Off topic : Timoneria la BX e principala problema care face un chin schimbarea vitezelor si nu cutia! Cutiile grupului PSA sunt f. reusite ca de altfel si motoarele. Si eu am avut probleme cu timoneria la BX si am inlocuit-o complet (am modificat-o) cu una de XM reconditionata si parca e alta masina.Intra perfect in viteze ,are cursa scurta .......parca e noua.
Am condus si eu Solenza noua ,ba chiar si Supernova noua. Sunt diferente fata de un BX de 15-20 ani in sensul ca sunt bine inchegate si nu se percep zgomote deranjante in habitaclu sau compartimentul motor.
In BX stau mai bine in scaune (varianta GTI) ,spatiul interior e un pic mai mare ,suspensia e mai confortabila. Altfel sta treaba cu o Solenza care are 100.000 km la bord. Are un vecin de-al meu si intimplator mi-a condus BX-ul, fiind f incantat de cum se comporta masina. LOGANUL e peste Solenza chiar daca lumea regreta disparitia lor. Daca ar exista un BX 19 TRI aproape nou cu siguranta ar fi mult peste Solenza.
PACO , ai condus XM sa vezi ce senzatie ai la volan? Passatul din 83 e caruta ,iar spatiul interior nu se compara.
Alexd , Seatul Ibiza e o masina f. buna (ai facut o alegere inspirata pentru o masina din clasa ei) ,eu as fi ales Fordul Fiesta (e o chestie de gust) deoarece masinile din grupul VAG sunt facute un pic din topor ,adica fabricantul merge mai mult pe principiul calitatii folosind solutii simple ,fiabile ,care nu-ti starnesc acea placere de a te juca la butoane. Totul e sobru intr-un autoturism VAG ! Lipseste designul exceptional.
VARANE: BX-ul tau arata binisor in poze ,dar e o "corcitura" daca pot sa ma exprim asa. S-a lucrat mult la ea si mai mult ca sigur mai are destule probleme.
S-o stapanesti sanatos!
GATA

Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp