Subwoofer auto

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

ram84
pasionat

Subwoofer auto

Mesajde ram84 » Dum 20-Ian-2008 15:29

Ma gandeam sa pun un subwoofer la masina. M-am gandit la ceva compact si nu foarte puternic, ma intereseaza calitate la volum mic.
Ar fi 2 alternative, amandoua cu amplificare incorporata:
http://www.emag.ro/subwoofere_auto/subw ... -pSWD-1600
sau
http://www.emag.ro/subwoofere_auto/subw ... -pSWE-1000
Ma gandeam sa il pun sub scaunul din fata(la 10cm cat are inaltime zic ca intra). Ideea mi-a venit cand am vazut ca la aygo optiunea de bass e oferita sub scaun:http://www.toyota-europe.com/cars/new_cars/aygo/accessories.aspx

As vrea sa-l pun intr-un service citroen ca sa nu apara probleme cu garantia dar mai ales cu conexiunile(nu vreau sa fac gratar pe masina :D ). O idee ar fi sa inlocuiesc si cele 2 boxe din fata care nu consider a fi de o calitate prea buna.
Ma gandeam la : http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pTS-G1049
sau
http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... --pTS-H107

Ar mai fi o alternativa. Sa nu cumpar subwoofer si sa inlocuiesc difuzoarele existente cu ceva de genu: http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pTS-E1076
credeti ca o sa am parte de ceva bass? Nu ma prea pricep la electronica/electrica auto si de aceea caut un rasp aici. Voi ce ma sfatuiti?
Ma intereseaza volum mic cu bass,dar bun. Ca sa dau un etalon in materie de calitate: sunetul produs de amaratul meu sistem audio de la calculator 2.1 Hercules de vreo 30W RMS e mai mult decat suficient pt masina.Am incercat :D

Sa auzim numai de bine si km cat mai multi!
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

alin2007
pasionat

Mesajde alin2007 » Dum 20-Ian-2008 15:49

de ce nu iti montezi pe capacul de portbagaj 2 dif de 13 cm sau sau,intra mai greu ca am probat de 16 cm.ca aici http://my107.blogspot.com/2006/12/insta ... akers.html sau cum si-au montat englezii (sau ce-or fii) subwooferul in portbagaj,uite aici http://my107.blogspot.com/2007/01/insta ... oofer.html

claudius
pasionat

Mesajde claudius » Dum 20-Ian-2008 16:48

Daca vrei bass iti pui in spate o placa de pal cu 2 difuri pioneer de 20cm si in portbagaj un amplif(4X250) si un woofer pioneer TSW307D2. Atunci ai muzica. Nu numai bass.

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Dum 20-Ian-2008 17:30

Eu mi-am pus un amplificator micutz de 50W si basul de la sistemul audio Genius 5.1.Pe placa din fata am pus doua difuzoare de 13 cm Sony Explod si in fata am pus doua de 10 cm de aceiasi firma.Sunt Foarte multumit de cum se aude.:D

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Dum 20-Ian-2008 17:31

[quote="robyja"]Eu mi-am pus un amplificator micutz de 50W si basul de la sistemul audio Genius 5.1.Pe placa din fata am pus doua difuzoare de 13 cm Sony Explod si in fata am pus doua de 10 cm de aceiasi firma.Sunt Foarte multumit de cum se aude.:D[/quote]

pardon pe placa din spate

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Dum 20-Ian-2008 18:04

Mai e o chestie, as fi vrut sa nu ocup spatiul din portbagaj(care e si asa mic), de aceea vroiam subwoofer sub scaun...
Vad ca mai toti imi recomandati difuzoare pe placa spate si subwoofer in portbagaj. Mie imi place muzica dar nu sa ma dea afara din masina :D
Avand in vedere ca boxele astea http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pTS-E1076 au 3 cai in loc de 2, inseamna ca au si bass cat de cat?

Pt cei care v-ati pus muzica(dif+sub), la ce service ati apelat, a decurs usor montarea?

Multumesc de raspunsuri!

