faruri

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

robby
simpatizant

faruri

Mesajde robby » Sâm 08-Oct-2011 12:07

in urma schimbarii becurilor de la pozitiile masinii, am observat k se afla situate in locasuri diferite
la farul din stanga sunt pozitionate ca in imaginea de mai jos, dar la cel din dreapta, pozitia (7) e situata in locul cetii, la (5) ... mentionez ca si dimensiunea gaurii (5) difera de la un far la altu
Imagine

1. xsara are 2 becuri de ceata in fata ?? (vad k nu-mi functioneaza nici cel montat)
2. se poate sa primesc "eroare alimentare accesorii" (pe tester) din cauza asta ??

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

faruri

Mesajde toro » Sâm 08-Oct-2011 19:52

http://img542.imageshack.us/img542/2236/farxsara.jpg -- 1-Lumina Ceata 2-- Pozitie (bec) Vezi ca unele modele de Xsara au proiectorul ceata in bara fata si nu in far , altele in far.
Peace on earth ... War under the blanket !

motrocel
pasionat

Re: faruri

Mesajde motrocel » Dum 09-Oct-2011 21:31

toro scrie:http://img542.imageshack.us/img542/2236/farxsara.jpg -- 1-Lumina Ceata 2-- Pozitie (bec) Vezi ca unele modele de Xsara au proiectorul ceata in bara fata si nu in far , altele in far.

DacĂŁ vreau sĂŁ montez un astfel de proiector la un far care nu are montat aÂşa ceva ... pot? LĂŁcaÂşul existĂŁ, trebuie doar decupat conturul rotund, gĂŁurile pentru cele trei Âşuruburi de prindere existĂŁ, instalaĂžia electricĂŁ existĂŁ. Ce ziceĂži?

SĂŁ adaug motoraÂş luat de la dezmembrĂŁri pentru reglare far chiar cĂŁ mĂŁ depĂŁÂşeÂşte. InstalaĂžia electricĂŁ existĂŁ Âşi pentru reglare far dar nu mĂŁ bag la partea de prindere a motoraÂşului (mi-ar trebui model), montarea roĂžii dinĂžate de acĂžionare etc.

ÂŞi ĂŽncĂŁ o ĂŽntrebare. Ce becuri se folosesc la farul de Xsara? H7 - faza scurtĂŁ, H1 - faza lungĂŁ, 5w5 sau w5w - poziĂžia, semnalizarea - bec colorat, etc.?

toro
pasionat

faruri

Mesajde toro » Lun 10-Oct-2011 16:01

Acele farurii cu proiector ceata sunt unice ca fabricatie. Au lupa in fata becului ce amplifica semnalul luminos. Deci nu poti face mare branza . Dar la tine ai acest proiector in far ! ... din cat am vazut tu nu ai proiectorul jos in bara. (ai fost la Sf.Gheorghe ? ce ai rezolvat?)

robby
simpatizant

Mesajde robby » Lun 10-Oct-2011 17:42

amandoua au lupa care amplifica .. sunt identice de afara (ca in poza)
am proiectoare si in bara (ceea ce mi se pare ciudat)

MOTROCEL scrie:Ce becuri se folosesc la farul de Xsara? H7 - faza scurtĂŁ, H1 - faza lungĂŁ, 5w5 sau w5w - poziĂžia, semnalizarea - bec colorat, etc.?

