Nu e tradare ci doar...reorientare!

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 31-Oct-2006 12:43

Cine opteaza pentru masini japoneze, opteaza pentru altceva . Altceva-ul asta constand in fiabilitate,pret,performante(Subaru WRX STI e un exemplu mai mult decat elocvent)
Felicitari inca o data Adytzu si sa n-ai parte de incidente.
Urmatoarea masina care va fi a mea, va fi sigur o asiatica, mazda sau honda :)

Scuze de offtopic..cred ca cel mai bine face cineva split si adauga un nou topic la diverse gen Asiatice vs Europene.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 31-Oct-2006 13:21

pt ca se discuta de design jap vs european, iata un mic test:

am cropuit pozele intregi ale unor masini japoneze si europeene o bucata mai mult sau mai putin esentiala. Designul per total este generat de detalii, o masina cu personalitate o recunosti din detalii. ca sunt urate, frumoase nu conteaza pentru testul de fata. Ceea ce vreau sa demonstrez este nu calitatea indoielnica a japonezelor, calitate ce este unanim recunoscuta, ci designul facut sa fie, elemente copiate de la restul fabricantilor. ( remember modelele japoneze ale anilor 70 ce erau copiate dupa frumoasele americane, daca tot ati adus vorba de skyline)

pozele sunt intentionat amestecate si numerotate. va rog sa spuneti pe care o recunoasteti.

1 : Imagine

2: Imagine

3:
Imagine

4:
Imagine

5:
Imagine

6:
Imagine

7:
Imagine

8:
Imagine

9:
Imagine

10:
Imagine

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 31-Oct-2006 13:37

3 e Dacia Logan :lol:

Ma mai gandesc care cum :)

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Mar 31-Oct-2006 13:43

@alexd: exprimarea ta este indoielnica dar probabil se asorteaza cu... nu mai zic nimic...
citez: "nu calitatea indoielnica a japonezelor, calitate ce este unanim recunoscuta, ci designul facut sa fie, elemente copiate de la restul fabricantilor" etc

cred ca esti blocat intr-o bucla infinita care incepe prin 70 si se termina prin '94...
mai nou (adica in secolul asta... 21 cum ii mai spune, nu de ieri de azi...) masinile asiatice ( a se citi japoneze si cateodata coreene... ) exceleaza la calitate, fiabilitate, performante si stil...

Masini ca Mazda MX-5 Miata, Honda S2000, Nissan Skyline GTR, Mazda RX, Subaru Impreza WRX STi, Mitsubishi Lancer Evo, Toyota Supra etc sunt masini care si-au lasat puternic amprenta asupra industriei automobilistice de-a lungul mai multor generatii...
Iar daca vrei automobile "normale" contemporane, un singur exemplu imi vine in minte: HONDA, prin modelele Accord, Civic, S2000...

Nu mai pot spune nimic decat Q.E.D.
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 31-Oct-2006 13:45

Sunt super aberante pozele.. in afara de logan care poate fi recunoscuta cu mare usurinta...
Ideea ta e buna, insa pozele nu cred ca sunt cele mai potrivite.

Sa faca cineva Split..ca se alege praful de topicul asta.

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 31-Oct-2006 14:03

sammy, pot admite faptul ca exprimarea mea poate parea complicata unora ce nu pot intelege o fraza mai pretentioasa, scuze, am sa scriu cat mai direct ca sa ma poti intelege :

- nu am contestat calitatea, calitate ce este foarte buna, recunoscuta de toata lumea.
- am contestat designul, care, adevarat ca este interpretabil. Nu a zis nimeni ca nu au si ei modelele lor emblematice, dar tare seamana intre ele. Sa nu uitam ca pe piata americana popularitatea lor s-a datorat pretului.

Iar de respectiva bucla temporala, nu stiu ce sa iti spun...poate asa o fi...crezi ca merge daca modific injectoarele de plasma astfel incat sa genereze un camp subspatial indeajuns de puternic sa ies din acest event horizont?

