martori luminosi necunoscuti mie

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

La Mishto
simpatizant

martori luminosi necunoscuti mie

Mesajde La Mishto » Mar 29-Aug-2006 23:12

salut

am si eu o pb.. de la un timp imi apar si dispar (se aprind) niste martori luminosi in bord in acelasi timp.. sunt in stanga, sunt rosii.. primul are semnul exclamarii intr-un cerc, al doilea scrie 'stop', iar al treilea are o canistra de ulei pe fundal rosu.. eu banuiesc ca e de la frana, ca nu are destul lichid de frana..voi ce spuneti si ce trebuie sa fac.. unde gasesc si eu semnificatiile martorilor luminosi in limba romana?

multumesc

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mar 29-Aug-2006 23:25

Martorul Stop se aprinde intotdeauna cu inca un bec, care arata si de unde vine problema. Semnul exclamarii indica lipsa presiunii sau nivelul scazut de lichid hidraulic (LHM). Verifica daca este suficient lhm in rezervor.
"Canistra" arata presiunea uleiului de motor. Verifica sa fie suficient.
La Xantia nu exista acel clasic lichid de frana. Frana, suspensia si directia se servesc din aceeasi "oala" cu lhm.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 30-Aug-2006 09:02

retro, cred ca e ceva gresit in postul tau. Canistra arata lipsa presiunii hidraulice si simbolul cu pompita arata lipsa presiunii de ulei in motor.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mie 30-Aug-2006 11:43

nicum scrie:retro, cred ca e ceva gresit in postul tau. Canistra arata lipsa presiunii hidraulice si simbolul cu pompita arata lipsa presiunii de ulei in motor.

La Xantia semnul exclamarii indica lipsa de presiune sau nivel prea mic pentru LHM

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Mie 30-Aug-2006 16:03

nivel mic la lhm

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mie 30-Aug-2006 20:11

N-am gresit. Reiau:

Imagine - se aprinde intotdeuna cu inca un martor

Imagine - indica nivelul scazut al lichidului hidraulic sau presiunea insuficienta a acestuia.

Imagine - arata presiunea scazuta a uleiului de motor (asta-i canistra la care se referea colegul nostru)

@nicum: tu la ce canistra te referi?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 30-Aug-2006 20:43

Pai e corect ce zici tu. Se pare ca difera semnul pentru lipsa presiunii hidraulice. La modelele mai vechi, cum ar fi al meu, lipsa presiunii hidraulice e indicata printr-o canistra, o pompa, ceva de genul asta, nu exista simbolul :!:
La modelele mai noi a aparut in locul canistrei simbolul :!:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

gabi caragea
pasionat

Mesajde gabi caragea » Joi 31-Aug-2006 08:27

la canistra nu neaparat presiunea scazuta poate fi si lipsa de ulei sau ulei insuficient,iar celalalt cu semnul exclamarii poate fi si de la frine

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 31-Aug-2006 20:55

...pai daca nu ai ulei, n-ai nici presiune, nu? :wink:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 01-Sep-2006 09:53

mai cititi inca o data ce scrie retro! aia e expllicatia corecta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 01-Sep-2006 17:14

mie "canistra" de la presiunea de ulei scazuta mi se pare o pompa de ulei din aia...cum sa zic, empirica!
Am vazut una la service la Ciocarlan, urcau cu ea uleiul in cutie. Adevarata canistra e la lipsa de carburant.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 01-Sep-2006 19:14

Eu vorbeam despre o "canistra" care vrea sa sugereze o pompa hidraulica. La BX seria I martorii rosii sint asa: lipsa presiune ulei (pompita de ulei), lipsa presiune hidraulica ("canistra" despre care am vorbit), si lipsa apa in vasul de expansiune (simbolul sugereaza un radiator). Mai exista martorul de motor incins care se aprinde impreuna cu STOP, dar e de culoare portocalie.

seebogdy
just curious

Mesajde seebogdy » Joi 04-Sep-2008 23:54

retro scrie:N-am gresit. Reiau:

Imagine - se aprinde intotdeuna cu inca un martor

Imagine - indica nivelul scazut al lichidului hidraulic sau presiunea insuficienta a acestuia.

Imagine - arata presiunea scazuta a uleiului de motor (asta-i canistra la care se referea colegul nostru)

@nicum: tu la ce canistra te referi?

Am si eu o problema cu un martor luminos. Mi se aprinde uneori in timpul mersului si automat imi creste si turatia la 1100 rpm. un prieten care are Peugeot are aceiasi problema. A fost cu masina la un service, a pus-o pe tester, i-au spus ca nu au ce sa-i faca si ca e din cauza motorinei. I-au recomandat sa foloseasca alta sursa de combustibil si sa faca cativa km cu ea cu turatia peste 3000 rpm. Care sa fie problema la Xantia mea? Am pus poza cu martorul luminos :D

Imagine
Bogdan
bogdanrusu.sunphoto.ro/2014
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 05-Sep-2008 14:39

becul de la calculator. indica o problema de functionare a motorului, poate un senzor sau altceva care nu e in parametrii. trebuie o testare ca sa afli exact de la ce e

xander_canigia
simpatizant

sal

Mesajde xander_canigia » Vin 20-Mar-2009 06:17

la fel se aprindea si la mine tot asa toate 3 (cele rosii)am fost la un mecanic si cica problema era de la lhm dar pe autostrada sa dovedit a fii uleiul din motor fiindca cu lhm complectasem asa ca mi-a iesit bilea prin blocul motor, punei ulei in motor si eventual sa iti verifice sonda

Înapoi la “Electrica - Xantia”