Ajutor!! Garnitura chiuloasa!!

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

Irena30
de-abia inscris

Ajutor!! Garnitura chiuloasa!!

Mesajde Irena30 » Lun 21-Feb-2011 09:56

Buna,
Am un Citroen C3 cu probleme! Acum cateva saptamani mi-a aparut mesajul ca temperatura motorului este foarte mare si prin urmare ar trebui sa opresc masina. OK, facut, mers la un service, sfatul primit: schimbat antigel. Facut! Iarasi mesajul la 3 zile! Mers la service: parere: schimbat termostatul. Facut!
La schimbarea termostatului, surpriza: ulei in antigel! Parere: probleme garnitura chiuloasa.
Dupa atatea 'incercari' ale aceluiasi service am decis sa ajuns la un service autorizat Citroen la care mi-au spus astazi: trebuie schimbata garnitura de chiuloasa: piesa si manopera: 1.200 RON din care garnitura 200 RON si manopera diferenta!
Mi se pare fff mult!!!! Ati mai avut asa probleme? Stiti service-uri unde nu e atat de mult dar totusi fac o treaba buna??

Multumesc!!!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Lun 21-Feb-2011 10:22

vad ca esti din bucuresti... incearca sa vorbesti cu andrei (userul khan), si cu siguranta te va ajuta. si mie mi se pare cam multicel manopera, dar sa stii ca in anumite cazuri se justifica.

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Lun 21-Feb-2011 10:32

Am schimbat ĂŽn Oradea la d-nul Ciolocian, garnitura de chiulasĂŁ pentru 500-600 lei manopera care a inclus Âşi inlocuire pompĂŁ apĂŁ, bujii, distribuĂžie, termostat, ulei, antigel Âşi filtru ulei. Deci mi se pare nu exagerat ci chiar ieÂşit din comun.
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Re: Ajutor!! Garnitura chiuloasa!!

Mesajde sorin69 » Lun 21-Feb-2011 10:57

Irena30 scrie:Buna,
Am un Citroen C3 cu probleme! Acum cateva saptamani mi-a aparut mesajul ca temperatura motorului este foarte mare si prin urmare ar trebui sa opresc masina. OK, facut, mers la un service, sfatul primit: schimbat antigel. Facut! Iarasi mesajul la 3 zile! Mers la service: parere: schimbat termostatul. Facut!
La schimbarea termostatului, surpriza: ulei in antigel! Parere: probleme garnitura chiuloasa.
Dupa atatea 'incercari' ale aceluiasi service am decis sa ajuns la un service autorizat Citroen la care mi-au spus astazi: trebuie schimbata garnitura de chiuloasa: piesa si manopera: 1.200 RON din care garnitura 200 RON si manopera diferenta!
Mi se pare fff mult!!!! Ati mai avut asa probleme? Stiti service-uri unde nu e atat de mult dar totusi fac o treaba buna??

Multumesc!!!

la care din reprezentante ai fost in Bucuresti ?
YOU"LL NEVER WALK ALONE

Irena30
de-abia inscris

Mesajde Irena30 » Lun 21-Feb-2011 11:04

Buna,
Nu e reprezentanta Citroen, este service autorizat Citroen.

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

Mesajde sorin69 » Lun 21-Feb-2011 17:12

La SD Prestige este mult mai ieftin decat la ATS, am facut reviziile anuale atat la SD Prestige cat si la ATS si la SD Prestige am platit aproape jumatate fata de ATS, manopera fiind mult mai ieftina.
YOU"LL NEVER WALK ALONE

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Lun 21-Feb-2011 18:26

Ai procedat fix pe dos. Trebuia mers la Citroen pentru diagnostic si dupa aia la service de cartier pentru efectuat operatiunea.

Cu toate ca sincer iti spun, i-am urmarit pe mecanicii de la citroen (in strainatate). Sunt atat de meseriasi si cunosc masinile atat de bine incat am curaj sa pariez ca sunt in stare sa efectueze majoritatea operatiilor legati la ochi. Si nu sar absolut niciun gest. Lucreaza ca la carte, conform instructiunilor fabricantului.

Eu zic ca mare parte din banii aia sunt si know how. Nu mai vorbim de over head expenses pe care le are o firma mare. Nu poti compara niciodata un service de cartier cu un service de marca cu mecanici instruiti de fabricant.

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 21-Feb-2011 21:39

Poate acea manopera nu este doar de dat jos chiuloasa si pus la loc ... poate include si o plana , poate si scaune la supape facute :) si totusi cand umbli acolo mai mult ca sigur nu mai se pune aceasi curea de distributie :)
Daca totul este facut ca la carte costurile se ridica intr`un atelier specializat ... acum depinde si cum se prezinta chiuloasa :wink:
Totusi ... daca ei decat dau chiuloasa jos pun o garnitura noua si atat .. pretul este un pic cam mare .. la noi de exemplu bate spre jumatate operatiunea simpla ... desi nu as recomanda decat atat , tot esti cu masina desfacuta treaba trebuie facuta pana la capat ... nu cu jumatati de masura
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 21-Feb-2011 22:17

eu am schimbat garnitura la un c5 si pt ca distributia fusese facuta cu putina vreme inainte, nu a mai fost necesara schimbarea curelei.
de asemenea, nici la supape nu erau probleme.
pret? 100 euro...

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Lun 21-Feb-2011 23:38

perfect normal daca nu era necesar ... daca deja acest motor benzina a fost fiert de cateva ori pana a bagat ulei in apa... imi e greu sa cred ca totu e perfect acolo ... acum .. pana nu desfaci nu stii ce gasesti " Surprize , Surprize" :D
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

Înapoi la “Mecanica - C3”