SilverSpider:Citroen XM,an ,2.1 turbo D12,culoare vert vega

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

SilverSpider
pasionat

SilverSpider:Citroen XM,an ,2.1 turbo D12,culoare vert vega

Mesajde SilverSpider » Mar 13-Sep-2011 21:35

O descriere scurta: o balena cu multe dotari si foarte confortabila.
Masina este din Cluj si a fost pusa la vanzare aici pe forum. Cea verde.
Ce as vrea pe viitor la ea ar fi interior cu piele neagra in stare mai buna. Asta cred ca la vara :)
Ce am de facut acum la ea ar fi:
- s-o pregatesc pt. iarna, adica s-o curat de rugina pe unde are si sa dau cu protecta si cu antifon;
- cauciucuri de iarna;
- reparat nimicurile de electronica;
- pe la motor cateva consumabile;
- si daca mai am cu ce sa fac si hydractivul ca este deconectat fizic cat si electronic pt. ca avea nustiu ce scurgeri.
- si mai intai de toate s-o inmatriculez :))

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 13-Sep-2011 23:19

mai... sa o stapanesti sanatos. in afara de impozit, e o treaba tare buna... si aici numai ganduri bune celor ce ne conduc :evil:
daca te putem ajuta cu ceva... striga si vedem ce si cum
legat de hydractive, e cu h1 sau cu h2? componente de h2 am eu, dar... nu inteleg ce scurgeri ar putea sa aibe din cauza asta. in fine, rezolva cu actele mai intai, si bucura-te de ea. tare frumos interiorul, nu inteleg de ce vrei negru!

acum sa iti spun si eu ce observasem la ea, dar m-am gandit ca daca iti spun dinainte o sa crezi ca ii fac antireclama ca sa o iei pe a mea:
- o oglinda de s1 pe stanga
- farurile au geam de s1 si nu au deflector, iar rezultatul e ca nu vezi nimic noaptea
- cu toate ca e serie 2, are pompa cu un singur circuit ceea ce e destul de stupid :(
- pe partea dreapta are flansa de la telescop care e normal pentru stanga
parca mai era ceva, dar nu imi aduc aminte...
oricum, o sa iti dai seama abia acum ce masina simpla ai avut :lol:
Ultima oară modificat Mar 13-Sep-2011 23:40 de către dj01fad, modificat 1 dată în total.

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mar 13-Sep-2011 23:35

dj01fad scrie:mai... sa o stapanesti sanatos. in afara de impozit, e o treaba tare buna... si aici numai ganduri bune celor ce ne conduc :evil:
daca te putem ajuta cu ceva... striga si vedem ce si cum
legat de hydractive, e cu h1 sau cu h2? componente de h2 am eu, dar... nu inteleg ce scurgeri ar putea sa aibe din cauza asta. in fine, rezolva cu actele mai intai, si bucura-te de ea.

Eu cand am luat masina am ramas surprins sa aflu ca hydractivul este dezactivat fizic. Oricum cine a lucrat la masina asta a facut totul in scarba. Pot sa jur ca e mana de reparator de dacii pt ca am gasit componente legate cu sarma. Pe dacii inteleg dar pe un Xm este penibil. Nu mai intru in amanunte pt. ca nu are rost. Masina mi-a creeat o inpresie buna chiar daca are multe care nu functioneaza sau functioneaza prost. Este foarte comoda si stabila. Si sunt de parere ca are un consum mic in comparatie cu ce ofera.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mie 14-Sep-2011 10:25

pana la urma cat ai dat pe ea?

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mie 14-Sep-2011 15:19

1200 de euro dar am primit si ceva piese de schimb printre care si o placa de presiune (cred ca asa ii zice) de la ambreiaj noua, doua telescoape care sunt in stare buna,pompa hidraulica,electromotor, etc.

