Mesajde psa106 » Lun 26-Apr-2010 16:14
Eu am schimbat puntea (personal, nu la service) la pug-ul meu 106 (cu o punte de saxo vts). Nu este ceva simplu si, in cazul in care axul puntii este ok, trebuie schimbati rulmentii si simeringurile (vin in kit pentru fiecare parte, deci tb 2 kit-uri). Trebuie acordata atentie 1.montarii simeringurilor pentru a evita patrunderea apei pe langa ele si 2.repozitionarii barilor de torsiune. Multi numara dinti sau masoara repere de pe caroserie si bratul suspensiei, iar aceasta duce la diferente stanga-dreapta. Modalitatea corecta este montarea unei scule speciale (sau artizanale) ca un "fals amortizor" cu tija filetata si posibilitate de blocaj la o anumita dimensiune (de obicei cea reperata inainte de scoaterea barilor de torsiune) si apoi introducerea pe rand, intai dreapta si apoi stanga, a barilor. Pentru saxo, recomand dimensiunea pe scula de 294,5mm ca fiind cea minima (max 306mm), oricat de bine ar arata masina mai coborata de atat. Deci, nu este simplu dar nici prea complicat. Multi mecanici de la noi nu pot sau nu vor sa se ocupe de asa ceva, desi acest tip de suspensie este foarte des folosit la cei de la PSA. Bafta!