probleme marsarier

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

laremia
simpatizant

probleme marsarier

Mesajde laremia » Mar 20-Iun-2006 10:02

Buna ziua tuturor!

Sint tare curioasa daca a mai avut si altcineva probleme cu saritul din marsarier. Am 2000 de km si este a treia oara cand patesc asta. Primele doua dati mi s-au intamplat pana in 500 km la scosul din garaj si am banuit ca nu am bagat bine in viteza ( iesirea din garaj este f joasa si tre sa o scot cu f mare grija ). Am tinut-o sub observatie pt a anunta la revizie, dar.... nimic. Acum 2 zile am patit-o din nou si nu la garaj , ci la o intoarcere in 3 miscari. Ceea ce ma sperie f tare este ca face un zgomot tare naspa, zici ca se rupe masina in doua :(.
PS : Nu se pune problema neexperientei la volan.Am ceva vechime si pe diferite tipuri de masini :wink: .

Va multumesc!

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 20-Iun-2006 10:08

Te rog sa treci modelul masinii in semantura. Dupa locul unde ai postat, putem presupune ca e vorba de un C3.
Zgomotul de care vorbesti se petrece cind dai cu spate sau cind cuplezi marsarierul?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 20-Iun-2006 10:10

Hmmm.... la mine intrã un pic mai greu În marºarier (nu e sincronizat), dar odatã intrat, acolo a rãmas. Cred cã trebuie sã apelezi la ATS, pânã nu iese din garanÞie!

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mar 20-Iun-2006 10:11

Scuze, este vb de C 3 1,4 HDI.

Zgomotul se produce dupa ce efectueaza ceva din distanta. Cu alte cuvinte, intra in viteza, merge ceva, dupa care sare din viteza. Ceea ce spui in timpul introducerii in viteza , stiu ce este :wink: !
Mercic !

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 20-Iun-2006 11:03

Modelul nu il scrii in post, ci in semnatura asa cum apare la mine spre exemplu: Citroen BX 16 RS 1984. Semnatura o modifici din profilul tau si are rolul, daca vrei, al unei carti de vizita. In felul acesta, ceilalti stiu cu ce model au de-a face, fara ca tu sa specifici de fiecare data despre ce e vorba.
Acum referitor la problema ta: daca face doar cind si cind , poate e si vina ta, poate nu introduci cum trebuie in viteza. No offence, se mai intimpla. Eu am patit-o la un Ford Fiesta, penultimul model: daca nu cuplai marsarierul ca lumea, dupa juma de metru sarea. Altfel ar trebui sa poti descoperi o modalitate de a reproduce problema si asa sa te duci la service.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mar 20-Iun-2006 11:25

Multumesc pt sfaturi nicum . Voi tine problema sub observatie :).
Cat despre semnatura, imi poti zice te rog in ce meniu o gasesc pt a o completa ? Sincer , nu am timp sa caut :(.
Multumesc !

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 20-Iun-2006 11:44

La "Profil", ĂŽn bara de opĂžiuni de sus.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 20-Iun-2006 12:23

se mai poate sa fie de la un reglaj al tijelor de comanda dintre schimbator si pirghiile din cutie. anunta cind mergi la o revizie, nu ar trebui sa fie deloc complicat sa faca cineva reglajul asta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mar 20-Iun-2006 12:57

Multumesc khan, este o informatie pretioasa. Am anuntat la revizie, insa nu s-au deranjat prea mult. Iti dai seama ca nu s-au chinuit prea mult , la genul "ehe, femeie la volan. Ce stie ea?".
Mor cu ei de gat daca "cocosica" mea nu merge :)).
Toate cele bune!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 20-Iun-2006 19:54

de curiozitate si scuze pentru offtopic: unde faci revizia la tulcea (sau in zona dobrogei, de unde esti) :?: vii pana la bucuresti la ATS?
Cosmin
high energy music expression

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mar 20-Iun-2006 20:23

Sint din Tulcea iar revizia o fac la Constanta, nu bat drumul la ATS :).

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 20-Iun-2006 20:56

Poate ar fi mai bine sa il bati pana acolo.....:D. Acum.., cum ti-e norocul si cu aia de la Alpha Motors...
Imi place ca esti de-a mea cu : "mor de gat cu ei" :D....
Ti-as zice sa le transmiti ceva din partea mea celor de la Alpha da imi iau ban pe aici :D

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 18-Iul-2006 20:52

M-am prins azi cã de multe ori nu apãs ambreiajul pânã la capãt, ºi cã asta se Întâmplã pur ºi simplu instinctiv, din cauza mochetei, a poziÞiei pedalei sau a lungimii cursei (cã are ºi un ambreiaj al naibii de lung). Mie mi-a fãcut probleme doar la intrarea În viteza a 2-a, ºi numai din cauza asta, cã nu am apãsat ambreiajul pânã la capãt ](*,)

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 18-Iul-2006 21:25

chestia cu apasatul complet al pedalei=intra fara probleme in marsarier e valabila si la mine...si la mine mocheta de citroen intra aiurea pe sub pedalier, se strange in capat, ca nu stiu ce sa-i mai fac. :x
Cosmin

high energy music expression

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Mar 18-Iul-2006 21:56

Ca tot veni vorba de mochete si alte chestii care incomodeaza schimbarea perfecta, o sa amintesc un tips pe care nu stiu daca il stie toata lumea:

- daca nu iti intra in marsarier din prima, nu mai forta cutia, lasa schimbatorul la punctul mort, ia piciorul de pe ambreiaj, apoi apasa-l din nou si muta schimbatorul pe pozitia marsarier. Functioneaza la orice masina cu cutie manuala, indiferent de marca.

Daca nu merge atunci sunt sanse mari sa fie o problema la sistemul parghii (mai probabil) sau la cutie.

Apoi, cand schimbi in marsarier fii sigur ca masina este oprita (adica nu se misca deloc) pt ca altfel sunt sanse mari sa nu intre din prima si/sau sa caraie.
Ultima oară modificat Mie 19-Iul-2006 08:51 de către tartorul, modificat 1 dată în total.
Fun Citroen

Înapoi la “Mecanica - C3”