Difuzor fata stanga gajie

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

fmihai
simpatizant

Difuzor fata stanga gajie

Mesajde fmihai » Mie 09-Sep-2009 10:22

Salut,

Am o xsara picasso 2008 si am observat ca atunci cand maresc volumul (4..5) boxa stanga fata gajie. (Basul este dat pe 2)
Am raportat asta la service iar ei s-au limitat in a da basul pe valoarea 0.

Totusi eu nu inteleg de ce doar boxa fata gajie ?
Ar trebuii toate sa gajie nu credeti?

Ma gandesc sa nu fie ceva izolatie fonica stricata....

Florin

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 09-Sep-2009 11:50

salut!

am si eu aceeasi masina ca si tine

la mine nu "gajaie" nici una, insa nu se aud cum trebuie sa se auda niste boxe de masina. adica, la nivel echipare audio, masina este sub zero.
Ce zici tu acolo pare a fi un difuzor defect, insa, dupa cum ziceam, la cat de slabe calitativ sunt, iti sugerez sa cauti niste difuzoare care sa te satisfaca. Nu cred ca merita efortul de a te enerva cu niste neaveniti mitocani din service.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

fmihai
simpatizant

difuzoare

Mesajde fmihai » Joi 10-Sep-2009 15:37

Multumesc Dan,

Cativa baieti au recomadat sa montez difuzoare helix 6.1 sau 621 (intre 150 si 350 ron)
Sunt curios daca o sa fie o diferenta...

E tare aiurea ca aia de la service nu s-au bagat mai serios pe difuzorul ala. Cred ca pretul ptr diagnosticare e ma mare decat o perche de difuzoare noi.....

PS
Cum merge masina?

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 10-Sep-2009 16:55

Sunt multumit de ea. are 14.500 km si in continuare lasa o impresie placuta :):)

Nu are deloc nici un fel de veleitate sportiva, insa compenseaza din plin prin confort .:):)
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Joi 10-Sep-2009 20:44

Salut!
Asa cum spunea si Dan, difuzorul care "gajaie" este defect. In foarte multe cazuri, cauza o reprezinta bobina difuzorului (se dezlipeste de pe miezul ei). Alte cauze, dar mai putin probabile: membrana difuzorului deteriorata sau fire leonice aproape rupte.
Daca iti gasesti difuzoare la un pret bun si care sa aibe aceleasi caracteristici cu cele originale, le poti inlocui pe ambele. Ai foarte mare grija ca noile difuzoare sa aibe aceasi impedanta ca cele de pe masina (atentie la ohmi)! Poate ai noroc sa gasesti un meserias (poate ca vei gasi in oras unul) si atunci vei iesi mai ieftin cu reparatia.

Înapoi la “Electrica - Xsara”