Legat de rugina...Am gasit intr-o revista mai veche, o solutie pentru prevenirea sau stoparea evolutiei ruginii si mi s-a parut interesanta.Mai ales ca santem pasionati de masini ceva mai batrane.

.
Am inteles ca prin intercalarea unor mici bucatele de tabla de zinc, intre elementele sudate ale caroseriei, in zonele unde aceasta este predispusa la ruginire, poate combate acest fenomen.
Nu ma pricep sa explic prea bine fenomenul, dar am inteles ca e vorba de un proces electrochimic, produs prin pozitivitatea sau negativitatea mai pronuntata a unor metale fatza de altele.Apare efectul de pila Volta...Un element devine catod, iar celalalt anod.In acest caz, doar zincul e mai pozitiv (parca) decat fierul.In felul acesta, fierul nu mai rugineste, dar se va oxida puternic placuta de zinc.Era si o schita, in care se indica locul unde se pot infige aceste placute din tabla de zinc...E vorba de zonele unde sant suprapuse 2 piese din tabla si sudate.Se distanteaza acestea cu o surubelnita si intre ele se introduce tabla de zinc (ca o pana).
Am inteles ca in felul acesta se pot repara si eventualele gauri din caroserie, produse de rugina.Se nituieste o tabla din zinc, de forma dorita, acolo unde este gaura, apoi se finiseaza locul.
Am inteles ca in acest fel, rugina nu mai inainteaza, chiar daca zincul se va coroda mai repede.
Mi s-a parut interesanta ideea.