Calculator bord Xsara II 1,9D

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Cristian Petreus
de-abia inscris

Calculator bord Xsara II 1,9D

Mesajde Cristian Petreus » Mie 06-Iul-2005 16:16

Salut tuturor,
Sunt un membru nou nout al clubului Citroen, pe care l-am gasit cautand piese pt. masinutza. Am luat un Xsara II (din 2000) de vreo trei luni , si abia ce m-am obisnuit cu ea ca mi s-a si dus calculatorul de bord.Eu sunt din Baia Mare si am alergat o zi intreaga pe la comerciantii de piese auto si deocamdata am primit doar un nr.de tel. de la ATS (am observat ca unii nu au o parere prea buna despre ei). Ma poate ajuta cineva cu informatii (eventual o firma cu preturi bune , ca am auzit ca sunt cam scumpe)?

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 07-Iul-2005 22:41

Da o fuga pana la vecinii de la vest. In RO, toate piesele intra prin ATS. Sunt singurii importatori acreditati, asa ca, nu prea ai sanse sa gasesti piese mai ieftine ca la ei. Cel mult, poti sa cumperi piesa de la ei si sa ti-o montezi in alt service. Castigi la manopera.

Moory
just curious

Mesajde Moory » Vin 15-Iul-2005 21:09

adytzu scrie:[...] In RO, toate piesele intra prin ATS. [...]Cel mult, poti sa cumperi piesa de la ei si sa ti-o montezi in alt service. Castigi la manopera.

absolut corect!

o singura observatie as avea: pretul piesei montate de ATS difera de pretul aceleiasi piese cumparate direct de la ghiseu ca la magazin... interesul lor este sa-ti si lucreze pe masina (ai vazut doar ce manopere au service-urile)... poti s-o rezolvi (daca te ai pe bune cu un alt service din retea) sa dea ei comanda la ATS si sa ridici tu piesele ca delegat al lor, asa intr-adevar iei piesa la pret minim, insa in felul asta isi pierde adaosul service-ul partener, de asta spun ca trebuie sa te ai foarte pe bune cu service-ul tau.

nu in ultimul rand, problema Fratelui Petreus (te rog iarta-ma, am spus-o cu simpatie, chiar imi plac mult Fratii Petreus, ca unuia cu radacini genealogice in Satu Mare, unde - apropo - este cred service CitrĂśen), problema lui Cristian spuneam este computerul de bord, ceea ce ar ridica urmatoarele inconveniente:
1. nu cred ca se baga cineva sa-l repare, 99% oricine ii va spune ca trebuie schimbat;
2. schimbatul la oricine altcineva in afara de ATS are sanse mari sa fie prima operatie de acest gen, deci va fi un pionierat pentru ei, iar reconectarea lui pe sistemul multiplexat de pe Xsara nu e chiar o bagatela;
3. nu vreau sa par cinic, insa in conditiile in care un motoras de stropit parbrizul (o simpla pompa cu 3 supape) costa 3 milioane de lei, oricat de bine s-ar sta financiar efortul de a inlocui un computer de bord ar cam vlagui pe oricine...

totusi, avand in vedere ca azi sint cam pesimist (tocmai m-am intors din service-ul ATS... :? ), poate ca exista si sansa sa dai peste un electrician mai dibaci care sa descopere ca ti s-a ars vreo siguranta interna, insa sansa asta sincer cred ca numai la ATS o ai, sint singurii care - dupa parerea mea - au suficienta rutina si un parc mare in spate ca sa simta astfel de finetzuri... doar ca sint infernal de departe de tine, intr-adevar...

multa bafta iti doresc!