h1-faza lunga
h4-ceata
h7-faza scurta
w5w-pozitii

cristidica
pasionat

Mesajde cristidica » Lun 10-Oct-2011 18:56

la proiectoare am h1 sunt in bara si pozitiile sunt in locul proiectorului din far si e ca un cerc pozitia

robby
simpatizant

Mesajde robby » Lun 10-Oct-2011 19:17

asa am la un far, dar la celalalt e pus cel de ceata si pozitia e pe centru (ca o ... )
mai mult ca sigur a fost inlocuit unu din ele

intrebare ... nu se poate sa fie active toate 4 de ceata, nu ?? (si cele din bara si cele din faruri)

toro
pasionat

faruri

Mesajde toro » Lun 10-Oct-2011 19:23

@robby ! ... si la ce ti-ar folosi ? Proiectoarele de ceata se folosesc DOAR in cazurii extreme adica ceata. Interzis a se folosi in afara cazurilor de mai sus aratate.(vezi: Codul Rutier !!! )

robby
simpatizant

Mesajde robby » Lun 10-Oct-2011 19:34

stiu, chiar si pe ceata le-as interzice... sunt impotriva lor (cat ii injur pe aia care le folosesc sa fie ei 'smecheri')
am facut postu sa aflu cum e instalatia de iluminare (partea cu proiectoarele)
cum am zis si in primu post, primesc eroare de battery charge si pe tester (nush cat de profesionist e aparatu lu ala) imi da eroare alimentare accesorii
un amic primea eroare la sistemu de franare din cauza unui bec ars la stopuri si vreau sa stiu dak martoru aprins de la baterie poate sa aiba vreo legatura cu iluminatu

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Lun 10-Oct-2011 20:44

toro scrie:Acele farurii cu proiector ceata sunt unice ca fabricatie. Au lupa in fata becului ce amplifica semnalul luminos. Deci nu poti face mare branza . Dar la tine ai acest proiector in far ! ... din cat am vazut tu nu ai proiectorul jos in bara. (ai fost la Sf.Gheorghe ? ce ai rezolvat?)

VĂŁ trimit un p.m..

xsarastra
just curious

Mesajde xsarastra » Lun 10-Oct-2011 20:54

Eu am farurile de ceata in bara si becurile de pozitie mutate din locasul lor normal (incinta cu farul) in locasul pentru farul de ceata la modele fara faruri de ceata separate (adica cu luminile de ceata in acelasi bloc optic cu luminile de drum). Arata foarte bine (doua cerculete) si se vad de la distanta, fara probleme. Daca este nevoie, voi face o poza pentru exemplificare.

motrocel
pasionat

Mesajde motrocel » Lun 10-Oct-2011 21:13

toro scrie:Acele farurii cu proiector ceata sunt unice ca fabricatie. Au lupa in fata becului ce amplifica semnalul luminos. Deci nu poti face mare branza . Dar la tine ai acest proiector in far ! ... din cat am vazut tu nu ai proiectorul jos in bara. (ai fost la Sf.Gheorghe ? ce ai rezolvat?)

Da am fost la Sf. Gheorghe. Domnul Feier mi-a confirmat ceea ce bĂŁnuiam Âşi anume cĂŁ puntea spate este "beton" din punct de vedere a braĂželor Âşi rulmenĂžilor. Dealtfel ai vĂŁzut ce ĂžinutĂŁ elegantĂŁ are cu puntea ridicatĂŁ cu un dinte.

toro
pasionat

faruri

Mesajde toro » Mar 11-Oct-2011 15:07

@robby ! ... acel martor bord baterie indica baterie descarcata... insuficienta la incarcarea de la alternator . Eroare poate da si din calculatorul de confort dar sunt varimotive care duc la cauza ta. Normal dupa ce ai facut testul, ar fii trebuit sa se stie de catre cei de la service cauza si locul precis al problemei tale . :idea:

robby
simpatizant

Mesajde robby » Mar 11-Oct-2011 16:48

toro scrie: Normal dupa ce ai facut testul, ar fii trebuit sa se stie de catre cei de la service cauza si locul precis al problemei tale . :idea:

se pare ca au fost bani aruncati in vant :))

robby
simpatizant

Mesajde robby » Mie 12-Oct-2011 21:18

poate sa-mi recomande careva unu cu tester bun care sa-mi zica exact de la ce e problema ?? (in afara de reprezentanta)

Înapoi la “Electrica - Xsara”