servodirectie in hopuri

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

alex ghita
simpatizant

servodirectie in hopuri

Mesajde alex ghita » Lun 22-Mar-2010 23:45

Va salut dragi posesori de autoturisme Citroen ! sunt posesorul unei Xsara 2.0 HDI 90 (115 dupa spusele proprietarului anterior ) si vin cu o intrebare la voi referitor la servodirectia acestei masini . Mai exact am constatat ca dintrodata aceasta a inceput sa functioneze neregulat : prima oara a inceput sa functioneze mai greu ,iar volanul sa revina la pozitia centrala numai cu ajutorul meu , apoi sa mearga in hopuri adica la rotatie se simtea cum merge greu apoi foarte usor ca si cum ar da in gol . Totul s-a petrecut intr-o singura zi , fara alte semne de cedare sau zgomote ciudate ! intrebarea mea este daca ati mai intalnit problema si daca da , un sfat daca se poate . Va multumesc si multi Km fara probleme !

marocanu
pasionat

Re: servodirectie in hopuri

Mesajde marocanu » Mar 23-Mar-2010 10:58

alex ghita scrie:Va salut dragi posesori de autoturisme Citroen ! sunt posesorul unei Xsara 2.0 HDI 90 (115 dupa spusele proprietarului anterior ) si vin cu o intrebare la voi referitor la servodirectia acestei masini . Mai exact am constatat ca dintrodata aceasta a inceput sa functioneze neregulat : prima oara a inceput sa functioneze mai greu ,iar volanul sa revina la pozitia centrala numai cu ajutorul meu , apoi sa mearga in hopuri adica la rotatie se simtea cum merge greu apoi foarte usor ca si cum ar da in gol . Totul s-a petrecut intr-o singura zi , fara alte semne de cedare sau zgomote ciudate ! intrebarea mea este daca ati mai intalnit problema si daca da , un sfat daca se poate . Va multumesc si multi Km fara probleme !
ai verificat lichidul de servo? incearca sa-l shimbi eu am pus 2+2 merge bine si are ungere mai buna(nu mai tremura volanul si nu mai pierd lichid)

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Mar 23-Mar-2010 11:20

Multumesc pentru sfat . Lichidul este suficient , l-am verificat , nu am pierderi si nici zgomote cidate care sa vina de la pompa . ma gandesc sa nu fie ceva de la caseta de directie , sau ax volan . Nu stiu daca are vreo legatura dar in ziua producerii evenimentului am mers si cu A.C.

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Mar 23-Mar-2010 14:37

Tocmai ce m-am intors de la masina unde am prins un moment de liniste si am auzit un suierat ca de aer comprimat care scapa in momentul rasucirii volanului devenind mai puternic la capatul cursei . mentionez ca servo functioneaza dar nu in parametri optimi ( in timpul rotirii volanului acesta se ingreuneaza dupa care isi revine , ciclul repetandu-se pe toata cursa acaestiua indierent de sensul de rotatie ) .

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Vin 26-Mar-2010 13:02

[/quote] ai verificat lichidul de servo? incearca sa-l shimbi eu am pus 2+2 merge bine si are ungere mai buna(nu mai tremura volanul si nu mai pierd lichid)[/quote]

pe unde se scoate lichidul ca pe la pompa nu am reusit sa scot decat aproximativ 100 ml si din cate am inteles cantitatea de lichid este cam de 1 litru

am observat ca atunci cand merg mai mult cu masina ,mai bine zis dupa mai multe rotiri ale volanului fenomenul este insesizabil .

mai am o intrebare ... Este normal sa se incinga conducta care pleaca din pompa servo ???

Multumesc

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 26-Mar-2010 16:36

normal, uleiul ala trece prin niste fante minuscule si este si trimis cu presiune dn pompa, deci e normal
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Sâm 27-Mar-2010 10:19

khan scrie:normal, uleiul ala trece prin niste fante minuscule si este si trimis cu presiune dn pompa, deci e normal

@khan multumesc pentru raspuns . spune-mi si mie pe unde scot lichidul pentru ca de la pompa nu am scos decat 100 ml

numai bine !

marocanu
pasionat

Mesajde marocanu » Lun 29-Mar-2010 13:46

alex ghita scrie:
ai verificat lichidul de servo? incearca sa-l shimbi eu am pus 2+2 merge bine si are ungere mai buna(nu mai tremura volanul si nu mai pierd lichid)[/quote]

pe unde se scoate lichidul ca pe la pompa nu am reusit sa scot decat aproximativ 100 ml si din cate am inteles cantitatea de lichid este cam de 1 litru

am observat ca atunci cand merg mai mult cu masina ,mai bine zis dupa mai multe rotiri ale volanului fenomenul este insesizabil .

mai am o intrebare ... Este normal sa se incinga conducta care pleaca din pompa servo ???

Multumesc[/quote] sincer nu stiu, la mine pierdea si asa am inlocuit lichidul. de fapt s-a oprit dupa o anumita cantitate. dar vb. cu kan. la un anumit timp este bine sa schimbi lichidul de servo

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Mar 30-Mar-2010 11:31

multumesc pentru sfat marocanu , poate imi spune khan ceva despre inlocuirea lichidului cand va citi postul

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 30-Mar-2010 12:07

alex ghita scrie:multumesc pentru sfat marocanu , poate imi spune khan ceva despre inlocuirea lichidului cand va citi postul
nu crezi ca este mai bine sa te duci la khan , sigur o verificare inaintea schimbari lichidului nu strica

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Mar 30-Mar-2010 13:09

cbx scrie:
alex ghita scrie:multumesc pentru sfat marocanu , poate imi spune khan ceva despre inlocuirea lichidului cand va citi postul
nu crezi ca este mai bine sa te duci la khan , sigur o verificare inaintea schimbari lichidului nu strica

@cbx cu siguranta ca e mai bine sa se uite cineva avizat la ea sa vada care e problema numai ca eu nu prea stiu cum sa fac sa o vada khan .

plus ca mai e o problema : cand se incalzeste fenomenul nu mai este asa evident .

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 30-Mar-2010 16:33

pm catre Khan

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Mie 07-Apr-2010 15:27

Hristos a inviat ! buna ziua dragi colegi , revin cu un nou post deoarece masina mea zici ca a fost deprimata si odata cu venirea timpului frumos a revenit la sentimente mai bune fata de mine :). Vorbisem cu o cunostinta de la un sevice Dacia-Renault despre problema mea si am fost invitat azi la un contol (mai mult vizual ). toate bune si frumoase ,dar cand ma urc in masina si dau sa plec , surpriza , merge sevodirectia fara cea mai mica problema . la service pun vreo 3 mecanici mana pe furtune si asculta pompa si dau verdictul... pompa e in regula baga presiune si e normal sa suiere (rezonabil) la relanti.

acum sper si eu ca omul de rand sa nu se insele si sa fi fost doar un strigat a masinii mele , spunandu-mi sa-i mai acord si ei putina atentie :roll: :wink: (am un stop spart pe stanga )

sa auzim de bine Alex Ghita

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 08-Apr-2010 10:35

adica s-a reparat singura? sau de la miinile alea pe furtune i se trage? cam greu de crezut
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

alex ghita
simpatizant

Mesajde alex ghita » Joi 08-Apr-2010 11:21

singura singurica dar azi dimineata la ora 6 tot se mai simtea ceva oprire in functionare . totul cred ca are legatura directa cu temperatura exterioara sau ... habar nu am

dar iei a fost de vis :steering:
pe la ora 14 ple iar cu ea sper sa fie ca ieri :D

Înapoi la “Mecanica - Xsara”