salut. recent am luat un citroen c3 2006 si se pare ca deja am mici probleme cu el. lampa dreapta spate e moarta, nu se aprinde nici un bec. AM urmarit instructiuni de pe forum ca sa o demontez, am curatat contactele, am verificat becurile, toate bune si frumoase. Am constatat insa ca in conectorul care intra in lampa, in dreptul firului de masa plasticul e putin topit iar lamelele erau negre, pline de funingine sau ceva. Am incercat sa le curat dar fara succes. Pe langa asta, firul de masa(galben-verde la mine) are culoarea putin diferita la intrarea in conector, ceea ce ma duce la concluzia ca s-ar putea sa fiu nevoit sa schimb mufa.
Acum vine setul de intrebari:
1. Pot inlocui DOAR mufa?
2. Pot gasi de cumparat DOAR conectorul sau gasesc fir+conector?
3. Unde pot gasi de cumparat cele de mai sus?
4. Daca e sa inlocuiesc fir+conector, un capat stiu unde intra dar celalat pana unde tre sa il urmaresc?(ca sa stiu daca merita sa incerc in spatele blocului sau mai degraba merg la un service)
Va multumesc anticipat.
Conector lampa dreapta spate
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
-
- just curious
-
- just curious
Reply
Daca te referi la placa din interiorul stopului, aceea este in conditie buna, fara oxidare sau contacte topite iar plasticul care inconjoara contactele este in stare foarte buna. Nu as vrea sa fac shunt direct pe contactul din lampa, as vrea sa tin zona cat mai curata, adica sa rezolv mufa. Asta inseamna ca ori o inlocuiesc doar pe ea ori daca nu gasesc decat cablu gata mufat, tai mufa stricata si pun fir pe fir cu mufa noua si gata, dar intrebarea e pe care dintre ele le gasesc si unde?
-
- just curious
Reply
Nu stiu daca e subdimensionata, pe stanga e la fel nu are nici o problema si stiu sigur ca nu a umblat nimeni pe la ea, la asta din dreapta a mai intrat cineva pe acolo, cu bocancii.. dar nu vad structural nimic diferit, asadar schimb mufa dar unde o gasesc? Imi poti recomanda un dezmembrator de frantuzoaice in/ pe langa Bucuresti?
-
- just curious
Multumesc
mersi fain de sprijin
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Re: Poze cu mufa
Parca este exact mufa mea de pe stanga. Arata identic. Ma refer la urmele de incingere, inclusiv cablul arata la fel, usor maro.
-
- simpatizant
Saltare,
Este o problema similara Logan. Fisa de la masa lampii este subdimensionata.
La mine am cositorit un cablu pe masa din circuitul lampii in doua variante:
1. legat la masa masinii - nu se va mai incalzi niciodata.
2. legat la firul de masa dinaintea fisei (cuplei lampii)- se utilizeaza conectori pe cablu. Exemplu pe link
(http://electro6.ro/categorii/conectori- ... ctrice.php)
Problema apare in momentul in care vrei sa schimbi becurile care se ard - este necesar sa lasi mai lung acel cablu de care am mentionat pentru a putea sa extragi lampa de pe caroseria masinii.
Este o problema similara Logan. Fisa de la masa lampii este subdimensionata.
La mine am cositorit un cablu pe masa din circuitul lampii in doua variante:
1. legat la masa masinii - nu se va mai incalzi niciodata.
2. legat la firul de masa dinaintea fisei (cuplei lampii)- se utilizeaza conectori pe cablu. Exemplu pe link
(http://electro6.ro/categorii/conectori- ... ctrice.php)
Problema apare in momentul in care vrei sa schimbi becurile care se ard - este necesar sa lasi mai lung acel cablu de care am mentionat pentru a putea sa extragi lampa de pe caroseria masinii.
Keep Walking!!!