Informatii montare radio-cd si boxe pe C3
Moderator: Echipa Tehnica
Informatii montare radio-cd si boxe pe C3
Sal, am si eu nevoie de o informatie si anume cum sa montez un radio-cas pe un C3 !! Din ce stiu ea e cablata deci trebuie doar sa motez boxele si Cd-ul !!
Intrebari?
Cum scot si eu unul din cele 2 sertarase de pe bord pentru a introduce cd-ul.
Cum sa montez boxele in portiere (etapele ca sa nu stric naibii ceva !!) ?
Am recurs la aceasta intrebare deoarece am suat la ATS si mi-au zis ca aceasta operatiune (montajul) e un "milion si ceva" !! Sincer mi se pare mult pentru ca deja e cablata masina si ... nu cred ca e inginerie mare !! Astept vesti de la voi pe aceasta tema si nu numai !! Multumesc anticipat !!
Intrebari?
Cum scot si eu unul din cele 2 sertarase de pe bord pentru a introduce cd-ul.
Cum sa montez boxele in portiere (etapele ca sa nu stric naibii ceva !!) ?
Am recurs la aceasta intrebare deoarece am suat la ATS si mi-au zis ca aceasta operatiune (montajul) e un "milion si ceva" !! Sincer mi se pare mult pentru ca deja e cablata masina si ... nu cred ca e inginerie mare !! Astept vesti de la voi pe aceasta tema si nu numai !! Multumesc anticipat !!
cred ca ar trebui sa dai un search pe forum. mai sint explicate operatiile in citeva threaduri
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Salut si bun venit pe forum!
Dupa cum a spus si colegul Khan, problemele cu care te confrunti tu au mai fost discutate pe forum, in sectiunea pentru C3.
Poti arunca pentru inceput un ochi aici:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=2463
Ai grija ca in ciuda faptului ca masina este "pre-echipata audio", nu are fire pentru boxele din spate, asta daca vrei sa ai difuzoare si acolo. Vei avea nevoie de un adaptor de la mufa Citroen la mufe ISO pentru radio CD, care se poate procura de la magazinele de specialitate. Ai grija cum faci montajul, ar fi preferabil sa nu tai niciun fir sau mufa de pe masina (in special mufele pentru difuzoare din usi). Foloseste pe cat posibil adaptoare acolo unde e necesar lucrul asta, ca sa nu ai ulterior probleme cu garantia pe partea electrica.
Pentru orice alte informatii sau nelamuriri, te asteptam si cu alte intrebari.
Succes si tine-ne la curent
Dupa cum a spus si colegul Khan, problemele cu care te confrunti tu au mai fost discutate pe forum, in sectiunea pentru C3.
Poti arunca pentru inceput un ochi aici:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=2463
Ai grija ca in ciuda faptului ca masina este "pre-echipata audio", nu are fire pentru boxele din spate, asta daca vrei sa ai difuzoare si acolo. Vei avea nevoie de un adaptor de la mufa Citroen la mufe ISO pentru radio CD, care se poate procura de la magazinele de specialitate. Ai grija cum faci montajul, ar fi preferabil sa nu tai niciun fir sau mufa de pe masina (in special mufele pentru difuzoare din usi). Foloseste pe cat posibil adaptoare acolo unde e necesar lucrul asta, ca sa nu ai ulterior probleme cu garantia pe partea electrica.
Pentru orice alte informatii sau nelamuriri, te asteptam si cu alte intrebari.
Succes si tine-ne la curent

Da, si eu te sfatuiesc sa ti le montezi singur ca e ceva banal...nu are rost sa platesti atat de mult...
Nu e doar un milion si ceva , ci 3 milioane si ceva, iti spun ca eu m-am intepat si am platit toti banii astia cand mi-am luat masina si am montat un amarat de radio CD cu 4 boxe, si stateam linisitit uitandu-ma la preturile de la intrare de 18 EUR pe ora...si la sfarsit mi-au pus 2 ore pe deviz plus nu stiu ce adaptor care a costat extrem de mult, in ciuda faptului ca in mai putin de o ora era totul montat... Si mi-au replicat ca daca ei s-au miscat repede si au terminat in scurt, nu inseamna ca nu trebuie sa le platesti cum scrie la carte... urat , degradant si mizer !!!
