ai spus ca ai scos lichid dar foarte putin. ai inlocuit cu altul nou ? daca da, poate a ajutat acela nou?chiar daca a fost putin . eu tot cred ca este bine sa o vada un "doctor"alex ghita scrie:singura singurica dar azi dimineata la ora 6 tot se mai simtea ceva oprire in functionare . totul cred ca are legatura directa cu temperatura exterioara sau ... habar nu am
dar iei a fost de vis
pe la ora 14 ple iar cu ea sper sa fie ca ieri
servodirectie in hopuri
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
de vazut au vazut-o doi doctori ( khan si un mecanic de la renault ) . problema este ca diagnosticele au fost diferite . cand o sa am timp mai mult o sa ma duc si la un control mai amanuntit la tot ce tine de directie ca parca nu as schimba pompa de servodirectie pana nu sunt sigur ca ea este vinovata
poate reusesc cumva sa schimb tot lichidul deoarece la un drum mai lung prin oras am observat ca isi revine
poate reusesc cumva sa schimb tot lichidul deoarece la un drum mai lung prin oras am observat ca isi revine
Nu vreau sa intru peste ce ti-au spus mecanicii. ei stiu mai bine,dar am un prieten care repara casete de directe si vorbind cu el a mentionat simtomele pe care le ai tu si spunea ca lichidul nu mai are calitatile de la inceput si schimbind uleiul cu unul cu ungere mai buna disparea simtomul de 'hopuri' din acest motiv tot te disper cu lichidul de servoalex ghita scrie:de vazut au vazut-o doi doctori ( khan si un mecanic de la renault ) . problema este ca diagnosticele au fost diferite . cand o sa am timp mai mult o sa ma duc si la un control mai amanuntit la tot ce tine de directie ca parca nu as schimba pompa de servodirectie pana nu sunt sigur ca ea este vinovata

-
- simpatizant
apreciez interesul tau pentru probema mea si iti multumesc pentru sfaturile acordate . cu prima ocazie cand am timp ma duc sa schimb tot lichidul ( elf atx dexron 3 cred ca e bun ).
am mai schimbat cate putin si parca oprirea e mai mica si dispare mai usor . mai nou am observat ca roata din dreapta fata imi freaca in aparatoarea de noroi ,ceea ce ma pune pe ganduri ca ar putea fi si o problema mecanica a directiei sau articulatiei
Numai bine ! si multumesc pentru sfaturi
am mai schimbat cate putin si parca oprirea e mai mica si dispare mai usor . mai nou am observat ca roata din dreapta fata imi freaca in aparatoarea de noroi ,ceea ce ma pune pe ganduri ca ar putea fi si o problema mecanica a directiei sau articulatiei
Nu cumva sunt rotile mai mari?alex ghita scrie:apreciez interesul tau pentru probema mea si iti multumesc pentru sfaturile acordate . cu prima ocazie cand am timp ma duc sa schimb tot lichidul ( elf atx dexron 3 cred ca e bun ).
-
- simpatizant
sunt dimensiunile originale 195 / 55 R15 pe jante de otel (originale cred ) iar de iarna am avut 185 / 55 R15 pe jante de aliaj ( nu stiu ET la ele dar nu atingeau )
acum ca tot rascolesc in trecut mi-am adus aminte ca in decembrie 2008 m-a lovit cineva in partea dreapta dar fara consecinte asupra rotii sau a elementelor de directie (nu cred ca dupa un an jumate si-a adus aminte de incident si acum se vaita) doar aripa , bara , farul si aparatoarea de noroi au fost schimbate si sigur nu freca roata pe nicaieri
imi cer scuze ca lungesc postul dar e normal ca la roata din dreapta fata sa se observe in momentul lovirii cu piciorul un joc fata - spate ?
numai bine !
acum ca tot rascolesc in trecut mi-am adus aminte ca in decembrie 2008 m-a lovit cineva in partea dreapta dar fara consecinte asupra rotii sau a elementelor de directie (nu cred ca dupa un an jumate si-a adus aminte de incident si acum se vaita) doar aripa , bara , farul si aparatoarea de noroi au fost schimbate si sigur nu freca roata pe nicaieri
imi cer scuze ca lungesc postul dar e normal ca la roata din dreapta fata sa se observe in momentul lovirii cu piciorul un joc fata - spate ?
numai bine !
Si eu am o problema cu Xsara
Am fost la Service Citroen si mi-au zis ca e pompa servo, dar am schimbat pompa si nu s-a reparat problema.
Ii tare ciudat ca atunci cand virez dreapta merge servo foarte bine iar cand dau stanga se aude un pasait si merge greoi aproape ca si cum nu ar fi servo...
AJUTOR
Ii tare ciudat ca atunci cand virez dreapta merge servo foarte bine iar cand dau stanga se aude un pasait si merge greoi aproape ca si cum nu ar fi servo...
AJUTOR

probabil ca e cremaliera, mai exact distribuitorul de la pinion. asta se intimpla cind se strica garniturile si intra ulei cu presiune in toate compartimentele
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
nu stiu, eu n-am desfacut pina acum. daca are suruburi si se gasesc garnituri, de ce nu?
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
-
- simpatizant
surpriza neplacuta .
odata cu venirea frigului servodirectia a inceput din nou sa se simta putin mai greoaie si usor in hopuri .
pana la urma are cineva vreo cunostinta despre acest fenomen la temperatura scazuta ? sa fie pompa buclucasa sau lichidul pe care nu am apucat sa-l schimb in totalitate vinovat pentru disconfort ?
Numai bine !
odata cu venirea frigului servodirectia a inceput din nou sa se simta putin mai greoaie si usor in hopuri .
pana la urma are cineva vreo cunostinta despre acest fenomen la temperatura scazuta ? sa fie pompa buclucasa sau lichidul pe care nu am apucat sa-l schimb in totalitate vinovat pentru disconfort ?
Numai bine !
Re: servodirectie in hopuri
marocanu scrie:ai verificat lichidul de servo? incearca sa-l shimbi eu am pus 2+2 merge bine si are ungere mai buna(nu mai tremura volanul si nu mai pierd lichid)alex ghita scrie:Va salut dragi posesori de autoturisme Citroen ! sunt posesorul unei Xsara 2.0 HDI 90 (115 dupa spusele proprietarului anterior ) si vin cu o intrebare la voi referitor la servodirectia acestei masini . Mai exact am constatat ca dintrodata aceasta a inceput sa functioneze neregulat : prima oara a inceput sa functioneze mai greu ,iar volanul sa revina la pozitia centrala numai cu ajutorul meu , apoi sa mearga in hopuri adica la rotatie se simtea cum merge greu apoi foarte usor ca si cum ar da in gol . Totul s-a petrecut intr-o singura zi , fara alte semne de cedare sau zgomote ciudate ! intrebarea mea este daca ati mai intalnit problema si daca da , un sfat daca se poate . Va multumesc si multi Km fara probleme !
dar totusi cum se schimba uleiul? cred ca periodic nu iar face rau sa schimb!
Salut eu am grija de parcul de masini de la munka si a aparut si la mine cam aceiasi problema la un ford.am scos uleiul pe la conductele de servo ,nici nu va pot spune ce e iesit de acolo. am schimbat uleiul am pus si aditiv 2+2 si merge mai bine dar nu cum trebuie, cred ca este prea tirziu .Am vorbit cu cineva s-a o repar ,cica are niste pistonase ce ar fi uzate.