the judge: Citroen Xantia, 1995, 1.8i, verde metalizat

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

bebe
pasionat

Mesajde bebe » Vin 10-Dec-2010 22:44

sorin. scrie:
CX-ul seria 1, are barile de inox, nicidecum cromate!

Ia pune un magnet pe ele :lol: Daca este inox nu-l va atrage.
Pai ia incearca tu sa faci aceasta proba! :wink:
CX-ul meu? O pasiune pentru mine. C1-masina perfecta pentru o zi intreaga! Parerea mea.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 11-Dec-2010 00:43

nu cred ca sunt de inox... o sa fac proba cu magnetul, mi se pare ca mai am o bara pe la tara.
[URL=https://datesnow.life]Outstanding casual Dating[/URL]

the judge
pasionat
Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,

Mesajde the judge » Sâm 11-Dec-2010 00:44

nu conteaza pina la urma..cromate, inox...arata f bine.iar in ceea ce priveste cx-ul din foto...nu am cuvinte.superb!felicitari pt grija acordata exemplarului!:)
CITROEN...covorul fermecat

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Sâm 11-Dec-2010 10:47

Eu am facut proba. Fier toata ziua.

bx18soso2000
pasionat

Mesajde bx18soso2000 » Sâm 11-Dec-2010 13:14

da ...cine a spus ca inoxul nu atrage magnetul??el contine fier, carbon , crom si nichel.
deci????
CITROEN C5 2.0 HDI 80 KW.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 11-Dec-2010 20:01

Inoxul nu atrage magnetul. PUNCT
"If in doubt, flat out!"

bx18soso2000
pasionat

Mesajde bx18soso2000 » Dum 12-Dec-2010 11:27

nu contrazic pe nimeni , dar din trei tipuri de otel inoxidabil (feritic,martensitic si austenic), doar ultimul e nonmagnetic celelalte sunt .E drept ca e cel mai des folosit dar totusi..!!Fara PUNCT. :wink:

Cu respect.
CITROEN C5 2.0 HDI 80 KW.

bebe
pasionat

Mesajde bebe » Dum 12-Dec-2010 12:02

bx18soso2000 scrie:nu contrazic pe nimeni , dar din trei tipuri de otel inoxidabil (feritic,martensitic si austenic), doar ultimul e nonmagnetic celelalte sunt .E drept ca e cel mai des folosit dar totusi..!!Fara PUNCT. :wink:

Cu respect.
Asa este....spre exemplu inoxul martensitic, este folosit in industria alimentara. :)
CX-ul meu? O pasiune pentru mine. C1-masina perfecta pentru o zi intreaga! Parerea mea.

bebe
pasionat

Mesajde bebe » Dum 12-Dec-2010 12:09

sorin. scrie:Eu am facut proba. Fier toata ziua.
Deci in final, ce fel de inox este.....???

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Dum 12-Dec-2010 18:20

Unul care rugineste. :lol: Daca mai am vreo bara o sa pun o poza cu rugina. La cx din inox erau ornamentele la usi, capacele la roti si ornamentele la praguri (si nu erau atrase de magnet)

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Dum 12-Dec-2010 19:53

:D ce discutie aprinsa am starnit cu barele astea:)))))

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Dum 12-Dec-2010 20:07

Asa cum am promis, revin cu poze.Azi a fost frumos si am reusit sa fac cate ceva.Cam asa arata masina acum.Mai sunt mici retusuri de facut la exterior printre care acea lovitura de pe usa si am de terminat bandourile care le-am schimbat cu unele in culoarea masinii; miine sper sa termin cu baghetele care vin in ele...nu le am pus inca pentru ca vreau sa le imbrac in colant gri, fiind deteriorate de vreme.Mari chestii pina acum nu am facut la ea decat asa...cat sa fiu sigur ca nu am probleme iarna asta, adica placute de frana, distributie, ulei si nu am apucat sa schimb antigelul deocamdata...sapt asta va fi si el gata.
Multumesc 01fad ca a indurat frigul vineri seara ca sa aiba si Xantiutza mea distributia ok :D
p.s. imi cer scuze pentru data de pe poze...am aparatul nesetat
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

bebe
pasionat

Mesajde bebe » Dum 12-Dec-2010 23:17

sorin. scrie:Unul care rugineste. :lol: Daca mai am vreo bara o sa pun o poza cu rugina. La cx din inox erau ornamentele la usi, capacele la roti si ornamentele la praguri (si nu erau atrase de magnet)
Si pentru ca nu crezi un vechi posesor de CX, dar vechi, care cheltuie multi bani cu intretinerea unui GTI, de care este indragostit si pe care il scoate decat primavara si vara, si care stie exact ce inseamna aceasta masina.......uite aici, la prietenii mei de la BASIS. Ia vezi nici acum nu crezi? http://cx-basis.de/eshop/index.php?cPath=15055_15086 :!:

bebe
pasionat

Mesajde bebe » Dum 12-Dec-2010 23:18

M-ati inebunit cu magnetul ala....!!!!

