Lumini Xsara
Moderator: Echipa Tehnica
stiu ca topicul asta e de anul trecut dar... nu stiu cum schimb becurile de pozitie la xsara 2001 ...hai ca la farul din dreapta mai ai un pic de loc sa schimbi becurile de faza lunga dar la farul din stanga nu ai loc din cauza distribuitorului de la frana...
aveti vreo idee...trebuie date farurile jos pentru un amarat de bec de pozitie...?
aveti vreo idee...trebuie date farurile jos pentru un amarat de bec de pozitie...?

Welcome to the Club!
Baietilor de la Service le-a luat 1,5 ore sa schimbe toate becurile la Xsara mea (cu mine stand alaturi, deci pe bune). Eu zic sa le faci o "bucurie" celor de la Service.
Care Service...pe care-l urasti mai mult.
Serios, acum, nu te apuca singur pt ca e crima si pedeapsa sa schimbi niste amarate de becuri la masina asta. Nu stiu ce a avut in cap constructorul cand le-a proiectat.

Baietilor de la Service le-a luat 1,5 ore sa schimbe toate becurile la Xsara mea (cu mine stand alaturi, deci pe bune). Eu zic sa le faci o "bucurie" celor de la Service.

Care Service...pe care-l urasti mai mult.

Serios, acum, nu te apuca singur pt ca e crima si pedeapsa sa schimbi niste amarate de becuri la masina asta. Nu stiu ce a avut in cap constructorul cand le-a proiectat.
eu is mai minitehnicus asa de felul meu...si de asta vroiam sa le schimb singur
dar pana la urma pot sa stau fara un bec de pozitie...oricum citroen are si avut mereu solutii bizare sau cel putin neobisnuite ...ne clasice de constructie a masinilor...asa ca nu ma mir prea tare de faza cu pozitia farurilor
multam de raspunsuri....

