the judge: Citroen Xantia, 1995, 1.8i, verde metalizat

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

the judge
pasionat
Masina: Citroen C5 III Exclusive, Citroen Saxo VTS 16v
2: ex: 2x Xantia I, 2 x Xantia II, Xsara HDI
3: ex: Citroen Xsara VTS 16V, Peugeot 106 Rallye,

Mesajde the judge » Dum 23-Ian-2011 15:49

am revenit si asa voi ramane :)
CITROEN...covorul fermecat

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Mar 25-Ian-2011 17:57

M-am hotarat sa schimb LHM ul din instalatie, nu inainte de a o curata.Pe unde as putea gasi Hydraurincage?aveti vreo idee?multzam!

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mar 25-Ian-2011 18:32

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Mar 25-Ian-2011 22:48

multumesc!

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Mie 26-Ian-2011 23:35

m-am gandit ca nu ar fi rau sa montez un kit xenon pe masinuta.ma tot gandesc pe unde sa pun droserele.ati mai montat?astept idei ;)

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Mie 26-Ian-2011 23:46

Cu Nic n-ai vorbit? Cred ca el te poate ajuta si cu asta. Banuiesc ca este muuuuult mai usor decat demontat/montat borduri :lol:

LE: uite aici un tutorial: http://www.forum-auto.com/marques/citroen/sujet9291.htm
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Joi 27-Ian-2011 00:11

:))) bine spus...deja am invatat si eu cum e treaba cu bordul.oricum cu el le montez.

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Vin 28-Ian-2011 11:13

oricum e mult prea frig sa ma apuc de operatii din astea.mai astept, nu ma grabesc.deocamdata e ok, voiam sa o fac asa...preventiv,dar pina la primvara merge :)

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Sâm 29-Ian-2011 19:17

Ce rau imi pare ca nu am vazut ultimele comentarii...nu stiu ce s-a intamplat ca nu am mai primit atentionari pe e-mail...

WLD - Sant convins ca C5 e inferior lui XM sau CX...Doar la capitolul dotari si modernism, probabil sta mai bine...
Am impresia ca C5 a fost adus mai aproape de spiritul masinilor germane...cu o suspensie mai ferma...Evident de aici devine mai neconfortabil...
Totusi, daca ne gandim bine, C5 este echivalentul...urmasul lui Xantia si abia C6 este echivalentul lui XM chiar daca dimensiunile exterioare sant altele......Fiindca inteleg ca s-a mers pe anumite linii...DS-CX-XM-C6 si GS-BX-Xantia-C5...Sant sigur ca un C6 se ridica la pretentiile lui XM... 8)

THUNDER77 - Ha-Ha-Ha !!! :lol: :lol: :lol: Tare faza de la poligon !!! Stiam de isprava ta de la poligon, dar nu stiam si amanuntele (discutii...pariul...etc...)...Super-tare !!! :lol: :lol: :lol:
Cred ca i-a usturat fundul pe cei care au pus pariul !!! :lol:
..............Stii...nu e suparator ca unii oameni nu vor sa-si cumpere Citroen...Na!!! Fiecare cu gusturile lor...Dar e suparator ca se comporta aiurea...dispretuitor cu noi, posesorii de Citroen-uri...Asta ma deranjeaza !!! :evil:
Nu le mai ajungi nici cu scara la nas, celor care si-au amanetat salariul pe 10 ani ca sa-si ia un Renault, Hyundai, VW Passat...etc. Iar noi santem niste rupti in fund daca ne-am luat Citroen...
Asa e in Romanica...Omul e judecat dupa statutul social (vila, masina, loc de munca...etc...) nu dupa calitatile pe care le are...
Daca nu ai Passat 1,9 TDI (cu I-ul rosu)... :lol: ...frateee...nu esti in bransa... :lol: :lol:
Sa le stapaneasca sanatosi !!! Service-urile din ce ar mai trai ??? :lol: :twisted: :lol: :lol: :lol:
...............Si eu am avut (printre multe altele...) un episod cu niste amici cu VW Golf4...Skoda Octavia...Peugeot Partener, la un drum la Rasnov Paraul Rece...Poiana...ceva de genul asta..., iarna pe zapada noapte si multa gheatza...
Cand sa plecam la drum, ma priveau toti neincrezatori...Sa nu cumva sa raman in drum cu BX-ul si sa fie nevoie sa ma aduca la stanga...sau daca masina mea va reusi sa urce pana la cota...
Ghinion (pt. ei... :twisted: ) . Nu numai ca BX-ul nu a ramas in drum, dar a si urcat fara probleme, pe o gheatza cu fagasuri si multa zapada...Ba mai mult...la coborare, nu se mai puteau tine ei dupa mine...dupa BX...Si nu pt. ca am fortzat nota...eu ma simteam in perfecta sigurantza...masina se agatza frumos de drum.......Ci pt. ca celelalte masini nu faceau fatza in conditii dificile...
La un momentdat m-a sunat unul din amicii ramasi in urma, sa ma intrebe daca sant nebun...de ce cobor asa de repede...
Aici face diferentza suspensia Citroen !!! Si asta nu inteleg inversunatii posesori de masini germane...
...Nu spune nimeni...Cu toate masinile se poate merge...dar ma deranjeaza cand vad ca se umfla atat in pene cu TDI-urile lor care consuma ulei de noi....si care sant niste cotetze pe roti...

