sorin - Daca vrei sa vezi altceva decat ce e scris negru pe alb, e doar problema ta. Scuza-ma!!! Nu-mi face placere sa ma contrazic fara rost...Nu e vorba ca eu vad ce-mi convine...tu ce iti convine...si fiecare sustine ce vrea...
Uita-te pe datele tehnice cu atentie si o sa vezi ca am dreptate. Numai uita-te cu atentie si nu face comfuzii, cum face
mbc acum.
Am mers cu 16V si daca nu tii motorul la o turatie rezonabila, uneori galopeaza...protesteaza, sau cel putin nu are viata (depinde de treapta de viteza...)...Nu-i plac turatiile joase. Trebuie sa mergi cu el peste 3000 rpm ca sa obtii ceva de la el.
Pe cand la 8V, poti demara de la orice viteza in orice treapta, pt. ca motorul nu protesteaza...nu galopeaza...etc.
mbc - Aloooo! Domnul !!! Acela e un factor de estimare a elasticitatii motoarelor...Nu reprezinta timpii de demaraj !!! Cu cat e mai mare, cu atat e mai elastic motorul...Atentie la interpretarea datelor !!! Nu te-ai uitat la rubrica corespunzatoare !!!
Daca vrei sa vezi elasticitatea motoarelor respective, uita-te la rubrica " Acceleration in gear"...si vei vedea ca Xantia 1,8-8V demareaza in treapta a IV-a de la 60 la 100 in 9,3 sec, pe cand 1,8-16V abia in 10,5 sec.
Aceeasi e situatia si in treapta a V-a, de la 80 la 120....1,8-8V demareaza in 15 sec, pe cand 16V abia in 17,7...Aici lucrurile sant si mai evidente....1,8-8V este un motor mai elastic in toate regimurile...
Uita-te unde trebuie pe date si ai sa vezi ca am dreptate !!!
Doar la viteza max. 1,8-16V sta mai bine (194 in loc de 187 Km/h) dar asta nu e nici din cutie, nici din elasticitatea motorului...E doar pt. ca motorul 16V are mai multa putere (are 7 sau 9 cp in plus)...Cum la viteza mare puterea mai mare isi spune cuvantul...bate 16V.
Asta e! De cate ori in viata ei, ajunge o masina la viteza maxima ???
Am eu impresia sau voi tineti cu ursul iar (ca si in cazul Diesel vs. Benzina) ?!?
Nu va inteleg....E stiut decand lumea ca motoarele cu 8V sant mai elastice decat cele cu 16V...Nu stiu cum de numai voi nu ati aflat acest lucru ?!?
mbc - Dupa parerea mea, daca iti permiti sa platesti impozite si asigurari mai mari, te-as sfatui sa te orientezi spre un 2,0L 8V sau 16V...Plusul de cilindree se simte...Un motor mai mare impinge altfel...Mai ales ca la Xantia, caroseria e destul de grea. Mi se pare destul de putin 103...110 cp pt. 1270 Kg. 123...147 cp e deja altceva...
Depinde pt. ce vrei sa iei masina...Pot spune totusi ca pe mine ma supara diferenta dintre cei 105cp ai BX-ului pe 1030 Kg...cu 0-100 in 10,5 sec si cei 101...103 cp pe 1200 Kg...cu 0-100 in 12 sec...E mai slaba Xantia clar!!! Pe mine m-a lasat in urma un Logan asta vara.E drept...A mea nu trage cum trebuie acum...Are o defectiune la injectie...Poate de aceea mi se si pare mai slaba decat BX-ul...
De 1,6-8V nici nu poate fi vorba...E prea slaba !!!