martor antipolution aprins

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

Xara
simpatizant

Mesajde Xara » Vin 13-Iul-2007 16:04

De vre-o saptamana am si eu ANTIPOLLUTION FAULT. Am incercat chestia cu turatul la 6000, i-am facut plinul cu benzina euro 4 la Rompetrol (pana acum am tinut-o numai cu benzina de 95 de la petrom) dar beculetul se incapataneaza sa ramana aprins ... !
Cei care s-au dus la service, cat v-a costat fraĂžilor ?
Cei care au spus cĂŁ nu-i problema prea mare, cĂŁ-i pe benzina... pe ce va bazaĂži ?

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Vin 13-Iul-2007 19:32

incearca sa scoti bornele bateriei...30 min...se restarteaza calculatorul...poate merge asa

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Sâm 14-Iul-2007 13:40

mai oameni buni ! nu mai sariti cu turometrele la maxim :shock: , vedeti ca in rezervor aveti o pompa de benzina care baga cca 2-3 bari , daca e slabita si nu mai baga combustibilul cum trebuie incepe pe bord avrtizarile . in majoritatea cazurilor se uzeaza rotorul in zona perilor colectore si pompa merge in cateva infasurari , scade debit si calc-ul simte ast lucu . nu e batut in cuie ce zic , dar se pare ca multi de aici au probleme de ast gen. o zi buna !

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 14-Iul-2007 15:11

ar mai avea si alte simptome daca ar fi pompa de vina. eu cred ca e vorba de un senzor care nu mai merge, un injector mai uzat sau o eroare de comunicare intre computere
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

dancosar
just curious

antipolution folt

Mesajde dancosar » Sâm 25-Oct-2008 20:53

ar putea fi mai multe cauze. de ex: sistemul de evacuare nu este etans (sufla pe undeva) ar mai fi sondele lamda, ar mai fi senzorul clapeta acceleratie ar mai putea fi vre-o bujie defecta, sunt multe cauze care ar putea duce la aprinderea acelui martor de bord insotit de mesajul antipolution folt. cel mai indicat este un test care da exact ce are

Xara
simpatizant

L-am avut si eu, ... candva!

Mesajde Xara » Lun 03-Noi-2008 10:23

De ceva timp nu se mai aprinde beculetul respectiv, dupa ce am desfacut catalizatorul si l-am curatat un pic, am mai gadilit sondele lambda, etc. Am avut ceva emotii la ITP cu noxele, n-au iesit pana n-am astupat bine teava de esapament.
In schimb vreau sa-i previn pe cei care, ca si mine, de buna credinta merg la reprezentanta - la tester. Mi-e mi-au spus ca computerul raporteaza erori la sistemul de evacuare - catalizator, dar ca nereusind sa depisteze exact componenta defecta trebuie sa le cumpĂŁr pe toate: catalizator + 2 sonde = aprox. 30 milioane. Eu am zis sa le comande ei si mie sa mi-o factureze doar pe aia care se va dovedi defecta, dar mi-au explicat ca nu se poate, ca asta e politica firmei: clientul comanda si plateste !
Dupa chestia asta, n-am mai calcat pe la ei, am cautat un meserias bun si-mi rezolv problemele mult mai ieftin. Si nici n-am dat 30 mil pe catalizator si sonde noi, plus cat vor mai fi vrut ca sa mi le schimbe.

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Lun 03-Noi-2008 10:43

in general reprezentanta te cam stoarce de bani !! e ca si cum ai arunca banii la gunoi...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 03-Noi-2008 12:18

erorile au un cod care reprezinta o anumita componenta in context. deci sigur stiau exact ce e stricat, dar au probabil nevoie de ceva bani acuma cu alegerile...

costy1
just curious

Mesajde costy1 » Mie 05-Noi-2008 14:21

undeva pe aici (in alt topic) spuneam ca am si eu probleme cu acel martor. M-a costat 60ron un test la un particular pe care-l cunosc de ani buni si a iesit ca sonda lambda (ce-a dinaintea catalizatorului) este moarta. Am gasit cu 310 ron insa deocamdata nu am banuti s-o cumpar. Asa ca cel mai indicat este testerul ; sa-ti spuna clar unde este buba.

Înapoi la “Mecanica - Xsara”