xsara hdi 90cp second hand
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
SCOZMINE, zi-ai luat Xsara aia pana la urma?! Apropos, shi eu am becu' ala de la airbag aprins mai mereu... mashina mea e luata din Italia, shi inainte s-o aduc am fost cu ea acolo la service, au zis ca l-au facut... sanki, s-a aprins iar cand eram pe drum... Tehnic vorbind, inafara de o pana de motorina n-am avut nici o problema cu mashina.. Merge super. Varianta pe care o am eu fuge 180-190 maxim.. deci suficient.. shi consuma 10L/100km la 180, deci mai mult ca rezonabil cred.. inca o chestie impartasesc shi problema cu RadioCD-u' Clarion montat pe mashina.. nu prea citejte cdurile..
Bec AirBag
Nu stiu daca asta este solutia optima pt. acel bec martor, dar cel putin la mine a functionat; deci , in partea dreapta a bordului se afle un comutator pt dezactivarea airbag-ului la pasagerul din dreapta in caz ca se foloseste scaun de bebe, eu am invartit de 2-3 ori cu cheia acel comutator si apoi nu s-a mai aprins becul in bord.
Exista sub el un alt bec martor pt airbag dezactivat, ca un scaun de bebe, care ramane aprins daca lasati comutatorul pe pozitia airbag dezactivat.
Sper sa va foloseasca.
Exista sub el un alt bec martor pt airbag dezactivat, ca un scaun de bebe, care ramane aprins daca lasati comutatorul pe pozitia airbag dezactivat.
Sper sa va foloseasca.
[BLC]Maravella scrie:SCOZMINE, zi-ai luat Xsara aia pana la urma?! .
da
hai sa va povestesc cum a fost poate va intereseaza;sper sa nu fiu prea mult offtopic;asa ca imi cer scuze anticipat
cum va spuneam ma hotarasem la o xsara break din 2000 din germania; am rezervat masina ,am cerut constatare la rar si am plecat in mare graba la inceputul lui octombrie; mai aveam o xsara2 break rezervata in belgia incaz ca ..; nu a fost cazul
am ajuns la masina (in bremen) am studiat-o peste tot inclusiv pe dedesubt pret de cateva ore si nu puteam sa-i gasesc semne de uzura; 153000km si impecabila; ba chiar am inceput sa ma gandesc ca poate e tzeapa pt ca nici pedalele sau alte accesorii ale soferului nu erau deloc uzate.intr-un final mi-am dat seama ca nu e tzeapa (avea cartea de service completa si oamenii acolo pareau seriosi);asa ca am luat-o ,am obtinut o reducere de 300 euro ,am facut actele in cateva ore(nu eu personal pt ca nu vb nemteste) si gata; singurul lucru care nu mergea era comutatorul de avarie pt care mai trebuia sa mai astept o zi ca sa mi-l schimbe; asa ca am luat banii pe comutator si am zis ca il schimb eu in tara
daca m-am vazut cu masina si in europa am zis ca de ce sa nu ma plimb eu putin; si asa am luat-o spre sud prin elvetia pana in italia unde vroiam sa fac o surpriza cuiva;cum am intrat in italia am facut plinu ca sa stabilesc consumu ( a iesit 5% cu condus in majoritate pe autostrazi cu maxim 140km/h); si surpriza :rezervoru a inceput sa curga cand s-a umplut;mi-am dat seama ca curge pe undeva pe sus si am asteptat sa curga ce era "in plus" si am plecat mai departe; in Pisa mi-a infundat cineva hayonu in parcare (cred ca biciclist sau motociclist); nu grav dar vizibil, fara sa sara vopseaua; am mai luat si o amenda de parcare,becul cu airbagul lateral a inceputa sa mi se aprinda;numai belele in italia; am facut surpriza persoanei respective si am plecat mai departe spre venetia;
trebuie sa va mai spun ca ratacirea a fost la ordinea zilei( sau mai bine zis bajbaiala) si mai ales in italia unde am vrut sa evit autostrazile cu plata. asta cu toate ca aveam un GPS incarcat cu harti detaliate la nivel de strada si cu autoroutare....