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mar 27-Sep-2011 19:14

Dupa inspectii mai amanuntite masina se prezinta intr-o stare jalnica si necesita shimbarea placutelor de frana, sferele (cred ca toate), disjunctorul, hidraulica curge, conducte ruginite pe spate, frana de mana nu tine, farurile nu merg reglate bat la cativa metri si noaptea nu vad nimic, etc. etc. Masina va sta o perioada in garaj si sper sa rezolv problemele importante ca sa pot merge cu ea la serviciu ca vine iarna si e nasol cu ocazia. ](*,)
Se pare ca de data asta am avut ghinion.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Citroen Xm 2.1 turbo D12

Mesajde toro » Mar 27-Sep-2011 19:48

@SilverSpider ! ... aici nu este vorba de ghinion . Adevarul este , cam ce pretenti putem avea de la o masina de 1200euro. La acest pret mai poti adauga pe putin 500-600eu. ca sa o ai in perfecta stare de functionare si anume : frane ... luminii ...directie (in ansamblu) Schimb consumabile ... anvelope de sezon ... antigel .. aspect exterior ... s.a.m.d. Si apoi putem daca ne mai raman banii sa vorbim de interior ca,, pielea neagra,,. La autoturismele cu gabarit mai mare (limuzine ex.) se preteaza culoarea crem ca interior si care da imagine de interior mai mare si luminos. Eu unu nu a-si opta pt. negru. In rest vorba aia : Incetu' cu incetu'... se fabrica otetu' ...rabdare si totul va fii OK . In final o sa ai satisfactia muncii tale . Sa o stapanesti sanatos si multi Km. cu ea fara probleme.
Peace on earth ... War under the blanket !

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 27-Sep-2011 20:20

intai as incepe cu hidraulica sincer.
In primul rand conductele ruginite inlocuite, furtunele imbatranie inlocuite, conjunctor (daca zici ca ai probleme cu el) sferele , si ce mai ai la hidraulica, etc

restul gen lumini, frana de mana, placute, etc, le faci .
nu reprezinta o mare problema.

Stii cum e..daca fara lumini cine stie ce te mai poti deplasa, fara hidraulica buna esti practic imobilizat.

mara problema o reprezinta piesele noi, pt ca la hidraulica nu prea ai ce pune nou (in afara de conducte, sfere si eventual furtune, un set de reparatie pe ici pe colo care sunt mai accesibile )din cauza preturilor f mari. Asta e marele dezavantaj la Citroen-urile vechi hidraulice...

Dar felicitari pt achizite.
XM-ul imi place f mult, dar din nef taxele sunt mai mari(motor >2,000cmc)
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mar 27-Sep-2011 20:45

abarth_mcm scrie:intai as incepe cu hidraulica sincer.
In primul rand conductele ruginite inlocuite, furtunele imbatranie inlocuite, conjunctor (daca zici ca ai probleme cu el) sferele , si ce mai ai la hidraulica, etc

restul gen lumini, frana de mana, placute, etc, le faci .
nu reprezinta o mare problema.

Stii cum e..daca fara lumini cine stie ce te mai poti deplasa, fara hidraulica buna esti practic imobilizat.

mara problema o reprezinta piesele noi, pt ca la hidraulica nu prea ai ce pune nou (in afara de conducte, sfere si eventual furtune, un set de reparatie pe ici pe colo care sunt mai accesibile )din cauza preturilor f mari. Asta e marele dezavantaj la Citroen-urile vechi hidraulice...

Dar felicitari pt achizite.
XM-ul imi place f mult, dar din nef taxele sunt mai mari(motor >2,000cmc)

Stiu,stiu... Dar hidraulica e la pamant. Sferele sunt tari toate, hydractivul lipseste - asta inseamna ca masina este blocata pe Sport- inseamna ca daca pun sfere noi tot o sa am o suspensie rigida. Computerul de hydractiv este de serie 1 nu de serie 2. Suportii si conductele de la a 3-a sfera nu le mai am si nici sferele. Capul de cilindru pe dreapta este pus gresit - posibil sa fie tot de stanga adaptat pe dreapta. Conductele din spate sunt ruginite si pot ceda oricand. Nu mai continui!

