Pierde compresie pe la injector!!!
Moderator: Echipa Tehnica
nu facea pistonul cursa completa, deci nu se invartea motoru
nu stiam nici eu si nici mecanicul de ce nu se invarte motorul. calamina cazuta s-a depus in capul pistonului si nu ii dadea voie sa urce pana sus. era cam 1,5 mm stratul de calamina in capul pistonului.
pierde compresia la citroen C3
Imi poate recomanda cineva un service pentru motoare diesel la citroen C3 unde sa repar pierderea compresiei, service bun si ieftin in Bucuresti ? As prefera sa cumpar eu piesele sa fiu sigur ca se pune ceva de calitate.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Sunetul este intermitent, in functie de cursa pistonului si este oarecum ca un fasait, mai degraba un tacanit. Presiunea fiind mare ai impresia ca bate un tachet. Daca se agraveaza, e posibil sa se auda ca un fasait.
http://www.youtube.com/watch?v=p-uAH94eosk
crysti79 scrie:Sunetul este intermitent, in functie de cursa pistonului si este oarecum ca un fasait, mai degraba un tacanit. Presiunea fiind mare ai impresia ca bate un tachet. Daca se agraveaza, e posibil sa se auda ca un fasait.
Eu am reparat acel fasait, e vorba de o garnitura metalica la injector. Daca ai un meserias ti-o inlocuieste intr-o ora. Si eu am tot stat asa cu ea ca imi era groaza sa imi desfaca cineva tot motorul si apoi sa nu-l mai puna cum trebuie la loc. Dupa cca 2ani nu am avut de ales, ca a inceput sa consume mai mult si am mers la un mecanic care a rezolvat problema.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Daca imi pun mintea, o inlocuiesc singur. Nu imi trebuie neaparat meserias. Singurul lucru de care nu sunt sigur este strangerea injectoarelor si a conductelor de inalta. Dar le dibuiesc si pe alea. Baremul de timp in service-uri este de 4 ore. Asta daca nu este intepenit vreun injector. Cu cat merg mai mult asa, cu atat am mai multe sanse sa se intample acest lucru. Iar tarifele la manopera sunt de la 250 lei intr-un service autorizat RAR, pana la peste 350 lei in reprezentanta. Piesele sunt separat.
crysti79 scrie:Daca imi pun mintea, o inlocuiesc singur. Nu imi trebuie neaparat meserias. Singurul lucru de care nu sunt sigur este strangerea injectoarelor si a conductelor de inalta. Dar le dibuiesc si pe alea. Baremul de timp in service-uri este de 4 ore. Asta daca nu este intepenit vreun injector. Cu cat merg mai mult asa, cu atat am mai multe sanse sa se intample acest lucru. Iar tarifele la manopera sunt de la 250 lei intr-un service autorizat RAR, pana la peste 350 lei in reprezentanta. Piesele sunt separat.
Mecanicul mi-a cerut 100 lei pt manopera si garnitura a pus-o de la el. Am mai cumparat 4 ganituri de cauciuc pt galerie cu cca 80 lei. Adevarul e ca trebuie demontat cam tot pana se ajunge la injectoare. E o munca destul de dificila. Am asistat la toata operatiunea chiar langa mecanic. Bafta multa daca iti faci curaj.