in drum spre venetia intr-o dimineata pe un drum de munte virajat mi-a fugit spatele la iesirea dintr-o curba si m-a aruncat intr-o parte (intr-un mal de pamant )cu toate eforturile mele de a redresa ( nu am franat deloc dar degeaba); viteza nu era excesiva pt ca aveam o masina cu remorca in fata mea si o alta in spate si mergeam de ceva timp in formatia asta, insa pe jos era umed si ff alunecos ;eu vazusem ca e umed dar nu ma asteptam sa fie asa alunecos; si nu era gheata pt ca afara erau 10 grade
a urmat politie,constatare,am transportat masina pe platforma la un garaj de acolo si am cerut sa-mi spuna un pret pt reparatia completa; pretu a fost de 4500 euro in conditiile in care paguba era doar in partea din fata stanga fara sa fie lovit motoru ;oricum am hotarat sa o aduc in ro sa o repar in speranta ca e mult mai ieftin aici. masina e acum aici si astept sa vad cat ma costa; deja am platit 1000 euro adusu pe platforma din it aici;nu va mai spun ce senzatii am trait cand am adus masina pe platforma;unu din soferii cu care am fost era pilot de raliu si cel putin intre arad si deva am fost convins ca o sa plece remorca cu masina mea in decor;
cam asta e in mare aventura mea ;totul ar fi fost perfect daca nu aveam ghinionu asta; masina imi place la nebunie si sunt convins ca o sa arate iar ca inainte dar din pacate la un pret prea mare...
concluzia ar fi ca un casco pt cateva zile ar fi fost de aur; nu stiu daca se putea face doar pt cateva zile dar merita incercat
scuze daca am fost prea lung sau daca am batut campii
cosmin
P.S. daca cineva are intrebari despre pasii necesari aducerii unei masinii de afara ii raspund cu placere
-
- just curious
Scozmine, sincer imi pare rau ca ai trecut prin toate astea.. Ce sa zic?! Sper s-o faci cat mai repede shi la bani cat mai putzini. Italienii sunt nijte magari. Un amic de-al meu a ramas in SanRemo, cand stateam eu acolo, shi mi-a cerut ajutoru'. I s-a crapat chiulasa la un Chrisler Voyager, shi i-au cerut idiotzii 5.000 de euro sa i-o faca. Imagineaza-tzi !! Ai facut bine ca ai adus-o in Romania, aici o sa te coste mai putzin. Mai e inmatruculatu' care e fo 2.000 de euro. Te-ai scos cam scump, da' daca o sa ai grija de mashina o sa fie mai bine.. Apropos, poate organizam shi noi o intalnire a forumijtilor. Ce zicetzi ?!
inmatriculatu nu costa 2000; vama costa 1500 ( adica tva19%+ acciza 4.5%) dar trebuie sa primesc din germania tva-ul de la ei (16%)
restu taxelor de inmatriculare sunt acceleasi ca la orice masina pe care o cumperi in ro
cei de la garajul din italia unde am dus masina au fost de treaba; m-ar fi costat 6000euro dar fara factura costa 4500; mi-au tinut masina la garajul lor pana m-am intors eu s-o recuperez; cam astea sunt preturile in vest (35euro ora de manopera);partea proasta la ei e ca vroiau sa schimbe capota si aripa dreapta cu toate ca erau putin indoite; aici se indreapta fara probleme
dar sunt de acord ca sunt niste idioti ;m-au disperat la toate capitolele cat am fost in italia; de exemplu italienii nu stiu ca masinile sunt dotate cu semnalizare; nici macar soferii profesionisti de pe autobuze nu semnalizeaza; asta ar fi numai un aspect..
la intalnire vin si eu daca se organizeaza; dar numai daca e gata masina:)
cosmin
restu taxelor de inmatriculare sunt acceleasi ca la orice masina pe care o cumperi in ro
cei de la garajul din italia unde am dus masina au fost de treaba; m-ar fi costat 6000euro dar fara factura costa 4500; mi-au tinut masina la garajul lor pana m-am intors eu s-o recuperez; cam astea sunt preturile in vest (35euro ora de manopera);partea proasta la ei e ca vroiau sa schimbe capota si aripa dreapta cu toate ca erau putin indoite; aici se indreapta fara probleme
dar sunt de acord ca sunt niste idioti ;m-au disperat la toate capitolele cat am fost in italia; de exemplu italienii nu stiu ca masinile sunt dotate cu semnalizare; nici macar soferii profesionisti de pe autobuze nu semnalizeaza; asta ar fi numai un aspect..
la intalnire vin si eu daca se organizeaza; dar numai daca e gata masina:)
cosmin