Tacanit metalic in partea dreapta a motorului !!!!
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Tacanit metalic in partea dreapta a motorului !!!!
Salut. Apropo faza cu tacanitul se aude la relantiv,iar daca turez pana la 1300-1500 dispare sunetul. Este vorba tot de fulie sau alceva este?
- Gurau Alexandru
- pasionat
La mine se aude zgomotul in dreapta la relanti de cand am luat masina (13000km). In prezent am 47000km si nu s-a intamplat nimic, nici macar nu s-a amplificat zgomotul... Interesant este ca daca trag de maneta de viteze spre mine (ca si cum as vrea sa bag a I-a) nu se mai aude nici un tacanit.
E fulia? E altceva? Ati auzit sa-i cedeze cuiva de tot (sa se rupa, sa-i cada cureaua)?
Off topic: Troncane in draci cand trec prin gropi la viteza mica, de pe forum am aflat c-ar fi cutia de directie care "asa face la toate". Are vreun rost sa-mi fac griji in privinta ei?
E fulia? E altceva? Ati auzit sa-i cedeze cuiva de tot (sa se rupa, sa-i cada cureaua)?
Off topic: Troncane in draci cand trec prin gropi la viteza mica, de pe forum am aflat c-ar fi cutia de directie care "asa face la toate". Are vreun rost sa-mi fac griji in privinta ei?
pai daca dispare cind misti batul inseamna ca e de la altceva, poate de la vreo tabla de protectie care se plimba pe dedesubt. poate are legatura si cu troncanitul general de care zici. dar nu era mai simplu sa o sui pe ceva si sa afli? ca ai avut ceva timp la dispozitie sa faci asta. nu de alta, dar miine crapa ceva si zici ca masina nu e fiabila, nu ca a troncanit 30.000 km inainte sa crape ce-a crapat, fara sa ii dai atentie
si la mine se aude
si la mine se aude un zgomot in partea dreapta la relanti dar daca calc pedala de abreiaj nu se mai aude si parca a devenit mai dur ambreiajul si simt unele vibratii in talpa cand schimb vitezele. ce sa fie oare?
eu am aflat altceva
mi-a zis cineva ca ar putea fi rulmentul de presiune, acuma nush ce sa zic...o sa merg la un service sa vad.
si chiar este ambreiajul
chiar ambreiajul este la mine. azi mi s-a dus aproape de tot. bine ca am ajuns pana acasa. nu am mai simtit vibratii in talpa si ma bucuram ca si-a revenit pana cand...am simtit miros de ars si am auzit ca incepe sa fluiere:((((...o repar si o vand, sa nu mai aud de c3. cum repar una, pica alta. zici ca ii dacia 1300 ce o aveam acu 5 ani
Incepand de ieri a inceput sa se auda un tacanit metalic cum deschid capota in partea stanga. Sunetul se aude foarte tare si m-am speriat intitial ca m-am gandit la ceva rupt in motor. Masina merge la fel, trage la fel numai acel sunet persista si uneori dispare pt. perioade scurte de timp 1-2 minute dupa care reapare. Se aude si la ralanti si in turatie. Daca e fulia, o pot schimba singur sau trebuie neaparat service? Precizez ca fulia a mai fost schimbata o data nu stiu la cati km, masina avand acum 120.000.
- Gurau Alexandru
- pasionat
Eu am schimbat-o singur... Dar e cam nasoala pozitia si e greu de desfacut si de strans la loc.
Iti trebuie minim un ajutor ca sa dai jos cureaua si sa-ti apese frana; treapta a V-a nu stiu daca-i suficient. Daca n-ai uneletele necesare mai bine te duci la un service; nu dureaza mai mult de 30 min si cred ca o sa scapi destul de ieftin.
Iti trebuie minim un ajutor ca sa dai jos cureaua si sa-ti apese frana; treapta a V-a nu stiu daca-i suficient. Daca n-ai uneletele necesare mai bine te duci la un service; nu dureaza mai mult de 30 min si cred ca o sa scapi destul de ieftin.