Blocare Pedala Ambreiaj
Moderator: Echipa Tehnica
- ovicti
- simpatizant
- Masina: Citroen Cactus 1.6 HDI
- 2: Citroen Xsara 1.6 16V
- 3: Citroen Xsara 2.0 HDI
Blocare Pedala Ambreiaj
Salutare.
Stie cineva ce mechanism are pedala de ambreiaj?
Pentru ca mi se intampla uneori o chestie ciudata:
- Pedala de ambreiaj cade la podea fara sa decupleze si ambreiajul.
- cablul nu pare sa aiba nici o problema. Prima data cand am patit-o am demontat tot ce era deasupra(baterie, filtru de aer...) si abia apoi am vazut ca, totul era ok la cablu. Eu eram convins ca e rupt (patanii cu fosta masina). Atunci m-am uitat pe sub bord si cand am pus mana pe pedala a sarit la loc si apoi a functionat normal inca o zi-doua.
Acum mi se mai intampla din cand in cand sa ramana asa dar deja sunt avizat si o ridic cu pantoful. Mi-a facut figura, primele ori asta toamna, apoi in iarna a fost OK, iar alaltaieri a reinceput (dupa ce s-a mai incalzit afara).
Parca ar fi pe acolo o roata dintata (sau un mechanism cu clichetzi) cu ceva uzura locala, si care scapa in zona respectiva.
Colegul meu ce are si el Xsara crede ca e ceva sistem de auto intindere pentru cablu.
Ceva idei? Sau patanii asemanatoare?
Mersi.
Stie cineva ce mechanism are pedala de ambreiaj?
Pentru ca mi se intampla uneori o chestie ciudata:
- Pedala de ambreiaj cade la podea fara sa decupleze si ambreiajul.
- cablul nu pare sa aiba nici o problema. Prima data cand am patit-o am demontat tot ce era deasupra(baterie, filtru de aer...) si abia apoi am vazut ca, totul era ok la cablu. Eu eram convins ca e rupt (patanii cu fosta masina). Atunci m-am uitat pe sub bord si cand am pus mana pe pedala a sarit la loc si apoi a functionat normal inca o zi-doua.
Acum mi se mai intampla din cand in cand sa ramana asa dar deja sunt avizat si o ridic cu pantoful. Mi-a facut figura, primele ori asta toamna, apoi in iarna a fost OK, iar alaltaieri a reinceput (dupa ce s-a mai incalzit afara).
Parca ar fi pe acolo o roata dintata (sau un mechanism cu clichetzi) cu ceva uzura locala, si care scapa in zona respectiva.
Colegul meu ce are si el Xsara crede ca e ceva sistem de auto intindere pentru cablu.
Ceva idei? Sau patanii asemanatoare?
Mersi.
-
- pasionat
-
- Pro Motor Rm.Valcea
- ovicti
- simpatizant
Mersi mult, Mugurel! 
Deci va trebui schimbat cablul. Poate e mai simplu asa decat sa fi fost ceva piese suplimentare marunte ascunse pe acolo.
ALEXX: Cei de la service nu erau deloc mai nelamuriti decat mine, doar ca erau putin evazivi si atunci nu am fost eu foarte convins.
Dar de fapt au spus si ei cam acelasi lucru ca si Mugurel, asa ca daca s-a inteles ceva rau despre ei le datorez scuze.
Sunt baieti buni la service in Timisoara, au avut multa rabdare cu mine.

Deci va trebui schimbat cablul. Poate e mai simplu asa decat sa fi fost ceva piese suplimentare marunte ascunse pe acolo.
ALEXX: Cei de la service nu erau deloc mai nelamuriti decat mine, doar ca erau putin evazivi si atunci nu am fost eu foarte convins.
Dar de fapt au spus si ei cam acelasi lucru ca si Mugurel, asa ca daca s-a inteles ceva rau despre ei le datorez scuze.
Sunt baieti buni la service in Timisoara, au avut multa rabdare cu mine.

- ovicti
- simpatizant
Am rezolvat si asta. Tot in stilul meu de improvizatie.
Am rezolvat si asta. Tot in stilul meu de improvizatie, din pacate.
Cablul are un burduf, in care se afla un mechanism de intindere. Asta la mine cedase ... si din cand in cand scapa de tot.
L-am rezolvat definitiv blocandu-l cu cateva coliere pentru furtune.
Dar nu mai recomand solutia asta la nimeni, ca e prea ciudata.
Cablul are un burduf, in care se afla un mechanism de intindere. Asta la mine cedase ... si din cand in cand scapa de tot.
L-am rezolvat definitiv blocandu-l cu cateva coliere pentru furtune.
Dar nu mai recomand solutia asta la nimeni, ca e prea ciudata.

-
- simpatizant
-
- simpatizant
-
- simpatizant
-
- pasionat
Re: Blocare Pedala Ambreiaj
sambata am patit si eu la fel
ca sa fie si mai "ok" , s-a intamplat intr-o intersectie f aglomerata in TM ;
ovicti stie,langa catedrala....
cand sa apas pedala de ambreiaj, la semafor, a ramas in podea....
am incercat sa ridic cu pantoful,nimic.
noroc cu un mic estuar pana unde am impins-o (spre deliciul unora) si am mai facut cateva manevre de apasare ridicare.in sfarsit si-a revenit si am ajuns cu bine acasa,dar, apasam pe pedala cu mare teama.pe drum am mai simtit o data tendinta de a ramane blocata jos,dar si-a revenit.
va rog ceva pareri, de la ce ar fi si cum ati rezolvat voi.
si ceva preturi de cost,pe care le implica.
eu la service citroen tm, nu mai merg.
un singur baiat mi s-a parut mai dezghetat,dar cred ca nu a fost lasat sa-si faca treaba. am fost la ei ptr o problema caare a ramas si pana azi, una pe care ei " au rezolvat-o" si ptr care au perceput o taxa...
asta e la noi. un mare "respect" pentru clienti.
multumesc

ca sa fie si mai "ok" , s-a intamplat intr-o intersectie f aglomerata in TM ;
ovicti stie,langa catedrala....
cand sa apas pedala de ambreiaj, la semafor, a ramas in podea....
am incercat sa ridic cu pantoful,nimic.
noroc cu un mic estuar pana unde am impins-o (spre deliciul unora) si am mai facut cateva manevre de apasare ridicare.in sfarsit si-a revenit si am ajuns cu bine acasa,dar, apasam pe pedala cu mare teama.pe drum am mai simtit o data tendinta de a ramane blocata jos,dar si-a revenit.
va rog ceva pareri, de la ce ar fi si cum ati rezolvat voi.
si ceva preturi de cost,pe care le implica.
eu la service citroen tm, nu mai merg.
un singur baiat mi s-a parut mai dezghetat,dar cred ca nu a fost lasat sa-si faca treaba. am fost la ei ptr o problema caare a ramas si pana azi, una pe care ei " au rezolvat-o" si ptr care au perceput o taxa...
asta e la noi. un mare "respect" pentru clienti.
multumesc