un cerc, al doilea scrie 'stop', iar al treilea are o canistra de ulei pe fundal rosu.. eu banuiesc ca e de la frana, ca nu are destul lichid de frana..voi ce spuneti si ce trebuie sa fac.. unde gasesc si eu semnificatiile martorilor luminosi in limba romana?
multumesc
am si eu o pb.. de la un timp imi apar si dispar (se aprind) niste martori luminosi in bord in acelasi timp.. sunt in stanga, sunt rosii.. primul are semnul exclamarii intr-un cerc, al doilea scrie 'stop', iar al treilea are o canistra de ulei pe fundal rosu.. eu banuiesc ca e de la frana, ca nu are destul lichid de frana..voi ce spuneti si ce trebuie sa fac.. unde gasesc si eu semnificatiile martorilor luminosi in limba romana?
multumesc
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
Martorul Stop se aprinde intotdeauna cu inca un bec, care arata si de unde vine problema. Semnul exclamarii indica lipsa presiunii sau nivelul scazut de lichid hidraulic (LHM). Verifica daca este suficient lhm in rezervor.
"Canistra" arata presiunea uleiului de motor. Verifica sa fie suficient.
La Xantia nu exista acel clasic lichid de frana. Frana, suspensia si directia se servesc din aceeasi "oala" cu lhm.
"Canistra" arata presiunea uleiului de motor. Verifica sa fie suficient.
La Xantia nu exista acel clasic lichid de frana. Frana, suspensia si directia se servesc din aceeasi "oala" cu lhm.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
retro, cred ca e ceva gresit in postul tau. Canistra arata lipsa presiunii hidraulice si simbolul cu pompita arata lipsa presiunii de ulei in motor.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- cristian_v
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
- nicum
- Moderator
Pai e corect ce zici tu. Se pare ca difera semnul pentru lipsa presiunii hidraulice. La modelele mai vechi, cum ar fi al meu, lipsa presiunii hidraulice e indicata printr-o canistra, o pompa, ceva de genul asta, nu exista simbolul
La modelele mai noi a aparut in locul canistrei simbolul

La modelele mai noi a aparut in locul canistrei simbolul

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- gabi caragea
- pasionat
mai cititi inca o data ce scrie retro! aia e expllicatia corecta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- nicum
- Moderator
Eu vorbeam despre o "canistra" care vrea sa sugereze o pompa hidraulica. La BX seria I martorii rosii sint asa: lipsa presiune ulei (pompita de ulei), lipsa presiune hidraulica ("canistra" despre care am vorbit), si lipsa apa in vasul de expansiune (simbolul sugereaza un radiator). Mai exista martorul de motor incins care se aprinde impreuna cu STOP, dar e de culoare portocalie.
retro scrie:N-am gresit. Reiau:- se aprinde intotdeuna cu inca un martor
- indica nivelul scazut al lichidului hidraulic sau presiunea insuficienta a acestuia.
- arata presiunea scazuta a uleiului de motor (asta-i canistra la care se referea colegul nostru)
@nicum: tu la ce canistra te referi?
Am si eu o problema cu un martor luminos. Mi se aprinde uneori in timpul mersului si automat imi creste si turatia la 1100 rpm. un prieten care are Peugeot are aceiasi problema. A fost cu masina la un service, a pus-o pe tester, i-au spus ca nu au ce sa-i faca si ca e din cauza motorinei. I-au recomandat sa foloseasca alta sursa de combustibil si sa faca cativa km cu ea cu turatia peste 3000 rpm. Care sa fie problema la Xantia mea? Am pus poza cu martorul luminos

Bogdan
bogdanrusu.sunphoto.ro/2014
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.
bogdanrusu.sunphoto.ro/2014
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.
-
- simpatizant
sal
la fel se aprindea si la mine tot asa toate 3 (cele rosii)am fost la un mecanic si cica problema era de la lhm dar pe autostrada sa dovedit a fii uleiul din motor fiindca cu lhm complectasem asa ca mi-a iesit bilea prin blocul motor, punei ulei in motor si eventual sa iti verifice sonda
Înapoi la “Electrica - Xantia”