Cristian Petreus
de-abia inscris

Mesajde Cristian Petreus » Lun 15-Aug-2005 18:45

Multumesc pentru sfaturi! :) Sa stiti ca am incercat prin strainatati,dar n-am facut mare branza.In unele tari este mai scump decat la ATS. Importatorii din Ardeal care se lauda ca aduc piesele de dincolo au preturi in jur de 700 euro (cu vreo 200 mai scump ca la ATS). Treaba e ca am facut comanda si astept cu nerabdare sa-mi soseasca.
Daca e vorba de asemenea piese, am ajuns la concluzia ca mai bun e ATS-ul (poate primesc ceva pentru publicitatea desantata ce le-o fac).
Apropo! Am aflat de la electricianul de la un service care asigura garantia la Citroen ca acest calculator (BSI) are un nr. limitat de setari (6) si varianta cu piesa de la dezmembrari nu e prea sanatoasa.Oricum nu am gasit un model identic.
Va urez sanatate maxima si sa n-aveti probleme cu electronica la Xsara!

ovicti
simpatizant
Masina: Citroen Cactus 1.6 HDI
2: Citroen Xsara 1.6 16V
3: Citroen Xsara 2.0 HDI

Mesajde ovicti » Lun 05-Dec-2005 23:55

Salut Cristian. Salutare si celorlati colegi de forum.

Am citit ca ai avut probleme cu un computer de bord la Xsara.

Am si eu, de putin timp, un Xsara care m-as astepta sa aiba computer de bord. Dar nu se intampla nimic cand apas pe maneta stergatoarelor. Butonul exista si e marcat cu 2 sageti, deci ma gandesc ca e o problema asemanatoare cu a ta.

Pana la urma la tine cum s-a rezolvat? Ai gasit ceva mai marunt ars, sau a trebuit schimbat cu totul?

Mersi,
Ovidiu Chira

ovicti
simpatizant
Masina: Citroen Cactus 1.6 HDI
2: Citroen Xsara 1.6 16V
3: Citroen Xsara 2.0 HDI

Mesajde ovicti » Vin 16-Iun-2006 22:36

S-a rezolvat si cu asta dupa o solutie gasita pe forumul "pejo"
http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... d.php?t=31
Din postul #7, primul a lui "oSerX ".

Era rupta o bucatica din inelul metalic care inchide contactele pentru stergatorul din spate si computer.

L-am lipit, l-am montat inapoi si merge perfect.
Montajul a fost insotit de ceva peripetii ca s-a smuls la un moment dat o panglica din COM2000.
Cu ocazia asta am invatat sa demontez si airbagul din volan si am deschis de 2 ori si ECU-ul de COM2000 (prima data l-am re-montat aiurea si statea faza lunga aprinsa mereu).

In ziua urmatoare am deschis si COM2000-ul unui prieten si am reparat semnalizarea ca ii mergea doar pe o parte. Era nevoie de curatarea unor contacte. Atentie ca doar pentru asta service-urile recomanda schimbarea COM2000-ului. Si pac: 10 milioane.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Sâm 17-Iun-2006 00:54

domnule te facem doctor in xsara, specializarea in COM =D>
bravo!
ps luni imi fac pilotul (detalii voi da pe cruise control).
Cosmin
high energy music expression

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Sâm 17-Iun-2006 16:06

ovicti scrie:In ziua urmatoare am deschis si COM2000-ul unui prieten si am reparat semnalizarea ca ii mergea doar pe o parte. Era nevoie de curatarea unor contacte. Atentie ca doar pentru asta service-urile recomanda schimbarea COM2000-ului. Si pac: 10 milioane.

Cunoastem! :lol:
Eu am avut noroc ca s-a intamplat in timpul garantiei. Ma intreb ce pregatire au totusi electricienii din service-uri, daca nu stiu decat sa scoata si sa schimbe.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 19-Iun-2006 11:48

Pai sa scoata si sa schimbe :lol: Si o sarma daca vrei s-o pui trebuie s-o pui singur, ca nu risca "sa intervina" la masina :lol: :lol: :lol:
Cosmin

high energy music expression

bugytech
simpatizant

Mesajde bugytech » Mie 14-Mai-2008 14:31

Pentru "ovicti"!!!
Cum se scoate airbag-ul de pe volan la xsara pls???? Trebuie sa ajung la COM2000 shi din cite mi-am dat seama trebuie dat volanul jos.

cit_a
pasionat

Mesajde cit_a » Joi 15-Mai-2008 09:56

Cristian ! am un calculator de xantia 1.9 td , vezi daca sunt comapatibile si esti rezolvat , calcu-ul e luat de pe o masina care s-a facut de piese si care a functionat .

Înapoi la “Electrica - Xsara”