@mars2k:
Spune-mi te rog ai sunat in prealabil la ATS Pipera ? sau te-ai dus direct... pentru ca nu raspunde nimeni la telefon si mi-e teama ca odata ajuns acolo mi se va zice ca nu pot intra pentru ca nu am programare...ca nu se poate, ca la romani...
Eu am problema cu martorul autodiagnostic care s-a aprins azi si motorul arde prost de tot, parca in 3 pistoane, nu tine ralanti-ul, da beepuri...
Martor presiunea uleiului aprins :(
Moderator: Echipa Tehnica
Sper din tot sufletul sa nu aiba legatura cu topicul acesta - totusi, postez aici, "just in case".
Facut revizia de cca o luna la ATS, nu am verificat exact cat ulei mi-au pus, oricum joja electronica indica (= trecut) in mod consistent 6/6 (6 patratele din 6),
deci nici un motiv sa-mi murdaresc mainile pt "extra info" de la cea manuala.
Numai ca de vreo 3 zile, joja electronica imi indica (= prezent) in mod consistent (*) nivel maxim depasit (6/6 + max clipind intermitent).
Am verificat pe cea manuala si nivelul e peste maxim - cam pe toata lungimea zonei din plastic (deci cu cca 15 mm peste nivelul maxim).
Exista vreun motiv pt care nivelul uleiului ar putea creste?
(*) in mod consistent = de fiecare data cand "pun contactul", indiferent de motor cald/rece, masina inclinata sau nu, parcata pe bordura sau nu, etc.
Facut revizia de cca o luna la ATS, nu am verificat exact cat ulei mi-au pus, oricum joja electronica indica (= trecut) in mod consistent 6/6 (6 patratele din 6),
deci nici un motiv sa-mi murdaresc mainile pt "extra info" de la cea manuala.
Numai ca de vreo 3 zile, joja electronica imi indica (= prezent) in mod consistent (*) nivel maxim depasit (6/6 + max clipind intermitent).
Am verificat pe cea manuala si nivelul e peste maxim - cam pe toata lungimea zonei din plastic (deci cu cca 15 mm peste nivelul maxim).
Exista vreun motiv pt care nivelul uleiului ar putea creste?

(*) in mod consistent = de fiecare data cand "pun contactul", indiferent de motor cald/rece, masina inclinata sau nu, parcata pe bordura sau nu, etc.
In mod normal n-are cum sa-ti creasca nivelul uleiului dintr-o data, daca n-are de unde. Eu zic ca mesterii de la ATS ti-au pus prea mult ulei sau nu l-au scurs bine pe cel vechi. Altfel nu pot sa-mi explic. In manualul masinii e descrisa procedura de verificare a nivelului la ulei: mers cu masina, oprit pe o suprafata orizontala, lasat masina 10-15 minute sa se raceasca nitel motorul si verificat pe joja manuala nivelul uleiului. E normal sa-ti apara diferente intre nivelul la ulei cu motorul rece si situatia cu motorul cald. Dar din ceea ce spui tu reiese ca si cu motorul rece ai avea un nivel depasit al uleiului. Oricum, nu e bine sa mergi cu masina avand un nivel prea mare la ulei. In caz ca nu-i dai singur de cap sau cu ajutorul altor colegi de forum, mergi din nou la ATS...
Mi-e greu sa cred ca, de exemplu, nu au schimbat si filtrul de ulei si doar au golit baia. Ma gandesc insa si la faptul ca la motorul pe benzina "intra" 3.2 litri de ulei, o cantitate mai greu de dozat decat 3.8 la motorina (sper sa nu fi incurcat niste cifre - astept corectii de la cei care au cartea masinii la indemana). Dar chiar daca au pus mai mult, ar fi trebuit sa se vada pe joja manuala! Exista insa si posibilitatea ca senzorul din baie sa se fi miscat intre timp si sa nu mai arate exact realitatea. Multe posibilitati, putine solutii. Ai sunat la ATS?
mars2k scrie:Exista vreun motiv pt care nivelul uleiului ar putea creste?
Da!
La motoarele pe benzina-la rece, amestecul este bogat in benzina. La orice motor o mica parte din amestec scapa pe langa segmenti, ajungand in baia de ulei. Benzina continuta in gazele scapate, se amesteca cu uleiul, determinand cresterea nivelului. Binenteles ca uleiul se degradeaza...
Fenomenul apare mai ales la drumuri foarte scurte prin oras, la temperaturi scazute cand se merge cu "socul" tras
Cei drept chestia asta era specifica masinilor vechi, pe carburator. La injectie nu ar trebui sa fie evident fenomenul pt ca gestiunea electronica isi face mult mai bine treaba...dar se poate si cum am spus eu

dancld multumesc mult ... la c4 arata doar oil ok sau check oil sau no oil sau orice oil
... dar in nici un caz nu arata un nivel ceva ..oricum multumesc pt info

pt nava spatiala n-am avut bani, de asta mi-am luat C4 Coupe 1.6i 16v Jaune Scott VTRVroom Racing Bucuresti !![url=http://upload4.postimage.org/1947160/photo_hosting.html][img:520520e6fa]http://up
Primul model de C3 are si indicatie de nivel al uleiului cand se pune contactul. Ma indoiesc totusi ca e o problema cu senzorul electronic din moment ce si joja manuala arata in mod clar o depasire a nivelului. Mai ramane problema cu scapatul benzinei, dar cum se face ca problema asta a aparut taman dupa schimbul de ulei?
Daca "da gaze in baie" n-ar trebui ca motorul sa-si fi pierdut (mult) din puterea nominala?
Eu am facut un diagnostic cu cca 2 luni in urma si isi atinge puterea nominala (cu benzina OMV 100):

Dane, sa ma duc la ATS "doar" cu indicatorul de "nivel maxim depasit" e pierdere de vreme,
de 2 ori am plecat de la ei cu indicatorul asa (dupa prima revizie, respectiv inlocuirea filtrului din topicul acesta).
Oricum, mai e in garantie pana in aprilie 2007.
Eu am facut un diagnostic cu cca 2 luni in urma si isi atinge puterea nominala (cu benzina OMV 100):

Dane, sa ma duc la ATS "doar" cu indicatorul de "nivel maxim depasit" e pierdere de vreme,
de 2 ori am plecat de la ei cu indicatorul asa (dupa prima revizie, respectiv inlocuirea filtrului din topicul acesta).
Oricum, mai e in garantie pana in aprilie 2007.