Salut, sunt curios sa aflu durata de functionare a unui bec, in ultimii 4 ani, in fiecare an ( maxim 1 an si doua luni ) am schimbat cand pe dreapta cand pe stanga becurile faza scurta, celelalte fiind deocamdata cele din fabrica, probabil dupa arderea lor voi intampina aceeasi problema.
Este normal sa schimbi in fiecare an cate un bec ( de fiecare data acelasi ) ?
Durata de functionare a becurilor ?
Moderator: Echipa Tehnica
- sorin69
- pasionat
- Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
- 2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006
Durata de functionare a becurilor ?
YOU"LL NEVER WALK ALONE
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
eu am osram nightbreaker, folosesc masina cam 2 ore pe zi sa zicem in medie, si am becurile de 4 ani sau chiar putin mai mult. tin si acum, dar cand le-am luat eu au fost tare scumpe. am auzit pe altii care au luat nightbreaker plus recent. si s-au dus dupa 3 luni, mers cam 10 ore pe zi. daca faci un calcul la ore, ale mele au mers mai mult. ce pot sa inteleg de aici?!
Conteaza foarte mult calitatea drumurilor pe care mergi, filamentul incins al becurilor e destul de sensibil la socuri.
In general astea le ucid.

Nici macar Chuck Norris nu poate repara un XM ca sa fie functional 100
https://www.youtube.com/watch?v=ZkvdX-R8VSo
https://www.youtube.com/watch?v=ZkvdX-R8VSo
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
- 2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm
ConteazĂŁ tipul maÂşinii Âşi instalaĂžia electricĂŁ a acesteia.
Eu folosesc Osram ºi la Logan ºi la Citroen (modele diferite) dar dacã la Logan mã Þin cu anii (4 becuri de fazã În nouã ani) la Citroen În juma de an schimb deja 2 de fazã scurtã. Aºã cã .....
Mai mult decât atât, tipul de becuri pentru C3 se folosesc ºi la alte autoturisme cu succes fãrã ale schimba cu anii, ceea ce Îmi spune cã C3-ul are alte probleme ...
Eu folosesc Osram ºi la Logan ºi la Citroen (modele diferite) dar dacã la Logan mã Þin cu anii (4 becuri de fazã În nouã ani) la Citroen În juma de an schimb deja 2 de fazã scurtã. Aºã cã .....
Mai mult decât atât, tipul de becuri pentru C3 se folosesc ºi la alte autoturisme cu succes fãrã ale schimba cu anii, ceea ce Îmi spune cã C3-ul are alte probleme ...
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.
Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.
Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Eu am folosit becuri mai scumpe si am avut ghinionul sa se arda la scurt timp. De mai bine de un an folosesc Selum romanesti si m-au tinut mult mai mult. Unul dintre ele chiar a trecut de un an, l-am schimbat recent. Pentru 7-8 lei cat costa sunt excelente. Decat sa dau 20-30 pe unul "de firma" si sa crape imediat, mai bine cumpar 3-4 din astea si ies mai bine.