dar pana la urma pot sa stau fara un bec de pozitie...oricum citroen are si avut mereu solutii bizare sau cel putin neobisnuite ...ne clasice de constructie a masinilor...asa ca nu ma mir prea tare de faza cu pozitia farurilor
multam de raspunsuri....
lutilaw scrie:stiu ca topicul asta e de anul trecut dar... nu stiu cum schimb becurile de pozitie la xsara 2001 ...hai ca la farul din dreapta mai ai un pic de loc sa schimbi becurile de faza lunga dar la farul din stanga nu ai loc din cauza distribuitorului de la frana...
Se scoate cu grija capacul de plastic / cauciuc, iar in interiiorul farului se gaseste o ureche ce contine soclul becului de pozitie ( la Xsara w5w ).
Apoi se trage usor de aceasta, avand acces la bec. Se introduce inapoi destul de usor, probleme fiind doar la farul din stanga. Cu putina rabdare se rezolva.
Pentru becul de semnal se roteste soclul acestuia aprox. 90 grade, apoi se extrage , se roteste becul in soclu si se inlocuieste.
Pentru lumini de drum se desfac cele doua clame de pe suportul becului H7 si se pote face operatia (este un pic mai dificil pentru stanga - unde trebuie avut grija sa nu se desprinda suportul de pe far).
digo scrie:lutilaw scrie:stiu ca topicul asta e de anul trecut dar... nu stiu cum schimb becurile de pozitie la xsara 2001 ...hai ca la farul din dreapta mai ai un pic de loc sa schimbi becurile de faza lunga dar la farul din stanga nu ai loc din cauza distribuitorului de la frana...
Se scoate cu grija capacul de plastic / cauciuc, iar in interiiorul farului se gaseste o ureche ce contine soclul becului de pozitie ( la Xsara w5w ).
Apoi se trage usor de aceasta, avand acces la bec. Se introduce inapoi destul de usor, probleme fiind doar la farul din stanga. Cu putina rabdare se rezolva.
Pentru becul de semnal se roteste soclul acestuia aprox. 90 grade, apoi se extrage , se roteste becul in soclu si se inlocuieste.
Pentru lumini de drum se desfac cele doua clame de pe suportul becului H7 si se pote face operatia (este un pic mai dificil pentru stanga - unde trebuie avut grija sa nu se desprinda suportul de pe far).
salutare tuturor:
ref la becuri am o informatie care sper sa va foloseasca;
mult timp am avut probleme din cauza vizibilitatii scazute pe timp de noapte (xsara 1.4i - 2003); am cautat niste becuri mai bune - am incercat toate variantele - blue, super blue...etc; am gasit intr-un final o solutie care pe mine m-a incantat: Becuri scurta - H7 12V 55W - Osram Silverstar +50% lumina (vizibilitate +20m) - descriere: http://www.osram.com/products/automotiv ... rstar.html
...am urmarit multe forumuri cu diverse comparatii intre acestea si Philips Vision Plus (in aceeasi gama de produs) si ideea este ca Osram sunt mai bune.
mergand pe firul de la producator - catre Romania, am ajuns sa gasesc distribuitorul lor oficial AUTONET cu sediul central in Bucuresti (http://www.autonet.ro/contact.php) (Adresa: Sos. Pipera Nr. 42, sector 2 ,Telefon: +40-(0)21-233 3408, +40-(0)21-233 3409) pretul lor pentru acest produs este incredibil de mic: 25RON/bucata bec; aseara le-am montat (m-a prins noaptea pe la targoviste) si va rog sa ma credeti ca nu am avut asa lumini niciodata (este foarte mica diverenta cu sau fara faza lunga aprinsa si nici nu deranjaza conducatorii din sens opus)
cam atat, si la multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume astazi (sf.Nicolae)
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... postul este vechi dar problema ramane de actualitate ... fratilor cum schimb becul de la faza scurta de pe partea soferului fara sa rup farul in doua? imi vine sa musc din el nu alta
... am incercat sa urmez sfatul lui aditzu cu service -ul care il urasc cel mai mult ... problema este ca nimeni nu pune botul ... cum vede farul inchide capota si zambeste acid ceva de genul "vrei sa-ti pui far nou pe cheltuiala mea?"
later edit... am vazut pe aici pe forum niste "viteji" care schimba becurile la xsara in 10 sec/buc (in benzinarie)... or fi prieteni cu David Blayne si io fi invatat ala vreun truc ca altfel nu stiu cum este posibil sa treci de ABS-ul sfintilor cui l-a pus acolo

... am incercat sa urmez sfatul lui aditzu cu service -ul care il urasc cel mai mult ... problema este ca nimeni nu pune botul ... cum vede farul inchide capota si zambeste acid ceva de genul "vrei sa-ti pui far nou pe cheltuiala mea?"
later edit... am vazut pe aici pe forum niste "viteji" care schimba becurile la xsara in 10 sec/buc (in benzinarie)... or fi prieteni cu David Blayne si io fi invatat ala vreun truc ca altfel nu stiu cum este posibil sa treci de ABS-ul sfintilor cui l-a pus acolo

'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
-
- pasionat
sincer .eu pe partea stanga nu am schimbat pana acum becul ,pe dreapta se poate cu putin curaj si multa rabdare...in schimb cel putin o data pe an schimb becurile de la proiectoare(se afla tot in far)....nu va spun cu ce chin am schimbat prima oara...am desfacut de tot clema care prinde becul(m-am injurat singur!!!),a trebuit sa leg cu ata ca sa nu o pierd in far...chin...sa ne rugam sa se arda cat mai putin becurile ptr ca e o "tragedie" schimbatul becurilor...
De nu mi-am schimbat becele de faza scurta la xsara de mi-au sarit ochii din cap la ambele faruri ca la mine se ard in dusmania aia mare.Pun de obicei niste becuri h7 pe care le cumpar de la benzinariile lukoil si nu prea tin asa mult.Am sa trec pe aceste osram poate or sa ma tina mai mult.Toata faza cand schimbi becul e sa ai mana mai subtire.Dai capacul ala de cauciuc jos, tragi mufa din interior , apoi ai 2 cleme care le dai in stanga si in dreapta prim apasare usoara si gata becu.