xsara hdi 90cp second hand

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

scozmin
pasionat

xsara hdi 90cp second hand

Mesajde scozmin » Joi 21-Oct-2004 21:24

salut
sunt aproape hotarat sa-mi aduc din germania o xsara hdi de 90cp insa imi mai trebuie niste "imbolduri" pe care sper sa le gasesc aici :)
singurele xsara pe care le gasesc la preturi accesibile mie sunt break din 1999-2001 (aprox 6500euro) si asta ma mira ; ma gandesc ca poate break-urile au vreo problema generalizata..
am citit azi niste review-uri pe net si acolo se vorbea cam mult despre probleme si deloc despre calitati( erau review-uri ale posesorilor din diferite tari europene) in principal se vaitau de probleme electrice ( cu airbag-ul un bec care se aprinde in mod repetat ,indicatii eronate ale litrometrului si sondei de ulei ,etc)
ce puteti sa-mi spuneti despre tinuta de drum?cum sta in viraje?initial eram croit pe un peugeot 206 ; franele am inteles ca sunt beton si asta ma bucura
de calitatea motorului nu ma indoiesc si de fapt acesta e singuru punct la care nu am dubii; am sa incerc sa fac un drive test la dealer dar nu stiu cat de relevant va fi avand in vedere ca eu voi avea un model de prin 2000
mie imi place masina ,chiar si in varianta brek; singurul lucru care ma ingrijoreaza este cat de fiabila va fi masina la peste 100k km; o sa trebuiasca sa bag bani multi in ea?
deocamdata nu imi mai vin alte intrebari in minte dar am sa va mai "stresez" cu intrebari
sper sa intru in clubul citroen ca posesor de xsara nu numai ca membru al acestui forum
mersi
cosmin

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 22-Oct-2004 08:28

Deocamdata, din cate stiu, nu este nici un membru cu HDI. Eu am Xsara din 2001 (deci Xsara 2), dar pe benzina. Banuiesc ca tinuta de drum ar trebui sa fie aceeasi. Nu stiu daca Xsara 1 are puntea spate autodirectionabila ca la variantele mai noi. Am sa ma interesez si-ti spun. E o chestie foarte desteapta care-ti asigura o stabilitate deosebita in curbe in sensul ca rotile spate se rasucesc si ele cu 3-5grade si practic, te lipesti de bordura interioara neriscand sa intri pe contrasens. In rest, daca faci abstractie de bordul un pic cam rigid si cateva butoane puse cam aiurea (like deschiderea electrica a geamurilor puse pe consola centrala, nu pe manerul usilor ca la majoritatea masinilor), este absolut OK. Ca sa te incurajez, acum 2 sapt. am fost pana la Timisoara si la un popas de pe langa Sibiu am stat de vorba cu un domn care dadea telefoane de zor, deoarece ii explodase radiatorul la un Mercedes 300E nou nout. Omul zicea ca a fortat-o un pic pe Valea Oltului, dar ca nu ar fi observat vreo crestere de temperatura la motor. Deci, se intampla si la case mai mari. Nu mai vorbim de serii intregi de WV, Audi sau alte marci de prestigiu retrase de pe piata pentru diverse defecte constructive.
daca masina e adusa din afara, nu cred ca vei avea probleme cu ea prea curand. A mea, dupa 35.000Km are amortizoarele ca-n prima zi, iar consumul este exact ca-n cartea tehnica.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 22-Oct-2004 08:30

Chestiile legate de electronica se rezolva, in general, prin resetarea computerului de bord, operatie care dureaza 5 min. intr-un service de profil.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 22-Oct-2004 09:33

[quote="adytzu"]Nu stiu daca Xsara 1 are puntea spate autodirectionabila ca la variantele mai noi. Am sa ma interesez si-ti spun. E o chestie foarte desteapta care-ti asigura o stabilitate deosebita in curbe in sensul ca rotile spate se rasucesc si ele cu 3-5grade si practic, te lipesti de bordura interioara neriscand sa intri pe contrasens.