the judge - Pai schimba si capota, farurile si barele si gata!!! :lol:
Nici eu nu sant de acord cu inversarea unor componente care nu apartin modelului de masina pe care il am eu...
Nu stiu cum le-a facut Citroen...cum le-a desenat...cum le-a proiectat, dar nu prea merge schimbat nimic...Iar orice adaos care nu e original, strica flagrant linia masinii...Putine elemente de pe Xantia merg schimbate cu altceva decat ce e original si sa nu strice linia masinii....Si la BX si Xm aceeasi este situatia !!!
Eu cred ca ar trebui sa ne concentram mai bine pe starea tehnica si aspectul masinilor noastre...Decat sa adaug ceva pe masina, as prefera sa-i dau un polish ca sa fie ca scoasa din cutie...Sau eventual sa ma preocup de starea mecanicii...de cauciucuri...de hidraulica...etc...Pt. ca nu cred ca exista masina care sa nu aiba ceva de rezolvat...vre-o problema lasata in asteptare...
..............................
Cu Xenoanele...am vazut mai demult niste poze pe un site polonez (parca) cu montarea unor Xenoane pe Xantia...Droserele erau montate...in stg. in spatele cutiei cu sigurante (intre ea si vasul LHM) iar pe dr. parca pe cutia calculatorului de injectie...tot pe spatele ei...spre cabina...
Imi pare rau ca nu mai stiu unde am vazut pozele acelea...
Hai ca le-am avut salvate in calculator (cateva...). Sper ca o sa te ajute...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Sâm 29-Ian-2011 20:29

Multumesc mult pentru poze Dan! cred ca e o pozitie foarte potrivita pentru drosere.aaaa...sa nu uit...am facut rost de jante originale BELFAST ca ale tale si sunt foarte incantat :)

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Sâm 29-Ian-2011 20:45

Nu ai pt. ce! Si eu m-am gandit la Xenoane, dar mi-e teama sa nu raman fara certificatul de inmatriculare...
Da! Jantele Belfast arata f. bine pe Xantia...Totusi eu le tin in garaj acum...La cate gloduri de gheatza sant pe strazi acum, ar fi pacat sa indoi vreuna...Acum merg cu cele originale pe 14" din tabla, pe care am 4 cauciucuri aproape noi, de iarna...
Asta m-a scutit de o cheltuiala importanta, acum...cand cauciucurile de iarna au devenit obligatorii (sau aproape obligatorii...).
Si nici nu e o solutie sa folsesti 2 randuri de anvelope pe care sa le rotesti pe aceleasi jante...Pt. ca se uzeaza neuniform si cand le incalti a-2-a oara bat de zici ca nu-i adevarat...Daca le-ai montat pe niste roti, e bine sa le lasi pana se uzeaza...Altfel pui la blumbi de echilibrare, de te saturi...
Am patit treaba asta la BX...

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Sâm 29-Ian-2011 21:11

Eu sunt decis sa pun xenon pe masina si cand am sa fac treaba asta o sa voresc si cu Nick.....Lumineaza mult mai bine si de certificat nu au de ce sa se lege.......sunt atatea masini cu geam dispersor la faruri care au xenonm si circula bine mersi , unde mai pui ca au si din alea nesimtite de la 6000 k in sus....In legatura cu jantele , arata bine Belfast-urile dar cele de Activa arata si mai bine :twisted:

the judge
pasionat

Mesajde the judge » Dum 30-Ian-2011 01:06

jantele de Activa dau bine cu eleron...nah :)
referitor la xenon...nu tineam neaparat dar xantia mi se pare chioara.

THUNDER77
pasionat

Mesajde THUNDER77 » Dum 30-Ian-2011 01:38

E chioara rau din cauza farurilor inguste....si nu e numai la ea problema asta ci si la Xm , Xsara 1 precum si alte marci auto cu acelasi tip de far.......

hippo
pasionat

Mesajde hippo » Dum 30-Ian-2011 09:37

@Thunder, si mie mi-ar place xenonul pe masina, dar in opinia mea, Xantia are faruri destul de bune. Eu sunt multumit de lumina pe care o dau farurile Xantiei. Sunt perfect de acord cu tine ca daca pui xenon de 4300k, asa cum sugera Nick, ar da o lumina super ok, dar nu pot spune ca Xantia are faruri chioare.
Imi aduc aminte ca discutam candva cu Nick si chiar el spunea ca Xantia are faruri foarte bune in comparatie cu XM-ul.
Vis-a-vis de faptul ca si alte masini se lovesc de problema farurilor chioare, iti pot spune ca am un prieten care se plange ca Passat-ul (cu mult mai tanar decat Xantiile noastre)ca are farurile chioare. Nu l-am crezut pana n-am fost la drum seara cu el... Eu banuiam ca are el probleme cu farurile si pentru a ma convinge am cautat pe net sa vad daca asa stau lucrurile. Am constatat cu surprindere ca pe forumul lor, foarte multi se plangeau de aceasta problema.
Toti ziceau ca asta nu se poate face; si a venit unul care habar n-avea ce zic toti, si a facut-o... ;)

Înapoi la “Masina mea”