mbc - Unor persoane nu le place sobrietatea si monotonia interiorului de Xantia. Altora, din contra...le plac liniile sobre ale Xantiei si nu ar modifica nimic, pt. nimic in lume. Si eu ma numar printre cei carora le plac liniile sobre, fara prea multe artificii. Nici eu nu vreau sa modific nimic la masina mea. Chiar imi plac liniile Xaniei si vreau sa le pastrez.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i judecam pe cei care asteapta altceva de la masina asta. Gusturile nu se discuta.
In plus, trebuie sa apreciez curajul de a incerca sa modifice ceva, pt. ca la masina asta e f. greu sa modifici...Toate piesele sant atat de incarligate intre ele, incat te lasi pagubas...Spatiul e mic...totul e greu de demontat...toate plasticurile pleznesc f. usor...E dificil !
M-am lovit de toate acestea acum, cand am incercat sa montez proiectoare pe masina...E aproape imposibil (de exemplu) sa tragi un fir din habitaclu pana in compartimentul motorului....N-am mai vazut asa ceva !!!
De aceea spuneam ca iti trebuie ceva curaj...
................
Si eu sant de parere ca husa de volan cu tepi si ornamentele de pe pedale, nu au ce cauta in masina asta.
Nu-ti recomand sa schimbi volanul, pt. ca nu vei mai avea Air-Bag si...Doamne-fereste....
Chiar daca volanul ar fi jupuit, as prefera sa merg cu el asa, decat cu husa. Sigur...Ideal e sa il imbraci in piele.
Nu-ti recomand sa mai pui ceva pe pedale !!! Mansoanele alea de guma originale, au rostul lor. Sa te fereasca Dumnezeu sa-ti fuga incaltarile de pe ambreiaj (de ex.) iarna, cand te sui cu zapada sau frunze ude pe talpa. Ornamentele de pe pedale, au rostul lor doar la masinile de competitii, unde si pilotul e incaltat cu niste ghete speciale, cu talpi subtiri, din material f. aderent.
Oricum, la masinile sport, acele "ornamente" sant din tabla de aluminiu perforata sau cu mici tampoane din cauciuc pe suprafatza lor...Am vazut asa ceva si nu au nici o legatura cu cele de pe piata.
Luminile interioare se vad bine si daca spui ca se sting treptat, chiar sant OK.
Incearca sa faci toate celelalte lumini, de aceeasi culoare cu lumina bordului...Nu e potrivita amestecarea culorilor.
Poti incerca si o iluminare la nivelul picioarelor, care sa functioneze atunci cand deschizi usile.
Si eu sant de parere ca iluminarea bordului trebuie facuta doar din spate, prin gradatii. Cea din fatza e obositoare noaptea, pe distante lungi. Dar am inteles ca e doar ceva provizoriu....Ti-am explicat cum se poate modifica culoarea gradatiilor...daca asta te deranjeaza.
...................
Daca vrei o Xantia cu aspect mai agresiv, m-as limita la un set de roti din aliaj cu cauciucuri late, un eleron si o bara fatza de Activa si cu niste proiectoare in ea, si bandourile vopsite in culoarea caroseriei.
Toate acestea sant doar niste pareri. E foarte usor sa-ti dai cu parerea si muuult mai greu sa faci ceva. Mi-am reamintit asta, acum, cand m-am chinuit sa-mi montez proiectoarele pe masina.