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Dum 20-Ian-2008 18:12

Eu am avut un fost coleg de liceu care lucra la service-ul Citroen si el mi-a montat si alarma Maat si toata muzica.Stampile ,garantii tot tacamul.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Dum 20-Ian-2008 18:16

Prima oara cand am intrebat la service de montat ceva in materie de muzica au zis ca se pierde garantia(asta acum un an).
Tie ti-a pus stampila ca te cunostea sau ca fusese facut in service citroen?

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Dum 20-Ian-2008 18:39

[quote="ram84"]Prima oara cand am intrebat la service de montat ceva in materie de muzica au zis ca se pierde garantia(asta acum un an).
Tie ti-a pus stampila ca te cunostea sau ca fusese facut in service citroen?[/quote]

Cum anul trecut nu prea am avut timp liber , deci sa trec pe la service mi-a montat totul in fata blocului si i-am dat hartiile care mi-i le-a cerut si a houa zi a venit cu ele stampilate.si mi-a zis ca totul e in regula.Asta fiind inaintea revizia de 2500 km; nu mi-ai zis nimic.

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Dum 20-Ian-2008 18:40

ram84 scrie:Prima oara cand am intrebat la service de montat ceva in materie de muzica au zis ca se pierde garantia(asta acum un an).
Tie ti-a pus stampila ca te cunostea sau ca fusese facut in service citroen?

Cum anul trecut nu prea am avut timp liber , deci nici sa trec pe la service, mi-a montat totul in fata blocului si i-am dat hartiile care mi-i le-a cerut si a houa zi a venit cu ele stampilate.si mi-a zis ca totul e in regula.Asta fiind inaintea revizia de 2500 km; nu mi-ai zis nimic.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 20-Ian-2008 19:52

woofer sub scaun nu o sa iti dea niciodata aceleasi rezultate ca si woofer in portbagaj. mai bine pune-ti 2 difuri ovale in spate (Ceva de calitate nu ieftinaturi) pe 3-4 cai si un cd-player sony sau ceva bun. vei fi uimit de rezultat. desi la mine nu se pune problema de spatiu, momentan am configuratia de mai sus si iti spun ca sunt foarte multumit. am renuntat la ideea de woofer pentru moment. oricum, pentru rezultate optime, fa-le si cutii, mici evident, eventual si niste gauri in cutii pentru bass-reflex (verifica ceva manuale)
"If in doubt, flat out!"

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 21-Ian-2008 00:50

mbc scrie:2 difuri ovale in spate (Ceva de calitate nu ieftinaturi) pe 3-4 cai si un cd-player sony sau ceva bun.

1.neaparat pe 4 cai, sa le asculte catelul de jucarie de pe polita portbagajului... :lol: pe doua cai eu as spune ca-i de ajuns
2.ori iti cumperi sony ori iti cumperi ceva bun :lol: sony e comercial, dar din pacate nu-i si bun...
3.mi-a placut si treaba cu gaurelele, crezi ca asa simplu obtii un bass reflex? nu cred, difuzoarele "mici" ori le lasi in incinta inchisa (fara gaurele, preferabil) ori free air...
Cosmin
high energy music expression

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Lun 21-Ian-2008 09:12

Stiu ca am vazut undeva pe net o schema pe unde vin firele audio la masina. Parca erau trase deja unele pentru boxe spate. Voi le-ati tras singuri de la Cd-player sau le-ati gasit pe cele originale? Ce firme bune in bucuresti recomandati de unde se poate cumpara si monta in acelasi loc?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 21-Ian-2008 09:37

scuze, nu ma refeream la difuzoare mici :)
"If in doubt, flat out!"

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 21-Ian-2008 13:21

"mici" inseamna 6 1/2" sau ovale 6x9";
nu cred ca pe polita din spate a buburuzei incap difuri cu dimensiuni mai mari decat cele mentionate sus...
mai mari sunt subwoofer-ele de 8", 10", 12", 15",18"...samd si care intr-adevar necesita o incinta, construita conform specificatiilor producatorului.

firme in bucuresti: tottal motto www.tottal.ro
sau be-loud sau wizards
sau iti recomand sa vorbesti cu pesteimputit aici pe forum si sa-ti cumperi si sa montezi difuzoare de la marinu (iti da peste datele de contact) din rm.valcea (din cate stiu vinde helix, o marca buna)...
Cosmin

high energy music expression

Înapoi la “Electrica - C1”