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Lun 13-Dec-2010 15:22

The judge - Felicitari pt. masina! S-o stapanesti sanatos si fara evenimente aiurea! Este f. frumoasa.
Buna ideea cu bandourile la culoare, dar trebuie sa o finalizezi (inclusiv barele trebiue vopsite si eventual si oglinzile).
Ai mare noroc cu dj01fad langa tine...la Craiova!
Jantele din aliaj de Xantia, sant f. frumoase, dar nu stiu daca sant indicate pt. masina ta. Nu scapa din vedere faptul ca motorul de 1,6 si 90 cp, este destul solicitat chiar si cu rotile din tabla...Masina este grea. Mai curand ti-ai cauta unele pe 14''...Vezi ca a existat un model pe 14 pt. Xantia, cu vre-o 7-8 spite...Cred ca ar fi mai usoare acelea. Cele pe 15" de Xantia, sant f. grele!!!
Asa este! Dupa ce ai mers cu un Citroen cu suspensii hidropneumatice, e greu sa mai accepti o masina cu suspensii clasice...Si eu am aceeasi problema...
M-ar costa muult mai putin intretinerea unui Opel Astra de exemplu, fiindca piesele de Opel sant muuuult mai ieftine decat cele de Citroen...In plus sant si o mie de furnizori de piese, spre deosebire de Citroen, unde multe piese nu pot fi cumparate decat pe original...
Dar nu pot. Nu mi-as mai lua o masina cu suspensii clasice pt. nimic !!! Am mers cu un Golf 4 cu treaba prin oras si dupa 30 min de mers prin oras, parca m-a batut cineva...
Poate doar din masinile f. scumpe as mai lua ceva in calcul, dar deocamdata nu intra in discutie....
Cum deja imi face cu ochiul C5-ul.... :D

THUNDER77 - Heiii! Ionut! Ce te-ai aprins asa??? E doar o chestiune de gusturi. Catalin doar si-a spus parerea, vis-a-vis de accesoriile din piata, fara sa stie de masina ta. Nici eu nu am o parere prea buna despre accesoriile din piata, dar unele chiar merg folosite.
La fel si treaba cu eleronul...E tot o chestiune de gusturi...In plus pe a ta cu 16V si de culoare argintie, chiar merge eleronul, iar jantele vin excelent. Nu acelasi lucru s-ar intampla cu Xantia mea verde...Inca ma mai gandesc daca ii pun eleron...S-ar putea sa arate a masina de cocalar, fiind inchisa la culoare...Cred ca ii sta mai bine asa. Xantiile de culoare inchisa, isi pun altfel in evidenta liniile...Tind mai mult spre masini sobre cu aspect de limuzina. In schimb pe alb, rosu si argintiu, merg mai bine accesoriile sport.
Jantele de VSX despre care spune Catalin, sant exact cele pe care le am eu pe masina...Intr-adevar, merg mai bine pe caroseriile de culoare inchisa, fiindca sant mai sobre. Pe o caroserie verde, nu prea merg cele de activa...Poate doar pe negru.
Uite, jantele pe care le are dj01fad, mi s-a parut ca veneau muuult mai bine pe Xantia aia albastra, decat pe cea rosie.Poate o fi de vina lumina si felul in care au fost facute pozele, dar mi s-a parut ca stau muuult mai bine pe Xantia albastra.
Dar inca o data...E strict doar o problema de gusturi.

dj01fad - Respect! Uite o idee pt. conectarea lampilor de la picioare...M-am gandit ca ar fi ideal sa se aprinda doar cand se deschid usile. Eu le-as conecta la unul din comutatoarele usilor fatza, sau la firele care coboara de la veioze, pe stalpul B, pe sub ornamentul din plastic de pe stalp. In schimb, la stalp e mai departe decat intrerupatorul usii fatza.
Ideea cu lampile de torpedo este excelenta, dar trebuie sa ai lampile. Singurul dezavantaj e faptul ca acele lampi sant totusi mai voluminoase...Le vei gasi mai greu un loc. oricum, trebuie sa le gasesti un loc unde sa nu le poti vedea...Cat mai in fatza...
Cu toate ca becurile clasice se ard mult mai usor decat LED-urile, totusi dau o lumina mult mai calda si mai placuta.
Si eu vreau sa imi pun lampi la picioare in fatza, dar o sa o aman pt. la primavara. Chiar n-am chef sa mai tremur pe langa masina, in fatza blocului, la -5...-6 grdC. Deja vecinii cred ca sant maniac...Orice masina as avea, eu tot gasesc ceva de lucru pe la ea... :D .

Înapoi la “Masina mea”