MAtrixule, nu sunt aberante, sunt cam din aceeasi zona a caroseriei. Aberante sunt masinile cel mult...pozele nu au cum sa fie aberante Daca ai recunoscut loganu, inseamna ca asa urat cum este el, este o masina cu personalitate....

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mar 31-Oct-2006 14:08

la capitotlul fiabilitate, chiar daca exprimarea la alexd este cumva data de sintaxa frazei si lipsa unei virgule ( poate fi suplinita la o adoua lectura :) , masinile asiatice (japoneze/coreene) au atins un reviriment ... ceea ce este un lucru bun ...

mie din asiatice imi place de numa Mitsubishi Lancer Evo VIII, deci designul nu mai este o piatra de temelie in a construi diferente ...

distantele sunt relativ mici in acest moment in industrie incat devine mult mai dificila "alegerea" ... ;-)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Mar 31-Oct-2006 14:12

1. lexus
2. citroen c5
3. logan
4. toyota corolla
5. mercedes e classe
6. nissan almera
7. volvo s80
8. renault vel satis
9. infinity
10. honda civic

e bine?
citroen - o pasiune permanenta

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mar 31-Oct-2006 14:22

Masini ca Mazda MX-5 Miata, Honda S2000, Nissan Skyline GTR, Mazda RX, Subaru Impreza WRX STi, Mitsubishi Lancer Evo, Toyota Supra etc sunt masini care si-au lasat puternic amprenta asupra industriei automobilistice de-a lungul mai multor generatii...

Cum, in ce fel au influientat aceste modele industria auto? :roll:

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 31-Oct-2006 14:23

balanel, ai gresit doar 1,9 si 10 :lol:

Ca sa imi sustin "teoria copierii" in materie de design, iata blocul optic de subaru legacy (masina in cauza) si blocul optic de passat :

ce ziceti, merge pus de subaru pe passat? :lol: :lol:

subaru :

Imagine

passat :

Imagine

sa nu intelegeti ca spun despre masina in cauza ca este urata....

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 31-Oct-2006 14:45

Merge, dar numai ca sensul e invers...adica Passat l-a preluat de la Subaru.
Drept urmare, Subaru l-au si modificat un pic...nu de alta, dar sa nu-l confunde lumea cu passat-ul. :lol:
Ce ai pus tu acolo e modelul 2005-2006.
Ce voi lua eu, adica 2007, arata asa:
Imagine

Puteai vedea asta si in deschiderea topicului. Asa ca, nu prea mai seamana cu ce are passatul.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 31-Oct-2006 15:04

adytzu are dreptate...lasand la o parte ca pasatul chiar e urat cu cercul ala
adytzu niste poze cu interior asa mai multe sa ne bucuram okii si noi...bordul, consola centrala, etc...
insertii cromate, ceva?
asta
versus
asta
se pare ca in 2003 pasat avea fata veche in timp ce subaru era cu linia noua

Edit by khan: nu mai puneti linkuri atit de lungi!!! pagina devine f greu lizibila!!!
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 31-Oct-2006 15:12

Nu am inca poze ORIGINALE cu interiorul. Mi s-a parut penibil atunci, sa stau si s-o fotografiez din toate partile. Pot sa pun insa cateva de pe net. Si a mea arata la fel.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 31-Oct-2006 15:57

Trebuia sa le spui : stai "mosule" ca am prieteni pe forum si trebuie sa le arat toata masina ca nu mai scap de ei !!! (joke)

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 31-Oct-2006 17:48

Am recunoscut si eu Loganul, Velsatisul si C5-ul. Restul cred ca sunt asiatice. 8)
Da, si mie mi se pare ca Subaru au copiat farul de Passat, dar e posibil sa fie invers, nu am date cronologice.
Adytzu, azi am vazut un Subaru (semana tare cu al tau din fata, dar avea siluata de Forester) si, pentru prima oara, nu mi s-a parut a fi o masina urata! Cred ca deja m-am obisnuit cu viitorul industriei auto japoneze. :?

Testul lui alex mi se pare mai mult decat graitor, ideea e excelenta.

Înapoi la “Masina mea”