tip de bec

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

tip de bec

Mesajde e.miron » Sâm 02-Feb-2008 00:33

Salut.
Am lumina cam slaba noaptea, cred ca sunt becuri stock, fara pretentii.As vrea sa le schimb cu unele philips da am vazut atat pe site la Aspad cat si pe aici prin magazine becuri H7 simple, cu un 'r' si cu un 's', respectiv pt faruri cu lupa sau oglinda.Stiu ca pare idioata intrebarea ( poate chiar este ) dar eu ce tip de far am?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 02-Feb-2008 09:43

verifica daca OGLINDA ti-e in stare buna. mai mult, daca nu sunt depuneri pe sticla. s-ar putea sa schimbi becurile cu ceva de calitate si sa nu observi mare diferenta.
Cum ai vazut si mai sus, ai faruri cu oglinda.
"If in doubt, flat out!"

e.miron
pasionat
Masina: Xantia 2.0 HDI110

Mesajde e.miron » Dum 03-Feb-2008 01:09

eu am pierdut manualul ( a se citi furat in 'service Citroen') si abia acum am reusit sa gasesc o copie in format electronic.Acolo zice ca am becuri H1 atat la faza scurta cat si la lunga..Aplicatia de pe site la philips spune la fel.Deci adio h7 xtreme power.

Acum, din gama h1 care sunt recomandate?
>Premium
>Nightguide
>Vision plus.

Sa spunem ca pretul nu e problema, doar ca vreau sa vad bine noaptea.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 03-Feb-2008 09:24

pai sa le luam pe rand:

Premium: sunt becuri standard, lumina alba facuta de un producator bun: philips. Lumina fata de standardul halogen este cu 30% mai mare

Nightguide: sunt becuri cu 3 culori care ilumineaza diferit fiecare portiune de drum: galben in stanga(ca sa nu ii deranjeze pe soferii care vin din sens opus), alb in fata si albastru in dreapta (se zice ca albastru este optim pentru iluminarea semnelor de circulatie. Nu stiu detalii despre cat de puternic lumineaza, dar banuiesc ca daca au facut atatea cercetari in domeniu, nu le-au facut aiurea.

Vision Plus:Becuri standard, lumina alba. lumina fata de standardul halogen este cu 50% mai mare.

Privind lista de mai sus e clar ca becurile premium cad pentru ca vision plus sunt tehnic superioare. Becurile Nightguide se recomanda a fi folosite numai pe faruri cu sticla transparenta. Din cate stiu, la xantia e transparenta. Daca nu, esti practic obligat sa folosesti Vision Plus. E alegerea ta.
"If in doubt, flat out!"

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Dum 03-Feb-2008 11:27

Sticla e transparenta la toate farurile 8)
Cred ca vrei sa spui sticla de far fara striatii.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 03-Feb-2008 11:37

:oops: asa e

Ma refeream la sticla clara. am inteles de la cei de la aspad ca sticla cu striatii anuleaza aproape complet efectul de 3 culori ale becului si astfel isi pierde din eficienta. Acesta este motivul pentru care eu pe bx mi-am pus xtreme power si nu nightguide
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Electrica - Xantia”