Singura solutie este sa cumpar alt Xm serie 2 neimatriculat si sa iau de pe ala sa pun pe asta. Asta inseamna cel putin 400 euro.
Si mie imi place Xm-ul foarte mult dar m-am grabit ca prostu. :cry:

SilverSpider
pasionat

Re: Citroen Xm 2.1 turbo D12

Mesajde SilverSpider » Mar 27-Sep-2011 21:17

toro scrie:@SilverSpider ! ... aici nu este vorba de ghinion . Adevarul este , cam ce pretenti putem avea de la o masina de 1200euro. La acest pret mai poti adauga pe putin 500-600eu. ca sa o ai in perfecta stare de functionare si anume : frane ... luminii ...directie (in ansamblu) Schimb consumabile ... anvelope de sezon ... antigel .. aspect exterior ... s.a.m.d. Si apoi putem daca ne mai raman banii sa vorbim de interior ca,, pielea neagra,,. La autoturismele cu gabarit mai mare (limuzine ex.) se preteaza culoarea crem ca interior si care da imagine de interior mai mare si luminos. Eu unu nu a-si opta pt. negru. In rest vorba aia : Incetu' cu incetu'... se fabrica otetu' ...rabdare si totul va fii OK . In final o sa ai satisfactia muncii tale . Sa o stapanesti sanatos si multi Km. cu ea fara probleme.

Da! Am fost entuziast cand am vorbit de piele neagra. Crede-ma, cu 5-600 euro nu esti nici pe aproape de starea perfecta de funcionare.
1200 euro este intradevar putin pt. o masina cu dotarile astea dar la cate nu merg si cate probleme are nu e chiar asa. Stiu bine ca toata lumea fuge de citroen pt ca sunt masini complicate si putini care le repara si piese scumpe si mai rau care nu se mai gasesc (ma refer la Xm in special).

Dar ... facand abstractie de la starea mea depresiva masina este ceea ce mi-am dorit si acum trebuie sa privesc partea frumoasa: am Xm :)
Sa vedem ce-i rezerva viitorul. Bani sa-l fac asa cum vreau eu nu cred ca o sa am dar o sa mai merg asa cu el cat se mai poate dupa care dezmembrat si vandut pe piese.

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 27-Sep-2011 21:41

suna-l pe alexosi de la calimanesti. tocmai a luat el un v6 serie 2, si iti va da de pe el orice ai nevoie. omul e foarte cumsecade, si te va ajuta. imi pare rau sa aud ca deja esti dezamagit. macar eu ti-am spus toate problemele la a mea... asta este acum, capul sus si se rezolva.

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mar 27-Sep-2011 22:05

dj01fad scrie:suna-l pe alexosi de la calimanesti. tocmai a luat el un v6 serie 2, si iti va da de pe el orice ai nevoie. omul e foarte cumsecade, si te va ajuta. imi pare rau sa aud ca deja esti dezamagit. macar eu ti-am spus toate problemele la a mea... asta este acum, capul sus si se rezolva.

Parca am vorbit cu el si a zis ca este serie 1, nu stiu,poate o fi altu asta. Eu am gasit neinmatriculate v6 exclusive la 500 euro si poate se gasesc si mai ieftine dar sa vedem poate am noroc sa fac rost de banii astia.
Asta a fost ca omu nu mi-a spus tot ce are masina ca daca stiam nu ma mai duceam. Am fost foarte derutat,dezamagit si confuz dupa ce am auzit adevarul despre masina. Replica a fost "nici tu nu ai intrebat" si asa e, am pus incredere in om.

Acum gata!Lasam deoparte trecutul! Pt ca imi place foarte mult masina si pt ca inca nu sunt casatorit o sa incerc o "operatie" foarte grea: Sa fac din Xm - Xm :)

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Mar 27-Sep-2011 23:33

alex a luat un v6 S2 putin tavalit pe partea stanga recent. stiu ca lui ii trebuia partea din fata, deci restul, mai ales mecanica si alte porcarii vor fi de dat. daca nu dai de el pe forum, iti dau eu numarul lui de telefon.

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Mie 28-Sep-2011 09:34

dj01fad scrie:alex a luat un v6 S2 putin tavalit pe partea stanga recent. stiu ca lui ii trebuia partea din fata, deci restul, mai ales mecanica si alte porcarii vor fi de dat. daca nu dai de el pe forum, iti dau eu numarul lui de telefon.

Multumesc Nicu!Am vb cu el si are intradevar piesele. Acum sa fac rost de bani si sa-i fac o vizita :) Multumesc inca odata pt pont!

SilverSpider
pasionat

Mesajde SilverSpider » Vin 07-Oct-2011 20:14

Imagine

In timpul procesului de curatare a interiorului:

Imagine

Si dupa:

Imagine

Înapoi la “Masina mea”