Cat consuma masinile voastre? Ati verificat la pompa indicatia de consum mediu de la bord computer?
Mi s-a intamplat ceva straniu. Cand computerul indica vreo 40km autonomie (poate am exagerat!) am facut plin ochi si au intrat 52.33L. Am facut poza la pompa ca sa tin minte exact.
Cum vi se pare? Orice rezervor are o rezerva? Din cate stiu in carte zice ca are 45L.
consum 1.4Hdi - rezervor
Moderator: Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Din cite stiu eu rezerva e inclusa in capacitatea rezervorului, nu e ca la motociclete.
Nu esti primul care baga in rezervor mai mult decit specifica producatorul. Ce-i drept lucrul asta se poate intimpla si cind pui carburant "pina in gura", dupa ce pompa opreste alimentarea. Incearca sa repeti figura, dar la alta statie. Daca obtii rezultate diferite, atunci e clar ca e furt la pompa.
Nu esti primul care baga in rezervor mai mult decit specifica producatorul. Ce-i drept lucrul asta se poate intimpla si cind pui carburant "pina in gura", dupa ce pompa opreste alimentarea. Incearca sa repeti figura, dar la alta statie. Daca obtii rezultate diferite, atunci e clar ca e furt la pompa.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Re: consum 1.4Hdi - rezervor
Giobica scrie:Cat consuma masinile voastre? Ati verificat la pompa indicatia de consum mediu de la bord computer?
Mi s-a intamplat ceva straniu. Cand computerul indica vreo 40km autonomie (poate am exagerat!) am facut plin ochi si au intrat 52.33L. Am facut poza la pompa ca sa tin minte exact.
Cum vi se pare? Orice rezervor are o rezerva? Din cate stiu in carte zice ca are 45L.
Eu mai aveam o linie la bord si mi-a intrat 39litri.
Apropo, cum va consuma un c3 1.4 hdi 70cp acum iarna
Si eu ma gandeam ca poate fura cei de la pompa..se pare ca nu este totusi asa. oricum aveti dreptul sa cereti vasul etalon si sa verificati. Sunt obligati sa faca testarea pe cheltuiala lor.
Pe langa capacitatea rezervorului mai exista un lacas de reyerva pentru dilatatia benzinei...de aceea pot intra mai multi litrii..oricum nu este bine sa umplii rezervorul ochi.
Despre consum ce sa spun a mea a scos in afara 4.8 la 5 ani vechime..un 1.4 hdi mai nout ar trebui sa consume lejer 4-4.2. Cred ca dak as merge super economic ar scoate si a mea un 4.2 acolo..depinde cum merge fiecare poate exista si consumuri de 3.5-3.9 dar eu cred ca sunt povesti vanatoresti:)
Pe langa capacitatea rezervorului mai exista un lacas de reyerva pentru dilatatia benzinei...de aceea pot intra mai multi litrii..oricum nu este bine sa umplii rezervorul ochi.
Despre consum ce sa spun a mea a scos in afara 4.8 la 5 ani vechime..un 1.4 hdi mai nout ar trebui sa consume lejer 4-4.2. Cred ca dak as merge super economic ar scoate si a mea un 4.2 acolo..depinde cum merge fiecare poate exista si consumuri de 3.5-3.9 dar eu cred ca sunt povesti vanatoresti:)
razzwan scrie:consumul are mai multe influente ...traficul in primul rand , semafoarele etc ...plecarile de pe loc consuma cel mai mult .... de asta la drum lung consumi mai putin mergi cu o viteza constanta la o turatie constanta ..... in mod normal nu ar trebuie sa treaca de 6,5 l la 100
6,5 in oras ma refeream ....
Cat consuma masinile voastre? Ati verificat ?
c3 1,4 i 75cp in oras 9,2 exterior 7- 7,5
vineri mi s-a "aprins becul"...am mai mers cca 2-3km si am alimentat de la Agip...plin...si mi-au mai intrat (stai sa ma uit pe bon)...47,75l
am "ars" 400Km in weekend si media'mi arata 4,5l.
Seara buna!
am "ars" 400Km in weekend si media'mi arata 4,5l.
Seara buna!
Cand am dreptate, am dreptate, cand ma insel s-ar fi putut sa am dreptate, ca am avut dreptate cand am zis ca s-ar putea sa ma insel...