Probleme cu instalatia electrica - oglinzi

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Probleme cu instalatia electrica - oglinzi

Mesajde bezz » Mie 30-Ian-2008 20:26

Datorita faptului ca mi-am {ne-am etc} bagat nasul prin mansoanele cu fire ce duc la mufele de la portiere nu-mi mai functiona incalzirea la oglinda pasager.
Am desfacut mufa si mansonul de la usa sofer si am gasit un fir gri forfecat (aceeasi culoare cu cel de la oglinda). Dupa multe chinuri si printr-o improvizatie ne-profi am innadit firul si surpriza! functioneaza oglinda la pasager dar nu se mai incalzeste cea de la sofer (mai importanta, dar care totusi pot s-o zgarii cu unghiile, ca pisica :lol: ).
Atunci am desfacut mufa de la portiera pasager si am gasit doua fire cu izolatia deteriorata (la acelasi nivel), unul gri si unul galben-verde. Le-am izolat dar tot nu se incalzeste oglinda. Cum totusi firele si mufele acelea sunt treaba serioasa, am cateva intrebari/rugaminti:

1. Are cineva schema electrica pentru xsara 2 sau baremi descrierea firelor din mufele de la portiere ?

2. Stie cineva cum se scot pinii din mufele de la portiera (seamana cu pinii ISO dar n-am reusit sa-i scot ca pe pinii ISO), pentru ca e singura modalitate pentru a verifica integritatea firelor in mansonul de cauciuc ce duce la portiera?

3. Cunoasteti un atelier bun de electrica auto in afara de ATS? :twisted: Merci!
Cosmin
high energy music expression

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 30-Ian-2008 22:10

la firele alea, din cauza schimbarilor bruste de temeratura se intaeste izolatia apoi se reteaza. cel mai bine e sa schimbi toata bucata aia de fir. vezi ca au siguranta, incearca cu un ac tare si vor iesi pana la urma.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 30-Ian-2008 22:20

m-am chinuit si cu sula si cu surubelnita de ceasornicar si nimic, ori n-am mana ori n-am rabdare...sper baremi sa se mai incalzeasca...
altcineva?
Cosmin

high energy music expression

ifmarius
just curious

cablurile si mufa portiera stanga sofer

Mesajde ifmarius » Lun 04-Feb-2008 14:46

Frate am si eu aceeasi problema poate putin mai complicata.
Deoarece nu mai mergea geamul electric decat in anumite pozitii am facut prostia si am incercat sa schimb toate cablurile - problema e ca le-am nimerit doar pe cele de la geam electric, si oglinzi - inchiderea centralizata nu-mi mai merge - am incurcat ceva
daca ai putin timp, hai sa ne intalnim ne uitam la mine cum sunt puse firele, o rezolvam pe a ta si ma uit si eu la tine si o rezolv si pe a mea

problema consta in locatia firelor in mufa si in felul in care le combini
eu am terminat electronica asa ca o prostie mai mare zic - nu vom face

da-mi un tel:
Marius : 0744 98 62 14; 0724 31 34 70

Înapoi la “Electrica - Xsara”