Noua mea Xsara
Moderator: Echipa Tehnica
Noua mea Xsara
Salutare tuturor posesorilor, si pasionatilor de Citroen. Sunti si eu un proaspat (din mai 2009) posesor de Citroen: este un Xsara 2 din februarie 2001, 1.6 16 valve, 110 caluti. Este modelul Exclusiv cu destul de multe dotari. Sper ca aici sa gasesc rezolvarile la unele probleme pe care le am. La una dintre ele am si gasit raspuns: daca este euro 3 sau euro 4. Am Inteles ca este euro 3
. daca poate cineva sa ma contrazica, il rog (desi nu cred ca poate cineva, din pacate). Ma intereseaza acest lucuru pentru ca momentan locuiesc in Spania si masina este inmatriculata tot in Spania. Imi cer scuze daca bat campii si va multumesc anticipat pentru ajutor. Revin cu poze.

Bun venit in Club Citroen ! Din ce am vazut de a lungul timpului Xsara pare a fi unul dintre cele mai fiabile modele Citroen. Cat despre norma de poluare Euro 3 sau Euro 4, intradevar este euro 3. Euro 4 dinj ce stiu este la grupul PSA la modele fabricate incepand cu 2005. Asta cel puttin pt motoarele pe benzina. Astfel si motoarele pe benzina de pe C4 in 2004 respecta norma Euro 3.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

Sa o stapanesti sanatos si cu vizite la mecanici doar la revizie.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
bogdan78 scrie::). Acu sa nu exageram cu fiabilitatea. Dar daca te porti bine cu ea, nu vei avea decat rar mici probleme. Altfel numai de bine. Vad ca ai si butonul de de ESP si 4 geamuri electrice. Astea nu s-au adus noi niciodata la noi, deci e luata second-hand din afara ceea ce este foarte bine.
Sa o stapanesti sanatos si cu vizite la mecanici doar la revizie.
Mersi. Din fericire nu am fost la mecanic la ultima revizie (prin mai 2009, cand am cumparat-o). Vad ca tu ai un hdi, cativa mecanici mi-au zis ca e un motor foarte reusit.
Daaa, motorul la mine este super, este cel de 90 cai. A ta daca avea motorul hdi de 110 cai erea perfecta. Senzori de ploaie si lumina are?
Vroiam si eu sa iau din afara, si intradevar in Spania ereau cele mai multe si cele mai ieftine +bilete ieftine de avion pana acolo., dar la momentul acela, pur si simplu nu am avut timp sa ajung . Eu am avut ceva probleme cu electronica mai exact blocul de lumini. Altfel...excelenta in curbe, se poate incarca mult fara sa se lase sau sa atinga ceva pe sub ea. Vreau sa spun ca am facut Bucuresti Fagaras pe Targoviste, Fieni Rucar Bran, cu un generator maricel in portbagaj, plus o gramada fiare, si 3 persoane in masina. Ma si grabeam putin cu toate asta nu mi-a atins nimic.
Ce sa spun, sa ii schimbi consumabilele la timp..eventual filtrul de polen mai des, sa verifici placutele de frana pentru ca imi par destul de subtitri in carne mai ales cele de pe spate.
Vroiam si eu sa iau din afara, si intradevar in Spania ereau cele mai multe si cele mai ieftine +bilete ieftine de avion pana acolo., dar la momentul acela, pur si simplu nu am avut timp sa ajung . Eu am avut ceva probleme cu electronica mai exact blocul de lumini. Altfel...excelenta in curbe, se poate incarca mult fara sa se lase sau sa atinga ceva pe sub ea. Vreau sa spun ca am facut Bucuresti Fagaras pe Targoviste, Fieni Rucar Bran, cu un generator maricel in portbagaj, plus o gramada fiare, si 3 persoane in masina. Ma si grabeam putin cu toate asta nu mi-a atins nimic.
Ce sa spun, sa ii schimbi consumabilele la timp..eventual filtrul de polen mai des, sa verifici placutele de frana pentru ca imi par destul de subtitri in carne mai ales cele de pe spate.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Da, intradevar era perfecta cu un hdi de 110 cai. Dar si asa cand apas acceleratia sunt FOARTE multumit, iar consumul mi-a iesit (dupa calculatorul de bord) 5.8l/100 km. Asta pe un drum de Romania-Spania (vreo 2600 km) la 110-130 km/h, cu patru persoane in masina (in spate doi la vreo 90 kg fiecare
) si portbagajul full da bagaje. Intradevar ar trebui sa schimb discurile si placutele, chiar si cauciucurile dar as vrea sa le scimb in tara pentru ca mi se par mult mai ieftine ca aici (Spania). La franare se simte foarte tare faptul ca am 4 abs-uri.