Am reusit sambata asta sa schimb discurile si placutele de frana la C3-ul meu 1.4 HDi.
Ca sa fie de folos si altora, o sa postez cateva chestii din experienta personala legata de schimbarea discurilor si a placutelor.
Placutele originale montate pe masina mea au fost Textar T4144, si nu Bosch, cum am crezut initial

Am optat pentru marca Ferodo la discurile si placutele de schimb. Mare atentie mare, daca alegeti Ferodo, asa cum am facut si eu. Pe site-ul Ferodo sunt indicate urmatoarele discuri ca fiind compatibile cu C3 1.4 HDi, pentru sistemul de franare de pe puntea fata:
1) DDF1140 - diametru, numar de gauri, dispunerea gaurilor si inaltimea discurilor sunt OK, dar aceste discuri sunt ventilate, in consecinta au grosimea mai mare si nu vor incapea pe etrier!
2) DRF1140 - idem ca mai sus
Modelul de discuri Ferodo compatibile cu C3 1.4 HDi 70CP este DDF1000 (discuri pline, grosime 13 mm), care nu aparea din pacate in lista de modele de discuri pentru modelul meu de C3.
La placute lucrurile sunt ceva mai clare si apar urmatoarele indicatii pentru placutele fata de pe C3:
1) FDB1542 - Ferodo Premier, teoretic cele mai bune placute disponibile de la Ferodo pentru masinile de serie normale
2) FSL1542 - Ferodo SL, o serie de placute mai economice din punct de vedere al preturilor, conceputa in special pentru masinile mai vechi ai caror proprietari nu se arunca sa dea multi bani pe placute. Se pare ca SL ar fi urmasa liniei TARGET de la Ferodo, dar Ferodo se lauda (o fi doar marketing?), ca vand "Premier quality" la preturi mai mici.
Din pacate, nu am gasit placute Premier, asa ca am pus SL pana la urma (codul FSL1542 pt. C3-ul meu). Am inca anumite retineri, daca sa le mai las, sau sa mai caut Premier, nu stiu ce sa fac. Deocamdata sunt OK, mai scartaie usor si destul de rar, la franari slabe. Am totusi doar vreo 100 km cu ele, atat discurile cat si placutele sunt inca noi noute, nu au avut inca timp suficient sa se aseze.
A mai avut cineva ceva experiente (placute, sper