Am trecut de la vw bora la c5

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

yo3fuu3
simpatizant

Am trecut de la vw bora la c5

Mesajde yo3fuu3 » Mie 06-Iun-2007 20:47

Contrar sfaturilor,am facut acest pas,in primul rind din cauza spatiului din masina,si a unei ocazii.Masina am adus-o din Franta,analizind + si - fata de Bora,c5 e peste.Ramine de vazut fiabilitatea si costul intretinerii,acum are 89000km,si dupa 3000 de km,in afara problemei cu placutele de frina tocite,si a unui cauciuc pe spate ovalizat,s-a comportat excelent.Raportul pret/calitate mi se pare mai bun la c5.O sa revin cu amanunte.
Imagine
C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 06-Iun-2007 21:03

este o alegere buna ,sa o stapanesti sanatos

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Mie 06-Iun-2007 21:17

in ce pret ai adus-o??

yo3fuu3
simpatizant

Mesajde yo3fuu3 » Mie 06-Iun-2007 21:21

eu am apelat la o firma specializata din romania,care se ocupa de asa ceva,si am vrut sa merg eu decit un sofer,care nu stiu cum ar fi condus
asa am vazut si cum se comporta la drum.am dat si vw bora la schimb.cu toate taxele,ma duce cam la 12000 de euro,si mai vad ce mai trebuie.
C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Joi 07-Iun-2007 09:31

sa o stapanesti sanatos... :D

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Joi 07-Iun-2007 10:11

Volkswagen si BMW mi se par cele mai SUPRAevaluate masini din presa romaneasca. Nu ca nu ar fi masini bune, dar tot astept si eu sa vad in presa romaneasca de specialitate un DriveTest "VW vs altii" sau "BMW vs altii" in care sa NU castige VW sau BMW.
Apropos de DriveTeste. Ultima stupizenie din presa noastra a fost in ultimul numar AMS. Unde, intr-un DriveTest cu noul RollsRoyce, aparea ceva de genul: "se simte influenta BMW la motorizare". Parerea mea e ca nu o sa apara vreun producator de masini prea curand cu motoare pe benzina mai rafinate si mai fiabile decat cele fabricate de RR. BMW a invatat o gramada de lucruri de la RR in domeniul motoarelor.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 07-Iun-2007 10:31

A invatat multe, dar RR a cam stat pe loc in ultima vreme..D-aia a venit BMW ca sa fie si RR up to date cand vine vb de tehnologii si motoare!
SI la ce tehnologii are BMW, nu vad de ce n-ar iesi in fata de fiecare data..Oare degeaba ies motor of the year, motoarele celor de la VW si BMW?

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 07-Iun-2007 10:43

OFF (poate): daca tot vorbim de motoare de ce credeti ca tot timpul BMW sau VW ies in fata .. ca ei cotizeaza cel mai mult la revistele de specialitate.

de ce credeti voi ca nu se vorbeste pe nicaieri de Nissan Skyline, de motoarele Koenigsegg, de Pagani ... ?

astea sunt tot timpul manareli de presa si cuvinte ..
oricum masina si motorul le alegi de cum ai tu chef .. numai ca la noi nefiind o opinie publica suficient de matura exista acest "curent" legat de masinile nemtesti .. ca tot vorbesc de ele unii "avizati" .. de cine????

de ce nu au dat faliment in atatia zeci de ani toate celelete firme producatoare sa raman ca producatori doar firmele nemtesti?
Ultima oară modificat Joi 07-Iun-2007 11:55 de către DanT, modificat 1 dată în total.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 07-Iun-2007 11:15

Pagani are motor de la Mercedes
Koenigsegg e facut de ei, si acum au reusit sa scoata vreo 800CP
Skyline e de domeniul trecutului. A fost bun la viata lui, acum deja s-a evoluat, alte tehnologii alte nebunii etc etc...

Or plati astia de la VW si BMW prin Romania, dar chiar asa sa ii plateasca pe toti?

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Joi 07-Iun-2007 13:13

Matrixu scrie:A invatat multe, dar RR a cam stat pe loc in ultima vreme..D-aia a venit BMW ca sa fie si RR up to date cand vine vb de tehnologii si motoare!

Matrixule, daca tu spui aici ca RR au ramas in urma...scuza-ma mon cher, dar asta ma face sa ma gandesc ca tu nu citesti nimic legat de domeniul asta.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 07-Iun-2007 13:14

Va fac topic nou sau stricati thread-ul omului in continuare?

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 07-Iun-2007 13:31

da-i pace eugen .. este cumva o dezvoltare mai neortodoxa aaceluiasi subiect ...
prin varii idei incercam sa facem distinctioa untre masinile prusace si celeleate ..
or fi ei nemti .. dar parca nici altii nu sunt prosti ..:)
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 07-Iun-2007 13:37

B-01-DRC scrie:
Matrixu scrie:A invatat multe, dar RR a cam stat pe loc in ultima vreme..D-aia a venit BMW ca sa fie si RR up to date cand vine vb de tehnologii si motoare!

Matrixule, daca tu spui aici ca RR au ramas in urma...scuza-ma mon cher, dar asta ma face sa ma gandesc ca tu nu citesti nimic legat de domeniul asta.

Poate nu m-am exprimat eu corect...RR a ramas in urma la motoare, d-aia au venit desteptii astia de la BMW !!
Motoare puternice fac multi, motoare puternice de ultima generatie, sunt doar cativa... Cu asta a venit BMW, cu "noul" care combinat cu traditia RR, a rezultat ceva fantastic.

Ia uite ce zic astia de la RR:
Silver Seraph: The last Rolls-Royce model built at Crewe, the Silver Seraph was effectively the first all new Rolls-Royce since the launch of the Silver Shadow more than 30 years earlier. Developed with help from BMW, it was powered by a 5.4-litre BMW V12 engine.

Oare de ce a fost nevoie de BMW sa aiba si ei un motor V12 mai omenesc?

@DanT...nu sunt altii mai prosti,dar intotdeauna trebuie sa existe unul sau mai multi care sunt cei mai buni...

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 07-Iun-2007 15:07

@Matrix: Motoru' de BMW nu e cel mai bun, e doar foarte bun si ieftin... aici e spilul... ;)

Apropos de BMW, avansuri tehnologice si de Skyline care e de domeniul trecutului...
Cunosc un tehnician BMW care conduce o Honda din '89... care de la mama ei avea motor de 2 litri aspirat 220 CP...
Acum tehnicianul a turbat-o + altele si are vreo 315 CP dar ce m-a impresionat pe mine e motorul standard...
220 CP din 2.0i aspirat, in '89... asta da realizare tehnologica remarcabila... :shock:
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Joi 07-Iun-2007 15:39

Atat mai adaug. RR domina cea mai dura piata de motoare din lume. Dura si din punct de vedere financiar (pret/motor dar mai ales consum/km) si cel mai important, dura din motive de fiabilitate (e nasol daca un motor d'ala se strica). Doar ca aceasta divizie, nu e sub tutela BMW (spre durerea lor...). Aceasta divizie fabrica si motoarele pentru masini. Iar BMW nu le mai cumpara acum, pentru ca sunt mai ieftine ale lor, chiar daca nu au aceeasi calitate.

Înapoi la “Masina mea”