SCARTAIT FRANARE
Moderator: Echipa Tehnica
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
SCARTAIT FRANARE
Am o nedumerire, in momentul in care franez se aude un scartait, fluierat usor ar trebui sa-mi fac probleme ?
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
SCARTAIT FRANARE
Nu i-ti fa probleme !!!!Sa mai scris mult despre acest efect. Sunt de la noile placute(saboti) in a carui compozitie nu mai se gaseste azbest.
Peace on earth ... War under the blanket !
Daca e doar un fluierat usor, la franari slabe, probabil nu e niciun motiv de ingrijorare. Cati km are masina? Ai schimbat vreodata placutele de frana?
Eu am avut probleme cu fluieratul franelor cand aveam placutele originale (Textar). Dar alea fluierau asa tare, de mi-era rusine cand ieseam cu masina pe strada si puneam frana la semafor. Nu erau uzate, mai aveau destul material ceramic pe ele, dar ma scoteau din sarite cand franam. Dupa ce le-am schimbat cu Ferodo SL, situatia s-a ameliorat simtitor. Bine, mai scartaie si astea nitel, ocazional, dar nu la modul la care o faceau Textarurile de fabrica...
Eu am avut probleme cu fluieratul franelor cand aveam placutele originale (Textar). Dar alea fluierau asa tare, de mi-era rusine cand ieseam cu masina pe strada si puneam frana la semafor. Nu erau uzate, mai aveau destul material ceramic pe ele, dar ma scoteau din sarite cand franam. Dupa ce le-am schimbat cu Ferodo SL, situatia s-a ameliorat simtitor. Bine, mai scartaie si astea nitel, ocazional, dar nu la modul la care o faceau Textarurile de fabrica...
Atunci eu zic sa nu-ti faci probleme. La km pe care ii are masina, ar fi prea devreme chiar si pentru un sofer nervos sa uzeze atat de repede placutele.
Zgomotul pe care il auzi se datoreaza aproape sigur compozitiei ecologice a placutelor. Placutele contin, pe langa materialul ceramic compozit, si o insertie metalica de cupru, care este probabil principala responsabila de aparitia zgomotului respectiv, la franarile slabe.
Daca zgomotul nu se aude in habitaclu, cu geamurile inchise, si nu va creste in intensitate dupa ce vei mai face km cu masina, eu zic ca nu sunt motive de ingrijorare.
Zgomotul pe care il auzi se datoreaza aproape sigur compozitiei ecologice a placutelor. Placutele contin, pe langa materialul ceramic compozit, si o insertie metalica de cupru, care este probabil principala responsabila de aparitia zgomotului respectiv, la franarile slabe.
Daca zgomotul nu se aude in habitaclu, cu geamurile inchise, si nu va creste in intensitate dupa ce vei mai face km cu masina, eu zic ca nu sunt motive de ingrijorare.
-
- just curious
vezi aici http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=10234&start=0 si suna-ma sau da-mi PM cu seria de caroserie ca sa cautam exact ce iti trebuie