Mufe scoase! Urgent!

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Keket
pasionat

Mufe scoase! Urgent!

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 09:20

Buna ziua ! Am un C3 1.4 HDI 8 v luat acum 4 luni la mana a 2-a . De cand l-am luat am vazut in spatele filtrului de motorina o mufa care atarna pe acolo(e albastra),dar masina mergand bine am cam ignorat problema fara sa uit insa de ea! Acum o saptamana am fost la schimbul de ulei si nenea de la service a scos tubulatura de la aer ca sa schimbe filtrul si tot odata a scos si o mufa care cred ca masoara debitul de aer care ajunge la turbina ,zic eu ca e fix inainte de turbina. Nu am observat ca a uitat sa o puna la loc si pana azi am zis ca am facut o alegere gresita cu uleiul Total. Masina nu mai tragea calumea , la viteze mai mici tremura tare si trebua retrogradat in viteza 1-a toate astea dupa revizie. Azi uitandu-ma dupa precablaj faruri de ceata am zarit acea mufa neconectata si am conectat-o de inadata si am dat o tura! Mare schimbarea s-a produs...masina tragea mult mai bine nu mai tremura nimic! De mentionat ca in bord nu arata nimic suspect fara mufa! Acum revine problema cu cealalta mufa care atarna in spatele filtrului de motorina! Mentionez ca se desprinde dintr-un cablu mai gros cu o mufa mare rotunda care e conectat fix prin spatele filtrului de motorina! Pozitia e incomoda si nu se vede unde ar trebui sa se conecteze! As avea o MARE rugaminte la voi daca v-ati putea uita pe acolo sa imi dati niste indrumari! Mersi anticipat!
Imagine
PS 3 cred ca e cea rotunda care zic eu ca e conectata, 1 cred ca e cea care atarna, si 2 cred ca e mufa de la filtru motorina care determina daca e apa in filtru! Pe mine mufa 1 ma intereseaza unde se conecteaza!

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 10:03

Pai am acea lita in bord care se aprinde cand e f frig afara! Eu nu cred ca pun astia cabluri de aiurea si de asta zic ca are si ea locul ei! Mersi!

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Lun 22-Feb-2010 12:12

Ar putea fi mufa pentru senzorul de apa in motorina. Unele masini au si asa ceva. Sezorul este in josul filtrului.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 12:55

Acea mufa este la locul ei cum am aratat si pe imagine: cea de apa in motorina este la locul ei, cea mai mare si rotunda e la locul ei si din cablul acelei mufe rotunde mai iese o mufa care atarna la mine! Pe aceea vreau sa o pun la locul ei daca are un loc al ei:)! Multumesc!

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 14:01

Imagine

Imagine

Imagine

Sper sa va ajut cu aceste imagini dar din ce vad eu in poze se pare ca chiar nu are unde sa se conecteze acea mufa! In a 3-a poza se vede si unde intra mufa mare!

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 18:05

Poate se uita cineva pe acolo si imi zice si mie cum sta treaba! Mersi anticipat!
Imagine

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Lun 22-Feb-2010 18:32

M-am gandit dupa ce am postat ca e vb de incalzirea motorinei. Dar daca e vb de ce zici u unde anume se conecta acea mufa?

Înapoi la “Electrica - C3”