Bine...Stiu ca si Renault-urile din perioada 90 erau destul de faine si de frumos finisate...Stiu....Am mers pe vremuri cu un Renault 21 Turbo, care era f. silentios si foarte fain la interior...Totusi Safrane a fost o masina mai mare...din alta categorie...Era din clasa lui XM...
Nu stiu de ce Dumnezeu s-au prostit in halul asta toti producatorii de automobile...Parca merg din rau in mai rau...La Citroen parca nu e asa vizibil fenomenul acesta, dar la alte firme e jale...Pana si Honda, care era un lider in fiabilitate, au inceput sa apara tot felul de fenomene si defectiuni...gen chit de ambreiaj distrus in garantie....si alte minuni de genul acesta...Despre masinile germane medii, nici nu mai vorbesc...
Asa este ! Mercedes si BMW sant din alta lume...Pacat ca la noi in tara au ajuns sa aiba astfel de masini cocalarii...Deja daca vezi un BMW 3 sau un X5, mai mult ca sigur vei vedea coborand de la volan un "gibon" cu ceafa lata...
Pacat !!! Afara nu vezi astfel de masini decat la medici, avocati, sau la oameni cu afaceri grele...
Totusi sant niste masini lucrate si gandite altfel...E o placere sa te plimbi de exemplu cu un BMW 5 chiar si din prima generatie...(rechinul...)
Citroen ?!? Are marele avantaj al acestei suspensii extraordinare...pe care nu o poate egala nici o alta marca, oricat s-ar chinui...In plus sant lucrate cu mare rafinament si se apropie sau egaleaza marcile de top... Nici o alta marca nu face masini care sa se comporte pe sosea cum se comporta Citroen-urile cu suspensie hidropneumatica...Felul in care trece un Citroen peste denivelari este de neegalat...De aceea intr-un Citroen nu obosesti la volan...
...Nu am avut astfel de experientze...sa merg atat de mult cu masina...cum spui tu...cateva mii de km...Totusi pot spune ca atunci cand am cumparat Xantia de la Sibiu, am venit acasa dintr-o bucata (450 km pana la Braila...)...N-am oprit decat cate 5 min la benzinarii sa-mi cumpar cafea (pt. ca-mi era pofta...) dar nu pt. ca m-as fi simtit obosit...In plus...avea sferele descarcate pe spate, dar nici asa nu m-a obosit...A fost o placere s-o conduc...Dupa fiecare oprire, simteam nevoia sa ma sui mai repede la volan si sa continui calatoria...
Imi pare rau ca imediat dupa ce am cumparat-o, am ramas fara job...au inceput problemele cu banii si nu am mai putut pleca in plimbari...N-am mai facut decat 2 drumuri la Bucuresti la fratele meu...
...Si BX-ul, in ciuda vechimii lui, era o masina foarte comfortabila...Faceam drumurile la rude la Sibiu, dintr-o bucata...Am mai facut un drum pana in jud. Dambovita, cu trecere prin Bucuresti, pe centura Bucurestiului...aprox 550 km in total, in 3 ore dus...3 ore intors (in aceeasi zi, iar seara cand am ajuns acasa, am mai iesit si cu amicii in oras, pt. ca nu ma simteam obosit...
...Am mers acum 3 veri in vacantza in Grecia (cu fratele meu) cu un SAAB 9-7 X (SUV cu motor de 4,3L pe benzina...cutie automata...sasiu separat...suspensie spate pneumatica...)
Cu toate ca masina era excelent finisata la interior, era f. bine antifonata si avea si acea suspensie pneumatica pe spate, comfortul lasa muuult de dorit....Chiar si pe autostrada tot scutura pasagerii, iar dupa 1-2 ore petrecute pe bancheta din spate, am amortit de simteam ca nu mai am stare...Ma durea mijlocul, fundul, spinarea...In plus, cu toate ca masina avea motor pe benzina de 4,3L si 230...260 cp, era extrem de lenesa...Cu 5 persoane, trebuia sa te gandesti serios inainte de a face o depasire, pt. ca nu avea nerv...si riscai sa o ratezi...
Nu as renuntza la Xantia pt. o astfel de masina...Poate doar pt. valoarea ei, ca sa o vand si sa-mi iau apoi tot un Citroen...
Asa este! Daca ai de unde sa faci rost de combustibil mai ieftin, Diesel-ul e mai ieftin in exploatare decat benzina...Chiar si daca cumperi de la pompa, o scoti mai ieftin, pt. ca motorul in sine consuma mai putin...Una e sa-ti consume cea pe benzina 12-13L/100 si alta e sa mergi cu 7-8 L/100 cu un Diesel...Dar zgomotul fumul si vibratiile nu mai au nici o legatura cu consumul...Totusi pt. mers la treaba cu ea.........
Asa este...Poate ca n-are sens sa te mai complici sa mai faci modificari la cea rosie...mai ales daca spui ca merge ireprosabil !!! Chiar n-are sens!!! Xantia chiar si cu suspensia standard, sta excelent pe sosea, in orice conditii...Pur si simplu, eu unul nu-i pot gasi nici un cusur...Daca pleci sa te plimbi si nu faci curse de viteza, iti ofera tot ce poti avea nevoie...Nu ai nevoie de mai mult, dupa parerea mea...Este o masina superba din toate punctele de vedere...
Si pana la urma mai trebuie sa ne mai si plimbam, nu doar sa mesterim la masinile noastre...
....A mea a trecut fara probleme de RAR si ITP cand am luat-o...S-a inscris in limitele de noxe...Nu stiu care mai e situatia acum, dar nu cred ca sta rau, pt. ca gazele de esapament miros fain...

In plus am si mers f. putin cu ea in ultima vreme, din lipsa de bani...
Sa-mi spui si mie ce se intampla dupa ce schimbi injectoarele !!! Tare sant curios cum se va comporta dupa...
Asa este! Taxele la noi in tara sant insuportabile !!! E inadmisibil ce se intampla in sensul asta, dar uite ca persista toata treaba asta de ani buni...Nu stiu...Ma intreb daca tara asta va avea vre-o data guvernanti OK....Ca parca e un blestem...Ne-au facut in foi de varza...Am senzatia ca tara asta nu va avea nici o data oameni rezonabili in frunte...De la guvernele interbelice care au trimis tezaurul tarii la rusi, in mod deliberat si pana la guvernele de dupa 90...toti sant o apa si-un pamant...Parca numai sa faca rau...Numai in contra intereselor noastre au condus...
Stau si ma intreb...Oare pt. ce avem nevoie de astfel de guverne ?!? Sa plece frate si sa ne lase in pace !!! Sa traim asa cum stim noi !!!Nu mai avem nevoie de nici un guvern...Ca numai rau ne-au adus cocotele astea de politicieni...
Oare nu se poate fara guvern si guvernanti ?!? Cred ca ne-ar fi muuult mai bine !!!
Daaaa!!! Am trait bine de ne-am rupt!!! Si s-ar putea ca cu noua criza care se prefigureaza si in care ne tarasc imbecilii astia si marile puteri ale lumii, sa ne fie si mai bine !!!
Se va mai indulci un pic traiul inainte de alegeri, in 2012 si dupa aia...
Cred ca la un momentdat ne vom intoarce la ogor si la plug...pt. ca alta sansa nu vad...in felul in care merg lucrurile acum...Si bine am face!!! Sa n u mai depindem de coclitii astia care se imbogatesc pe spatele oamenilor...