exact asta era urmatoarea mea intrebare;citisem despre puntea spate autodirectionabila si ma gandeam ca ar fi posibil ca variantele break (sau xsara 1 cum spui tu) sa nu aiba chestia asta; e doar o presupunere; daca gasesti ceva legat de asta ar fi fain ; am cautat si eu dar nu am gasit informatii exacte
exemplu descris de tine e pentru virajul la dreapta :) eu aveam in minte viraju stanga si nu prea intelegeam cum vine chestia cu lipitu de bordura interioara :D ; in cazul virajului la stanga exista cumva senzatia ca te trage spre contrasens (interior) mai mult decat ar fi necesar ?
cu asezarea butoanelor nu ma stresez prea mult; cel mai important din pct meu de vedere este ca ele sa functioneze corect indiferent de pozitie
multumesc pt ajutor
cosmin

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Vin 22-Oct-2004 10:12

scozmin scrie: in cazul virajului la stanga exista cumva senzatia ca te trage spre contrasens (interior) mai mult decat ar fi necesar ?

Nu, nici vorba. Senzatia e ca masina se duce exact acolo unde vrei tu (ceea ce-ti si doresti de la o masina, nu?)

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Vin 22-Oct-2004 11:22

Si Xsara 1 are puntea autodirectionala. Chiar si varianta bk.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 22-Oct-2004 12:04

Si Xsara 1 are puntea autodirectionala. Chiar si varianta bk.

asta e o veste buna
deocamdata ma chinui sa vad daca o pot inscrie aici; se pare ca e pe muchie dupa spusele celor de la rar
multumesc pt informatii
cosmin

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 24-Oct-2004 23:07

Si unele versiuni de Xantia seria II (cel cu hydractive 2) au puntea spate autodirectionala.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 28-Oct-2004 08:26

salut
mai am si eu o intrebare : ce stie sa faca in plus o xsara cu calculator de bord? ; fara calculator stie sa-mi arate consumul mediu-instantaneu?
multumesc
cosmin

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 28-Oct-2004 19:07

Fara computer de bord, poti afla cel mult consumul instant.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 28-Oct-2004 19:29

Nici macar atat, ca nu are pe ce sa ti-l arate. Deci, computerul de bord la Xsara iti arata: consumul instantaneu, consumul mediu, viteza medie de la ultima resetare, cat poti sa mai parcurgi cu ce ai in rezervor, temperatura de afara, data si ora, poate sa-ti puna un avertizor de depasire de viteza, iti afiseaza iarna cand e pericol de polei (in functie de temperatura de afara), diverse probleme la masina (daca cumva apar), daca ai vreo portiera deschisa si care anume si sper sa le fi pus pe toate. Daca ai si radioul original iti afiseaza posturile. Daca te doare sufletul de 100Euro poti sa nu-l pui, dar e pacat.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 28-Oct-2004 20:23

sufletu nu m-ar durea pt 100 euro dar eu o sa iau masina second hand si nu are computer; in principiu in afara de consum nu m-ar interesa altceva;
oare se poate monta un computer de bord la o masina care nu a fost dotata de la inceput? ma refer bineinteles daca pretul acestei operatiuni ar fi rezonabil ;caci cu bani se poate monta orice :)
Cosmin

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 28-Oct-2004 20:42

Sincer, nu stiu ce sa-ti spun. Da si tu un telefon la Service Citroen si intreaba-i. Cred ca se poate. La mine singura utilizare e ca ma mai tempereaza. Adica, e pus in permanenta sa-mi arate consumul instant si daca trece de 12-13l/100Km, o la mai moale. Pe de alta parte, pe multi ar putea sa-i socheze faptul ca va arata si 15-16% cand intri intr-o depasire sau cand pleci de pe loc mai hotarat.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 29-Oct-2004 22:31

Consumul instant poate fi masurat fara legatura cu computerul de bord (vezi bmw). Iar taica-meu are montat la batrina dacie un astfel de dispozitiv (analog, adica cu ac, la fel ca la bmw).

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Sâm 30-Oct-2004 17:18

sau se poate monta o instalatie de indicare a consumului instantaneu de la autoturismul german Trabant :D
e adevarat ca nu indica exact, ci doar estimativ, cu ajutorul unor led-uri
:D :D
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

Înapoi la “Mecanica - Xsara”