De la C3 la Skoda Octavia 1.9 TDI

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

feng shui
pasionat

De la C3 la Skoda Octavia 1.9 TDI

Mesajde feng shui » Lun 08-Oct-2007 22:16

Am vandut C-3-ul dar nu inseamna ca am parasit si forumul.
Am achizitionat o Skoda Octavia 1.9 TDI, fabricatie 2006, 19.500 km. Masina arata intr-o stare impecabila.
Diferente? Mari.
C-3 era o bijuterie de buzunar cu care sa te invarti printr-un Bucuresti in care un motor de 1.1 i consuma 8 % in comparatie cu un motor de 1900 cmc care inghite 7,5%.

C-3-ul a fost o experienta frumoasa, cu miros de nou care m-a condus prin jumatate din Romania.

ALEXX
pasionat

Mesajde ALEXX » Lun 08-Oct-2007 23:30

cat a costat skoda? sa o stapanesti sanatos!

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Mar 09-Oct-2007 06:25

Multumesc pentru urari.

Pretul autoturismului a fost de 12.600 E.

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Mar 09-Oct-2007 15:50

Este bine sa vinzi o masina noua si sa-ti cumperi una la mana a doua ,chiar daca performantele motorului sunt mai bune :?: Oricum iti doresc sa te bucuri de ea avand in vedere ca C3 nu a fost pe placul tau.
YOU"LL NEVER WALK ALONE

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Mar 09-Oct-2007 16:29

foarte buna masina , eu am avut una tot 1,9 tdi din 2003 la serviciu si a fost super: puternica, silentioasa, spatioasa, tinuta de drum impecabila.
sa o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 09-Oct-2007 16:46

Da-mi voie sa ma indoiesc de partea "silentioasa". Arata-mi un motor diesel in fabricatie mai zgomotos decit "pumpe-diuse".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mar 09-Oct-2007 16:47

TDI silentioasa??? :lol: ( eu sunt chiar fan TDI, dar silentioasa nu e...)
in primul rand nu au COMMON-RAIL. or sa introduca si ei.

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Mar 09-Oct-2007 16:55

Multumiri tuturor colegilor de forum.
Chiar daca nu este atat de silentioasa ca un Mercedes, este o placere sa o conduci. Miroase a nou in ea, a fost intretinuta si s-a umblat cu grija cu ea.

Iti ofera siguranta, confort este foooaarrrttte spatioasa, mai ales portbagajul. Intr-un cuvant....ALTCEVA.

Va doresc si voua acelasi lucru.

ALEXX
pasionat

Mesajde ALEXX » Mar 09-Oct-2007 17:01

feng shui scrie:
Chiar daca nu este atat de silentioasa ca un Mercedes

:D u got that right, brother

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Mar 09-Oct-2007 21:29

Sunt curios cat costa intretinerea la o astfel de masina.
Daca vrei sa ne spui cand faci prima revizie cat a costat si ce au facut la ea.
Multumesc!

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Mar 09-Oct-2007 21:37

Voi veni cu detalii referitoare la intretinerea masinii in momentul cand voi face urmatoarea verificare, adica peste exact un an.

Am avut placerea sa constat ca fostul proprietar a efectuat el revizia, schimband toate cele trebuincioase in service-ul autorizat Skoda, cu 4 zile inainte de a o achizitiona eu.

Ca urmare eu nu am decat sa utilizez autoturismul fara probleme pana la urmatoarea intalnire cu service-ul Skoda. :D

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Mie 10-Oct-2007 08:10

skoda octavia 1 este mai silentioasa(mai putin zgomotoasa) decat : (in ordine)
- Noua Skoda Fabia - foarte zgomotoasa
- Opel Astra Cdti 1,7 - zgomotoasa
- Opel Vectra 1,9 CDTI modelul nou - mai putin zgomotoasa - exact ca 1,7 Skoda Octavia

Asta e parerea mea . Nu spun ca dieselurile sunt silentioase decat benzinarele ci in comparatie cu alte diesel pumpuri :D.
Nu vb de pe pereti , nu aberez si nu fac reclama ci vb doar din experienta cu aceste masini . :D

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 10-Oct-2007 08:36

@fengshui..ai idee cat a costat masina de noua?

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mie 10-Oct-2007 10:54

feng shui scrie:Multumiri tuturor colegilor de forum.
Chiar daca nu este atat de silentioasa ca un Mercedes, este o placere sa o conduci. Miroase a nou in ea, a fost intretinuta si s-a umblat cu grija cu ea.

Iti ofera siguranta, confort este foooaarrrttte spatioasa, mai ales portbagajul. Intr-un cuvant....ALTCEVA.

Va doresc si voua acelasi lucru.

Iti ofera siguranta in comparatie cu C3 1.1 poate. :) Problema e ca tu compari mere cu pere. De ce nu o compari cu modele echivalente?

Dintre avantaje eu as enumera numai portbagajul mare. In spate nu ai asa mult loc, decat daca soferul e piticot si e tras scaunul mult in fata. Motorul este foarte zgomotos, mult mai zgomotos ca HDI-ul PSA sau CDTI-ul de la Opel (vorbesc din experienta, am mers cu Octavia 1, 1.9 TDI, Polo 1.4 TDI, Opel Astra 1.7 CDTI de 70 si 80 CP).

Roagate sa nu ajungi in service la Porsche/Avia & stuff. O sa iti blestemi zilele la fel ca la ATS.

Un alt avantaj, care tine strict de psihologia romanului si de psihoza perfectiunii motorului TDI este pretul bun la revanzare.

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Ce nivel de dotare ai?
Ai TDI-ul de 90, 100 sau 115 cai? Cel de 90 cai se cam chinuie sa miste Octavia din loc. :)
Fun Citroen

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Mie 10-Oct-2007 12:29

@ matrixu
Modelul pe care il am eu costa astazi 15.800 E. Este adevarat ca modelul pe care eu il am este Octavia 1 si nu Octavia 2. Din sondajele facute de mine Octavia 1 se comporta superior celui Octavia 2.

Comparatia am facut-o cu masinile pe care le-am detinut de-a lungul timpului si care au fost foarte multe. Am circulat cu un C3 care mi-a placut foarte mult dar care in momentul de fata nu are capacitatea de a satisface actualele pretentii gen: spatiu, consum, putere, siguranta, confort.

@tartorul
Motorul este de 90 CP. Sunt foarte multumit si ajunge cat este. De ajuns in service-urile mentionate nu cred ca va fi vorba vreodata. Am un service particular la care las cheile, actele si tot ce este in masina si le gasesc exact cum le-am lasat, cu toate piesele inlocuite in portbagaj si cu un decont de bun simt.
Nu se pune problema sa dau spaga la mecanici.

Ii multumesc ,,tartore'' :D pentru urari.

Înapoi la “Masina mea”