Distributie
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Distributie
Am si eu o intrebare, am citit pe undeva ca distributia la xsara de 90cp se schimba la 120.000km....mi se pare un pic cam mult...
Voi ce spuneti?
Voi ce spuneti?
-
- simpatizant
ok, conditii grele domle la noi
)
intrebarea este acum, daca in alte tari se face la 160k 120k...etc..
la noi o facem la 80k, pot sa schimb doar cureaua, fara role si alte maruntisuri care mai sunt pe acolo ? eu ma gandesc ca rola se uzeaza in timp, nu este cauciuc sa se rupa sau altea alea...(daca gresesc imi pare rau dar pana acum am avut masina cu distributie pe lant
)

intrebarea este acum, daca in alte tari se face la 160k 120k...etc..
la noi o facem la 80k, pot sa schimb doar cureaua, fara role si alte maruntisuri care mai sunt pe acolo ? eu ma gandesc ca rola se uzeaza in timp, nu este cauciuc sa se rupa sau altea alea...(daca gresesc imi pare rau dar pana acum am avut masina cu distributie pe lant

- ovicti
- simpatizant
- Masina: Citroen Cactus 1.6 HDI
- 2: Citroen Xsara 1.6 16V
- 3: Citroen Xsara 2.0 HDI
Eu am schimbat cum scrie la carte adica la 160 mii cu kit complet.
Cureaua era putin obosita dar rolele cred ca ar mai fi mers un schimb sau macar jumate.
In schimb a trebuit schimbata si pompa de apa pentru ca era putin gripata si nu ar mai fi rezistat mult.
Am schimbat si cureaua de accesorii dar nu si rolele de la ea (mi s-au parut mult prea scumpe).
Data viitoare poate o sa schimb mai repede (120-140 mii).
Dar revenind la intrebarea initiala - intr-adevar si 120 mii pare mult comparat cu situatia altor marci la care rar se depaseste 100 mii.
Cureaua era putin obosita dar rolele cred ca ar mai fi mers un schimb sau macar jumate.
In schimb a trebuit schimbata si pompa de apa pentru ca era putin gripata si nu ar mai fi rezistat mult.
Am schimbat si cureaua de accesorii dar nu si rolele de la ea (mi s-au parut mult prea scumpe).
Data viitoare poate o sa schimb mai repede (120-140 mii).
Dar revenind la intrebarea initiala - intr-adevar si 120 mii pare mult comparat cu situatia altor marci la care rar se depaseste 100 mii.
kit distributie
Salut.am si eu o intrebare.am un xsara 1.9 diesel. are 131000km,dar rulati in Romania doar 6000km.din cite stiu nu are distributia schimbata.vad ca aici se vorbeste de schimbarea kitului de distributie undeva la 160000km .ce sfat imi dati?sa mai merg vreo 10000km sau sa-i fac urgent o verificare.? multumesc.
Re: kit distributie
emil scrie:Salut.am si eu o intrebare.am un xsara 1.9 diesel. are 131000km,dar rulati in Romania doar 6000km.din cite stiu nu are distributia schimbata.vad ca aici se vorbeste de schimbarea kitului de distributie undeva la 160000km .ce sfat imi dati?sa mai merg vreo 10000km sau sa-i fac urgent o verificare.? multumesc.
daca nu e motorul HDI distributia se schimba la 80.000. cred ca ar trebui sa arunci un oki
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
-
- just curious
distributie
salut shatargat.inteleg ca ai tot un xsara 1.9 diesel. tu ai schimbat la tine distributia? daca da cam cat te-a costat .sa stiu la ce sa ma astept acum inainte de sarbatori.multumesc.
e ca cel de pe C4, deci aceleasi reguli
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
la 122.000 km am facut schimbul complet de consumabile(cartea service specifica 120.000km pentru exploatare normala 80.000 km pentru taxiuri masini scoala etc.): kit distributie, filtru aer, polen, carburant, ulei, schimb de ulei. total 890 ron kitul distributie format din : pompa apa 160 ron, rola intinzator simpla 53 ron, rola intinzator reglabila 88 ron curea distributie 80 ron manopera inclusa in pret. rolele schimbate erau intacte, cureaua putin imbatrinita (cu crapaturi minuscule) pompa de apa aproape terminata (atat rulmenti cat si etansare). tipul cu care am schimbat-o (motorist desavarsit) a spus ca pericolul cel mai mare la acest gen de motoare il reprezinta griparea pompei de apa (din cauza agentului de racire prost ales sau amestecat sau neschimbat la timp). Concluzia lui este ca 122.000 km pentru schimbarea distributiei (cel putin la motorul meu) este la limita. recomandarea lui: 100.000 km
din acest punct de vedere tot ale vechi sunt bune (granada 2.0 V6=distributie pe pinioane = moare odata cu motorul)
din acest punct de vedere tot ale vechi sunt bune (granada 2.0 V6=distributie pe pinioane = moare odata cu motorul)
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...