Pai ma stradui si eu in limitele posibilitatilor tehnice si materiale pe care le am in a imi face masina sa mearga in primul rand cat mai bine si sa arate pe masura... iar cand am luat masina nici nu stiam ce e aia sfera de exemplu...iar cam toate operatiile la masina le-am facut eu, dar mai ales tata care e inginer mecanic..
Citronelul merge bine, insa intotdeauna mai e ceva de facut la o masina veche. Multi nu au facut NIMIC la ele si de aceea au ajuns multe sa fie abandonate, etc. Nu sunt masini proaste, dar merita un pic de atentie.Sunt ferm convins ca in stadiul in care e acum, citroenul meu ar merge inca 5 ani(poate ca exagerez dar stiu ce e in masina

) fara sa ii faci mai nimic in afara de ceva consumabile

Dar e bine sa o intretii la timp pt ca altfel mai bine de dispensezi de ea....
Azi am constatat ca am o sfera descarcata sau sparta pe spate...

M-am apasat de curiozitate pe masina in stanga spate si e aproape lemn.(lansajul e f prost si te lasi greu pe masina) Pe dreapta spate are lansaj foarte bun, iar pe fata nu sunt probleme: am sfere noi. Dubios e ca in mers nu am sesizat vreo schimbare
Intrebarea mea: se pot pune la break pe spate sfere de 400 in loc de 500? (le iau de la cealalat masina). Eu cred ca se pot pune, mai ales ca eu nu car nimic cu masina, fiind doar doi pasageri maxim in ea .
Urmatoarea operatie ar fi schimbatul bratelor pe spate. Le schimb cu totul pt ca nu cred ca as rezolva doar cu rulmenti schimbati. (se aud si niste zgomote ciudate pe acolo , iar din cilindrii nu e sigur acel zgomot pt ca sta sus de spate cred ca mai bine de o sapt in conditiile in care nu am dozator nou) Bine ca la cealalta masina stau rotile drepte si nici nu se aude vreun zgomot

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.