In cele din urma am inlocuit integral conductorii, cu altii proaspeti, cu izolatie din silicon (s-au gasit foarte greu, desi destul de ieftin insa pentru izolatie polimerica fluorurata... vise la noi in RO).
Scriu mai jos un mic tutorial pentru cei aventurosi. Sfatul meu este sa remediati doar firul sau firele rupte atunci cand nu sunt multe (1 ... 4).
1. Trebuie avuta in vedere schema electrica a instalatiei in functie de dotari si versiune (cazul curent 2004 v3.1).
2. La operatiunea de sectionare a firelor, necesara la inceput, ATENTIE la interconectari, desi sunt notate traseele si au culori diferite, exista o exceptie in care sunt doua fire gris cu semnificatii diferite. Mufa IC97, rotunda, are pinii notati si se poate folosi tabelul din poza (+ google translate

).
3. Uneltele necesare sunt: pistol de lipit, fludor, colofoniu (sachiz) si sfic;
4. Materialele necesare: Conductori multifilari de Cu, preferabil cu izolatie de silicon si tuburi termocontractile adecvate. O nota importanta consta in a nu supradimensiona diametrul firelor deoarece nu mai exista flexibilitate si chiar se poate ca usa sa nu poata fi inchisa. Cazul curent, fire de 0.5mm la 1mm suficiente pentru circuitele de comanda si 3mm pentru masa (verde cu galben) si baterie + (bleu gros). Tubul termocontractil folosit are 3mm ca diametru si respectiv 6mm pentru firele circuitului de putere;
5. Tehnologia lipirii, de baza, desi merita specificat consta in decapare si cositorire separat a firelor dezizilate pe o portiune mica si rasucite, apoi cand se lipesc intre ele trebuiesc aduse la aceeasi temperatura si aplicat iar decapant pentru uniformizarea lipiturii.
Rezultatul lucrarii este prezentat mai jos:
SUCCESS!!!