Nu e doar un milion si ceva , ci 3 milioane si ceva, iti spun ca eu m-am intepat si am platit toti banii astia cand mi-am luat masina si am montat un amarat de radio CD cu 4 boxe, si stateam linisitit uitandu-ma la preturile de la intrare de 18 EUR pe ora...si la sfarsit mi-au pus 2 ore pe deviz plus nu stiu ce adaptor care a costat extrem de mult, in ciuda faptului ca in mai putin de o ora era totul montat... Si mi-au replicat ca daca ei s-au miscat repede si au terminat in scurt, nu inseamna ca nu trebuie sa le platesti cum scrie la carte... urat , degradant si mizer !!!
prim contact ...ATS !!
sal, am sunat astazi la ATS sa ma programez ptr. revizie si .. normal montare RADIO_CD!! Cu sinceritate va spun ca am sunat la programari aproximativ 45 de minute !! Intr-un tarziu raspunde... un ... "angajat" si... solicit ca operatiunile sa aiba loc sambata (cand ma pot deplasa) si primesc raspunsul sec ca nu lucreaza sambata !! jenant, ptr. o firma cu ... gena occidentala si tarife ... de Tz euro/h!! Sincer ma gandesc foarte serios sa ma duc la alta firma, care vine in intampinarea cumparatoruluid e Citroen !! Vezi Champion, am inteles ca si i Pitesti mai e un dealer foarte ... bun de service Citroen si cu tarife sub ... renumitul ATS !!
.. eu am fost la un service audio si am pus .. dar s-ar putea sa ai o problema.. adik doar fire pt boxele fatza .. restul pleak dar mama draq sa le ia .... ca nu mai ajung unde trebuie .. si e posibil sa fie nevoie sa tragi altele.. cat despre boxele din spate ..iti trebuie suport ...care se cumpara separatB25BUY scrie:nu e neaparat nevoie sa-l montezi la ei...
.. dak vrei te pot ajuta cu sfaturi... eu m-am dus decat sa imi trag cabluri ca nu stiam care unde trebuie sa ajunga
-
- RETRAS LA PENSIE
- MaxiTechnicus
- simpatizant
Dupa ce pozez cablurile pe unde trebuie si cum trebuie, in ce mufa tre sa intre? Eu am pus ochii pe astea doua ca-s mai mari. As pune pariu ca-i cea galbena da n-as vrea s-o scot si sa patesc cine stie ce bucurie.

_/\_ Don't drink and drive! You may spill some..._/\_ Proud owner of a C3 1,4 HDi 2006, bleu lucia
- MaxiTechnicus
- simpatizant
MaxiTechnicus scrie:Dupa ce pozez cablurile pe unde trebuie si cum trebuie, in ce mufa tre sa intre? Eu am pus ochii pe astea doua ca-s mai mari. As pune pariu ca-i cea galbena da n-as vrea s-o scot si sa patesc cine stie ce bucurie.
Raspuns: mufa galbena. Ai insa grija la culorile firelor, ca sa nu incurci canalele si/sau polaritatile firelor.
Eu unul am hotarat sa nu mai folosesc asa-zisa cablare de fabrica pentru difuzoare. Mi-am cumparat cablu de difuzor la metru, mi-am facut deja niste fire cu papuci izolati la capete, un adaptor de la ISO la papuci, si cand s-o mai incalzi vremea si oi avea mai mult timp, imi bag firele mele.
MaxiTechnicus scrie:Si inca o intrebare .... Daca mufita din imagine este de la antena radio, pot oare sa inseriez un amplificator de semnal pe cablu?
Ma tem ca mufa pe care o indici tu in figura nu e mufa de antena. Mie-mi pare a fi un fir de alimentare. E si o siguranta acolo.
Mufa de antena o gasesti in spatele radio CD-ului. E mai sigur sa-ti intercalezi acolo amplificatorul de semnal radio. Cred ca-l poti alimenta cumva de pe adaptorul radio CD-ului.
- MaxiTechnicus
- simpatizant
Am finalizat actiune !!
Deci,.. am fost pana la urma la ATS si am montat doar boxele pe fata, ca ptr. cele pe spate nu aveau suporti! Dansul de 5 ore (atat a durat) a costat 190 RON !! 40 ron NU STIU CE ... conectori iar restul manopera !! concluziile le trageti voi..eu... am platit ...cam scump pentru asta , nu ?
Va multumesc tuturor ptr. sfaturi si ajutor !!
Va multumesc tuturor ptr. sfaturi si ajutor !!
Re: Am finalizat actiune !!
Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep la partea audio:
Am cd-playerul de serie care vine pe masina cu comenzile pe volan - Clarion . O sa imi cumpar o statie si un subwoofer de pana in 200 W (spatiul nu conteaza oricum nu folosesc portbagajul) , vreau sa stiu cum le leg la cd-player, are iesire pentru amplificator, le leg la semnalul boxelor in usile din spate? Pot sa fac treaba asta sau trebuie sa imi cumpar un mp3 player?
Merci anticipat !
Am cd-playerul de serie care vine pe masina cu comenzile pe volan - Clarion . O sa imi cumpar o statie si un subwoofer de pana in 200 W (spatiul nu conteaza oricum nu folosesc portbagajul) , vreau sa stiu cum le leg la cd-player, are iesire pentru amplificator, le leg la semnalul boxelor in usile din spate? Pot sa fac treaba asta sau trebuie sa imi cumpar un mp3 player?
Merci anticipat !