Citroen BX 19RD Break 1986
Moderator: Echipa Tehnica
- abarth_mcm
- pasionat
Si la mine fasaie cand merg mai mult cu masina. Dar e si normala chestia asta, cred ca si un dozator nou ar fasai(mult mai putin evident). Important e ca nu imi da pe retur deloc cand nu apas pe frana..ca nu se lasa masina de spate in consecinta...ca nu se infraneaza rotile...etc..
pai si la tine iti da pe retur la dozator?(vb de masina care se lasa de spate si la care zici ca nu fasaie dozatorul)
pai si la tine iti da pe retur la dozator?(vb de masina care se lasa de spate si la care zici ca nu fasaie dozatorul)
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
habar nu am... o sa ma uit cand am timp... comparativ cu dozatorul ce l-am avut inainte( se lasa masina de spate cand franam)...cel care e pus acum e super!... l-am luat de pe o masina adusa din germania....la dezmembrari...probabil a fost noroc... l-am luat cu 45 lei. dar nu poti sa sti niciodata... poti sa iei si sa fie mai prost decat ai pe masina....dar macar neamtzu nu baga h46 in instalatie......
- abarth_mcm
- pasionat
Piesele de pe masinile aduse recent de afara sunt in general in stare excelenta. Eu numai de pe masini aduse de afara am cumparat piese si toate au fost in suuuuuuuuuper stare
Eu daca as gasi un BX diesel(indiferent de dotari) adus de afara la un pret de pana in 500 E, l-as cumpara..dar nu gasesc..
45 lei pe un dozator? Eu am dat acum un an 150 lei(dar stiam masina pe care a fost montat..tot un break..negru care era impecabil....vroiam sa iau toata masina..dar imi ceruse 1000euro pe ea..)
Acum urmeaza sa ii iau conjunctor cand o sa am timp.. Partea buna e ca daca nu e bun, il pot schimba pt ca am de unde sa aleg. Partea proasta e ca trebuie sa umblu la conducte iarasi..

45 lei pe un dozator? Eu am dat acum un an 150 lei(dar stiam masina pe care a fost montat..tot un break..negru care era impecabil....vroiam sa iau toata masina..dar imi ceruse 1000euro pe ea..)
Acum urmeaza sa ii iau conjunctor cand o sa am timp.. Partea buna e ca daca nu e bun, il pot schimba pt ca am de unde sa aleg. Partea proasta e ca trebuie sa umblu la conducte iarasi..
- abarth_mcm
- pasionat
Ba sa stii ca s-au vandut cu 500 euro BX-uri neinmatriculate. Au fost cazuri cand au adus masina...nu au putut sa o inscrie si au abandonat-o..chestia e sa gasesti momentul
Stiu ca un BX in stare f buna e peste 1000 euro(eu fara 2000 nici nu l-as da pe al meu de exemplu pt ca stiu ce masina am)..chestia e ca nu se mai vind masinile vechi.. asta e realitatea.
Tot ce e non-euro nu se mai vinde indiferent de pret. Doar un pasionat mai cumpara sau cineva care are putini bani si vrea sa isi ia si el o masina.Uita-te si pe forum...sunt o groaza de vanzare...dar s-a vandut vreunul? 
Stiu ca un BX in stare f buna e peste 1000 euro(eu fara 2000 nici nu l-as da pe al meu de exemplu pt ca stiu ce masina am)..chestia e ca nu se mai vind masinile vechi.. asta e realitatea.

Ultima oară modificat Sâm 04-Apr-2009 20:23 de către abarth_mcm, modificat 1 dată în total.
- abarth_mcm
- pasionat
Pt ca as vrea unul adus de afara. M-am convins ca cele aduse de afara sunt mai bune ca cele din romania. Am unul in vizor...sper sa ma inteleg cu proprietarul....e vb de un BX 19TRD Tecnic ABS. Oricum mie nu imi pasa mai deloc de dotari, ci doar ca masina sa fie ok.
Nu ma grabesc...asa puteam sa imi iau altele..dar am zis sa astept pana pica ceva sa imi convina..Asa am cumparat si un Fiat adus din Austria...in final am gasit ce mi-am dorit.
A..ziceai de dacie cu 500euro? Asa mult?Stiu o dacie impcabila(elemente frantuzesti) cu 15 mil..pur si simplu nu se mai vand masinile vechi..
Oricum, gata cu off-topic-urile
Nu ma grabesc...asa puteam sa imi iau altele..dar am zis sa astept pana pica ceva sa imi convina..Asa am cumparat si un Fiat adus din Austria...in final am gasit ce mi-am dorit.
A..ziceai de dacie cu 500euro? Asa mult?Stiu o dacie impcabila(elemente frantuzesti) cu 15 mil..pur si simplu nu se mai vand masinile vechi..
Oricum, gata cu off-topic-urile

- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
stiam eu un bx la 550 de euro, inmatriculat in bulgaria; masina era 1.6i, din 93, avea 4 geamuri electrice, AC, servo, inchidere centralizata si o oglinda electrica; masina este asta:
http://www.craiovaforum.ro/attachments/ ... c00622-jpg
nu stiu sigur daca mai e, dar ma pot interesa.
iar cu valoarea... problema e ca nu mai au valoare; masinile vechi nu mai valoreaza mai nimic. daca pe mobile sunt puse cu 100-500 de euro, de ce ar valora mai mult? la 2000-2200 euro iti iei xantia super tare inmatriculata, si e in 96-97; de ce ar valora un bx atat de mult???. (spun asta pt ca am luat una cu un prieten, si masina este bibelou);
http://www.craiovaforum.ro/attachments/ ... c00622-jpg
nu stiu sigur daca mai e, dar ma pot interesa.
iar cu valoarea... problema e ca nu mai au valoare; masinile vechi nu mai valoreaza mai nimic. daca pe mobile sunt puse cu 100-500 de euro, de ce ar valora mai mult? la 2000-2200 euro iti iei xantia super tare inmatriculata, si e in 96-97; de ce ar valora un bx atat de mult???. (spun asta pt ca am luat una cu un prieten, si masina este bibelou);
- abarth_mcm
- pasionat
Hm...daca ar fi fost diesel ar fi fost o oferta mai mult decat tentanta(eu avand diesel). Dar pt cineva care are benzinar, eu zic ca e o oferta care nu ar trebui ratata(vb de anunt)
@dj01fad - asta am vrut si eu sa sugerez..masinile vechi(non-euro) nu au nicio valoare..poate doar sentimentala. Acum realist vorbind...vreunul dintre voi crede ca ar lua mai mult de 2000 euro pe un BX???dupa mine, raspunsul e clar, nu....Raspunsul il da valoarea de piata, nu eu..
@dj01fad - asta am vrut si eu sa sugerez..masinile vechi(non-euro) nu au nicio valoare..poate doar sentimentala. Acum realist vorbind...vreunul dintre voi crede ca ar lua mai mult de 2000 euro pe un BX???dupa mine, raspunsul e clar, nu....Raspunsul il da valoarea de piata, nu eu..
Ultima oară modificat Sâm 04-Apr-2009 21:13 de către abarth_mcm, modificat 1 dată în total.
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
Revenind la masina: azi am patit un lucru foarte dubios...volanul mi se misca dintr-o data mult in sus sau jos(de parca ar fi fost reglabil
) ).
M-am uitat la cuplajul volanului de la compartimentul motor...totul in regula..ma uit la piulita de la volan..totul in regula.. Ma uit si la cuplajul din cabina..totul in regula. Ce sa fie? Ei bine...volanul are la ax jos o bucsa/rulment cred ca e care iesise pur si simplu si astfel volanul se misca in sus-jos..lateral..etc.. Am batut in bucsa si a intrat pe ax in sus...Intrebarea mea e..cum naiba a iesit de acolo?Cred ca incet-incet..cu cu timpul dand in gropi a iesit.. S-a mai intamplat cuiva asa ceva?

M-am uitat la cuplajul volanului de la compartimentul motor...totul in regula..ma uit la piulita de la volan..totul in regula.. Ma uit si la cuplajul din cabina..totul in regula. Ce sa fie? Ei bine...volanul are la ax jos o bucsa/rulment cred ca e care iesise pur si simplu si astfel volanul se misca in sus-jos..lateral..etc.. Am batut in bucsa si a intrat pe ax in sus...Intrebarea mea e..cum naiba a iesit de acolo?Cred ca incet-incet..cu cu timpul dand in gropi a iesit.. S-a mai intamplat cuiva asa ceva?
on-topic ! desfa plasticu de sub volan... arunca un ochi p`acolo ! e simplu
off: avand in vedere ca la final va fi o masina perfecta din toate pct de vedere ! si pe langa asta ... cu aceasta motorizare mai exista decat 1 bx sau 2 prin europa
eu zic ca este chilipir avand in vedere munca care s`a bagat in ea ! si care o sa se bage !(daca pun pe foaie tot ce am bagat in ea, vei fi uluit
)

off: avand in vedere ca la final va fi o masina perfecta din toate pct de vedere ! si pe langa asta ... cu aceasta motorizare mai exista decat 1 bx sau 2 prin europa

TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade