Huruit compresor clima
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
Huruit compresor clima
Dupa cum scrie si in titlu, la Xsara mea 2.0 HDI 90 CP cu clima, a inceput sa huruie compresorul de aer conditionat intr-un mare fel.
Intrebarea mea catre voi ar fi : stie cineva daca se poate demonta fulia de pe el si inlocuit rulmentul sau rulmentii care probabil sunt de vina pentru acest zgomot? A mai avut cineva o astfel de problema ? Parca nu as da 1400 lei pe un compresor nou daca pot sa schimb componentele uzate din acesta.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Daca i dau de cap, voi posta aici rezolvarea, pentru a vedea si altii.
Intrebarea mea catre voi ar fi : stie cineva daca se poate demonta fulia de pe el si inlocuit rulmentul sau rulmentii care probabil sunt de vina pentru acest zgomot? A mai avut cineva o astfel de problema ? Parca nu as da 1400 lei pe un compresor nou daca pot sa schimb componentele uzate din acesta.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Daca i dau de cap, voi posta aici rezolvarea, pentru a vedea si altii.
-
- just curious
Zgomotul compresorului este tot timpul, indiferent daca este cuplat sau nu. Acum ceva timp in urma cand am demontat alternatorul de pe masina, a trebuit sa dau jos si compresorul pentru un acces facil. Atunci am observat ca fulia are un joc si ca se aude cand misti de ea. Parca pe mijlocul fuliei era un inel, pe care calca curea si de la el se auzea. Nu mai tin minte exact deoarece nu am acordat o importanta extraordianara. Ulterior a aparut acest huruit enervant, ce imi acopera si zgomotul motorului.
-
- just curious
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
este nenorocirea aia de rulment de la fulie probabil; am 3-4 compresoare cu problema asta pe acasa;
daca nu reusesti sa gasesti rulment la un pret decent, poate te pot ajuta eu cu un compresor complet in stare buna la pret bun... eu gasisem rulment, dar nu mai spun pretul ca ma ia iar durerea de cap...
verifica totusi sa nu fie rolele intinzatoare, dar... nu prea cred...
daca nu reusesti sa gasesti rulment la un pret decent, poate te pot ajuta eu cu un compresor complet in stare buna la pret bun... eu gasisem rulment, dar nu mai spun pretul ca ma ia iar durerea de cap...
verifica totusi sa nu fie rolele intinzatoare, dar... nu prea cred...
-
- just curious
Am discutat cu cel care dezmembreaza C5 dar pretul ma face sa ma gandesc de 2 ori inainte de a cumpara. Mai bine incerc sa-l repar si daca nu reusesc atunci analizez alte alternative.
Poate ma apuc de ea saptamana viitoare la munca.... Oricum sper sa nu uit sa fac poze cu lucrarea.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Ca idee, ce cod are rulmentul respectiv sau ce dimensiuni in cazul in care le stie cineva ? Mai bine sa am rulmentul cumparat deja cand ma apuc de ea.
Poate ma apuc de ea saptamana viitoare la munca.... Oricum sper sa nu uit sa fac poze cu lucrarea.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Ca idee, ce cod are rulmentul respectiv sau ce dimensiuni in cazul in care le stie cineva ? Mai bine sa am rulmentul cumparat deja cand ma apuc de ea.