SUBWOOFER PE C3 !!!

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mar 31-Iul-2007 21:47

Iar cu condensatorul ala de 1.000.000 uF , problema este legata de incarcarea acestuia, care nu prea e indicat sa se faca direct, pentru ca avem cadere de tensiune f. mare pe intreg circuitul si se pot arde diodele de la alternator. Se poate folosi dar incarcat printr-o rezistenta.

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mar 31-Iul-2007 22:27

Tu esti pasionat de electronica audio iar eu sunt de profesie electronist.
Condensatorul este o solutie pentru cei care asculta muzica normala. Pt cei care vor sa participe la concursuri de dB drag (parca asa se numesc) se monteaza alternator suplimentar, se monteaza baterie (baterii) suplimentare.
In ceea ce priveste Farazii miliFarazii sau microFarazii, e chestie doar de multipli si submultipli.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 31-Iul-2007 23:29

B25BUY scrie:Iar cu condensatorul ala de 1.000.000 uF , problema este legata de incarcarea acestuia, care nu prea e indicat sa se faca direct, pentru ca avem cadere de tensiune f. mare pe intreg circuitul si se pot arde diodele de la alternator. Se poate folosi dar incarcat printr-o rezistenta.

-intrebare : cum se poate arde diodele daca motorul este oprit ?
Condensatorul se incarca fara nici o problema cu ajutorul unui bec . :D

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 01-Aug-2007 22:41

stiu f. bine care e treaba cu micro, nano, mili...etc... doar ca nu retinusem ce capacitate au condensatorii astia de la sculele audio de pe masinutze...
Da, sunt doar pasionat de electronica audio...
Da' asta nu ma impiedica sa-mi formez o opinie destul de pertinenta legata de un condensator pe o sursa de tensiune ... pe post de buffer de curent pentru varfuri de putere ...
Eh, oricum de la un anumit nivel de zgomot incolo, deja e nebuneala, plus ca risti o hemoragie la nivelul urechilor de la presiunea aerului dirijat de woofere. :wink:

Numai bine,

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 02-Aug-2007 09:12

nu limiteaza hud-ul 4x60W {tine cont ca nu-s rms, rms sunt 100W total} puterea difurilor de pe masina pentru ca eu am amplificat activ boxele din portiere, 2x150W rms deci 300W ii am doar din difuzoarele din portiere, apoi mai am si subwoofer-ul, care e dat foarte incet {-10db}

probleme cu urechile nu am inca, am fost si la control...

daca vrei sa-ti pui un sistem sa sune bine pe masina nu-ti pot recomanda decat atelierele specializate de car audio, au experienta in asa ceva.

condensatorul il incarc/descarc cu un bec ordinar, dar el a venit la pachet cu o rezistenta, pe care n-o folosesc ca dureaza prea mult operatia; o fii el frectie, dar dupa un an si ceva de bubuiala nu am nici o problema la baterie.
Cosmin
high energy music expression

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Vin 03-Aug-2007 20:24

Mi le montez singurel nu-i problema (am intrebat la un atelier si mi se par scoruri prea mari pentru niste operatiuni destul de simple), dar nu prea stiu de unde sa gasesc un subwoofer mai bunutz pe care sa-l pot scoate... nu neaparat auto..subwoofer sa fie...un difuzor de BASS de fapt intr-o cutie din PAL...

O alta intrebare a mea este : Subwooferul la care din cele 2 canale se leaga ? la L sau la R ? Ok, are amplificator separat, dar el primeste o tensiune de 500-600 mV de pe undeva din radio-casetofon-CD. Intrebarea este ce canal se alege pentru subwoofer ??? sau nu s-a gandit nimeni la asta ??

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 03-Aug-2007 20:31

Ideal ar fi sa ai filtru de frecvente joase in head-unit si iesire de linie separata pentru subwoofer.

Daca nu ai asa ceva, presupun ca se poate gasi si monta un filtru de frecvente trece jos pe iesirile de linie pentru L+R. Semnalul de frecvente joase ar trebui obtinut in urma insumarii semnalelor L+R, dupa care sa se aplice filtrarea.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 03-Aug-2007 21:02

@ buy: uita-te la produs si vei avea raspunsul :wink:

http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii ... h-Low_AIV/
Cosmin

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Sâm 11-Aug-2007 12:40

da...stiu produsul ala.
Dar nu e ok, sa folosesti un semnal deja amplificat , sa-l reduci si sa-l amplifici din nou...cel mai bine e sa ai semnal de 800 - 1000 mV direct din preamplificatorul radio-casetofonului-CD-etc... pe care sa-l aplici la intrarea amplificatorului de putere de pe subwoofer. Mai sunt producatori de radio-casetofoane cu CD auto care prevad si o iesire AUX de semnal mic pentru alte amplifuri. Eu am pe Panasonicul de pe C3 , iesire AUX...
Dar problema majora ramane spatiul din portbagaj, pe care-l consum aiurea...asa ca ma mai gandesc :wink:

Bafta

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Sâm 11-Aug-2007 19:16

ce vroiam sa spun e ca are intrari L+R...restul ma depaseste :lol:
Cosmin

Înapoi la “Electrica - C3”