Am nevoie de ajutorul unui electronist.

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

bogdan78
pasionat

Am nevoie de ajutorul unui electronist.

Mesajde bogdan78 » Lun 16-Aug-2010 12:16

Problema este la stopurile cu leduri pe care le aveam montate pe masina. Eu nu ma pricep de loc dar dispozitivul care este intre cablul de curebnt si leduri se pare ca are o problema. L-am demontat si am cautat la magazinele de electronice (vro 10 pe Maica Domnului) se pare ca in aceasta forma nu exista. Asadar un electronist priceput ar putea probabil sa il desfaca si sa ii schimbe in el ce este necesar. Voi atasa alaturat niste poze cu dispozitivul respectiv. Are 4 fire de alimentare care intra in dispozitiv si 8 care ies, 4 spre ledurile de poziĂžie Âşi stop si 4 spre ledurile pentru luminile de ceata.
Spre ca am explicat bine, repet pentru mine acest domeniu este total necunoscut, dar cum un set de astfel de stopuri costa vro 200euro eu zic ca merita reparat. Mentinez ca ledurile sunt ok intrucat uneori mi se aprind, dar apoi dupa un timp se sting.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 16-Aug-2010 15:53

daca ledurile se aprind si dupa un timp de utilizare se sting , inseamna ca 1 sau mai multe buc . sunt defecte , sigur sunt inseriate

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Lun 16-Aug-2010 20:07

Cum spuneam, eu nu ma prea pricep, si as avea nevoie de un electornist. Este posibil ca unul din leduri sa mearga apoi sa pateasca ceva si sa se stinga toate? Si totusi de ce dupa ce le sting si apoi le aprind iar merg pentru un timp?
Cum as putea sa imi dau seama care din leduri este problema?
Cbx u te pricepi?
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Mie 18-Aug-2010 07:30

Cutia pe care o ai e turnata pasta pe montaj ceea ce face foarte greu sa repari modulul . Parerea mea umila este ca nu ai problemele cu ledurile , problema este din modul !

extasy_nick
simpatizant

Mesajde extasy_nick » Mie 18-Aug-2010 07:51

Se aprind toate??Pentru ca ledurile nu se pot inversa trebuie pus:plus la plus si minus la minus iar daca e unul inversat exista posibilitatea sa functioneze celalalte un timp dupa care sa se opreasca toate ca la instalatia de la brad de craciun din cauza unuia nu se aprind mai multe,incearca sa urmaresti fiecare fir sa fie ok!!!.Spune-mi te rog daca modulul ala a venit cu stopurile,era pe masina sau l-ai achizitionat u separat pentru ca ma gandesc eu ca ledurile sunt sigur pe 12 v ca doar sunt pt masina,sper sa nu vb aiurea dar la o adica se pot pune pe direct ai spus ca intra 4 si ies 8
deci legi 2 plusuri care 'intra' la 4 care ies si minusurile la fel dar nu cred ca e necesar trebuie sa le verifici pe cele care sunt puse acum!!!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 18-Aug-2010 15:54

daca vrei, poti sa mi le trimiti mie si pot incerca sa ti-l fac eu...
va trebui sa-mi trimiti si modul de conectare, precum si led-urile pt a le verifica si pe ele...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 18-Aug-2010 20:01

Nu cred ca este inversat pentru ca nu s-a mai umblat la ele. Ledurile se aprindeau toate apoi la cateva minute sau chiar mai repede se stingeau. Mai nou cele de pe dreapta nu se aprind de loc in timp ce cele de pe stanga se aprind , apoi se sting dupa un timp. daca dau comanda de stingere apoi le aprind din nou se aprind iar pt cateva minute. Multumesc pentru oferte. Mesersmith daca nu reuseste cit_a sa ma ajute, voi apela la tine.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 18-Aug-2010 20:33

cu pacere oricand...

Înapoi la “Electrica - Xsara”