servodirectie in hopuri

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Lun 13-Dec-2010 21:35

AAA scuze cica uleiul de servo nu se schimba niciodata :shock: asa mi-a spus la service ,dar sa fim seriosi la cum am vazut ca arata uleiul sigur trebuie schimbat

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Joi 26-Mai-2011 20:54

MĂŁ scuzaĂži cĂŁ mĂŁ bag Âşi eu ĂŽn seamĂŁ. Din discuĂžiile anterioare nu am tras nici o concluzie. TotuÂşi ce defect a avut sau are servo la alex ghita?

Întreb pentru cã ºi eu am observat la Xsara mea cã atunci când iau viraj mai mare, mai ales la drumuri lungi, simt în volan uneori niºte hopuri, parcã ar merge uºor, mai rotesc de volan, merge mai greu, dupã care, dacã rotesc la maxim simt iar direcþia uºoarã. Am chiar senzaþia cã la bracaj aproape de maxim apare o forþã de acþiune într-un sens, urmatã de o reacþiune în celãlalt sens ºi tot aºa. Situaþia e sub control dar mã deranjeazã puþin. Ca fapt divers, geometria la roþi nu am verificat-o dar nu-mi uzeazã neuniform anvelopele. Sã nu-mi spuneþi cã trebuie sã schimb pompa servo cã prea am lãudat maºina asta.

MulĂžumesc anticipat.

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Vin 27-Mai-2011 08:17

Salut MOTROCEL ! La mine servodirectia merge bine dupa ce am inlocuit cat am putut din lichidul hidraulic .
Ca idee acesta era curat dar probabil nu mai avea aceleasi proprietati asa ca din punctul meu de vedere poti inlocui lichidul de servodirectie dar ai grija ca ce pui in loc sa fie compatibil

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Vin 27-Mai-2011 09:57

Salut ce sa spun la mine acum dupa ce am schimbat lichidul si dupa ceva timp servo a inceput sa mearga mai bine,eu chiar vroiam sa desfac caseta sa vad ce are dar pentru ca acum merge bine am lasat pe altadata.(la mine uleiul de servo ziceai ca este cu noroi)

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Sâm 28-Mai-2011 07:32

Uleiul ĂŁsta se poate schimba la orice service ? E vreo Âşmecherie ĂŽn scoaterea lui?
ÂŞi ce ulei servo sĂŁ folosesc oare? Eu ĂŽn general la maÂşinile mele merg pe TOTAL deÂşi sunt fĂŁcute pe oriunde.
Oare ce ulei foloseÂşte producĂŁtorul?

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Lun 30-Mai-2011 11:09

mi-a zis cineva ca sunt nijte pistonase de la servo mie imi fac un fel de tac tac si revine volanu cand invart pe loc, isi cauta el un loc
nu inteleg cum e fenomenu
ideea e ca se aude un tac tac cand invart la viteze mici la viteze mari numai intervine acest lucru
si am auzit ca e pana 1 mil chestia asta pistonas ce e

Înapoi la “Mecanica - Xsara”