bataie enervanta

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

misi58
de-abia inscris

bataie enervanta

Mesajde misi58 » Lun 23-Feb-2009 09:35

Buna,
Am un Saxo din 2002 1527cmc diesel...136.000 km (l-am luat ca second-hand deci km...) si am o bataie cand apas pedala de ambreaj...Am crezut ca este vorba de rulmentul de presiune...l-am schimbat (rulmentul a fost Luks)dar bataia persista....Am desfacut din nou crezand ca este vorba..poate de disc de ambreaj...l-am dat jos (functiona perfect) si am vazut ca doua din cele 4 arcuri au un joc...am comandat si schimbat discul de ambreaj (Sachs) dar bataia exista! Deci ce poate fi? Repet intra in viteza, masina trage, dar cand apas pedala de ambreaj apare o bataie...
Multumesc anticipat!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 23-Feb-2009 11:09

pai placa cum arata? tu nu ai invatat ca un kit de ambreiaj e mai ieftin decit piesele luate separat? mai bine luai tot si stiai ca e totul in regula

misi58
de-abia inscris

Mesajde misi58 » Lun 23-Feb-2009 11:37

Se pare ca nu am invatat...sunt mai nou (azi m-am inregisrat)...dar totul arata O.K. Si discul vechi este o.k....vom incerca sa montam discul vechi pe un alt Saxo sa vedem daca va avea si acea masina aceasi problema... Desi sincer ma indoiesc...Oricum multumesc pentru raspunsul promt!

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mar 24-Feb-2009 19:53

Dupa ce rezolvati problema sa postati rezolvarea, ca sa stie si altii la ce sa se astepte. Succes si spor la treaba!
Visez la un C4 WRC...Imagine

misi58
de-abia inscris

Mesajde misi58 » Mar 03-Mar-2009 11:24

"Operatia a reusit pacientul a murit"....deci am luat de la o alta masina tot ce inseamna kit ambreaj si acelasi lucru face...posibil sa fie ceva in cutie, nu stiu ce sa spun...exceptand faptul ca poate ar trebui sa desfacem cutia de viteze...Aveti cumva idee ce ar putea sa fie in cutie? Adica poate fi de la un rulment din cutie? Oricum cum dau de capatul acestei probleme voi posta!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 03-Mar-2009 11:47

eu la cx aveam o bataie in motor cand nu era ambreiajul calcat. cand il apasam, nu mai batea nimic. s-a dovedit ca era de la cuzinetii axiali pana la urma. la cx rulmentul impinge pe placa de presiune. la zx e tot asa? sau trage?

misi58
de-abia inscris

Mesajde misi58 » Lun 11-Mai-2009 07:40

O.K. am rezolvat problema...schimband babeste tot ce era de schimbat (ultima piesa a fost placa de presiune) si acum este o.k.! Deci oameni buni tot ce pot spune este ca daca auziti o bataie enervanta cand se calca ambreajul...vedeti cum arata placa de presiune...dupa ce am cumparat tot kit-ul de ambreaj si comparand piesele am descoperit ca de vina totusi a fost placa...arata o.k. fara vre-o uzura vizibila...dar schimband placa s-a terminat si problema!
Multumesc pentru raspunsuri!!!

P.S. cea mai ieftina rezolvare la problema mea ar fi fost sa schimb tot kit-ul dar eu zgarcit ce sunt am luat conponenta cu conponenta si am ajuns pana la urma mai scump cu reparatia! Asta e omul cat traieste invata! :lol:

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 11-Mai-2009 10:58

mai zi-o odata ca poate aud si altii :!: :!: :!:

Înapoi la “Mecanica - Saxo”