PROIECTOARE CEATA

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

sorin69
pasionat
Masina: Citroen C-Eysee Exclusive 1.6 VTI 115 CP Euro 6
2: Fost posesor Citroen C3 Cool Air, an 2006

PROIECTOARE CEATA

Mesajde sorin69 » Vin 02-Feb-2007 15:32

Vreau sa stiu daca se pot monta proiectoare de ceata pe acest model(C3,1,1I COOLAIR) ? 8)
YOU"LL NEVER WALK ALONE

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Vin 02-Feb-2007 16:02

Da, normal cã se pot monta, ai locaºurile În bara din faÞã. Sunã la ATS pentru detalii, nu e numai de firãraie ci ºi de activarea lor În computerul maºinii.

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Vin 02-Feb-2007 16:26

Multumesc foarte mult :P
YOU"LL NEVER WALK ALONE

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 05-Feb-2007 11:55

salut Sorin
sa ne zici si noua cit te-a costat operatiunea... eu ma interesasem acum un an caci as fi vrut si era ceva de genul 800 roni

sorin69
pasionat

Mesajde sorin69 » Lun 05-Feb-2007 22:45

Sigur va voi anunta si pe voi, dar trebuie sa mai asteptati un pic pentru ca, le voi monta in momentul in care ma voi duce cu masina la prima revizie asta inseamna o luna cel mult doua. 8)
YOU"LL NEVER WALK ALONE

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mar 06-Feb-2007 09:11

Da, si eu cand mi-am luat masina, am vrut sa-i pun proiectoare de ceata, dar mi s-a parut extrem de mult 800 RON.
Aveti idee ? Pot fi folosite si alte proiectoare ? De Logan sau altele la un pret modic 50-60 RON ??

phantom390
simpatizant

Mesajde phantom390 » Mar 06-Feb-2007 15:11

idem
si eu vreau sa montez si sunt foarte curios ce si cum....asa ca asteptam vesti de la tine.
_/\_ negru onyx metalizat_/\_

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mar 06-Feb-2007 15:37

Problema nu cred ca ar fi montarea altora ci faptul ca trebuie schimbat si blocul optic. daca comanda lor se realizeaza din maneta pentru lumini si nu din comutator separat. mai trebuie inca un buton linga cel ce actioneaza luminile de ceata (cel rotativ) care functioneaza la fel. cred ca firele sunt trase

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 06-Feb-2007 16:36

Nu trebuie schimbata nicio maneta. Trebuie doar reprogramat computerul :roll:

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mar 06-Feb-2007 17:13

pai si de unde le actionezi?
ca doar nu se vor aprinde odata cu pozitiile...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 06-Feb-2007 17:24

Nu stiu daca cei care nu dispun in echiparea standard a masinii de proiectoare au pe maneta pentru lumini inelul de control al proiectoarelor si stopurilor de ceata. In cazul in care nu exista inelul respectiv, presupun ca trebuie inlocuita maneta cu totul.

P.S. Eu unul folosesc foarte rar proiectoarele, asa ca, dupa parerea mea, ele nu reprezinta un accesoriu indispensabil. Mai ales daca costul lor cu tot cu montaj te arunca la cateva milioane bune. Mai bine niste becuri de faza scurta si faza lunga de buna calitate, cu performante net superioare celor stock, faruri bine reglate si o sa aveti o vizibilitate foarte buna pe timp de noapte. N-o sa fie chiar ca niste xenoane, dar oricum va fi mai bine decat cu becurile stock sau cu proiectoare, daca credeti ca asta va influenta cu ceva vizibilitatea.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 07-Feb-2007 10:04

"Inelul" respectiv exista indiferent de echipare pentru aprinderea stopurilor de ceata (becurile din spate). Tot ce poate sa difere este desenul de pe el - dar asta conteaza mai putin. Oricum - pe langa utilitatea explicita a proiectoarelor pe timp de ceata (ploaie, ninsoare) mai exista si aspectul plimbarilor nocturne pe drumuri necunoscute cand gropile devin mult mai vizibile cu proiectoarele aprinse :lol:

hotShot
simpatizant

Mesajde hotShot » Mie 07-Feb-2007 20:44

Ca sa profit si eu intr-un fel de topicul acesta:
Nu mi se mai aprinde un proiector , poate fi schimbat "de mana omului" sau trebuie sa ma duc cu ea in service? (probabil s-a ars becul) Si daca da, cum ajung la el ca pare destul de complicat.
Si ca sa nu fiu offtopic: Nu cred ca proiectoarele sunt indispensabile unei masini ca C3, in afara de aspectul putin mai estetic, nu ajuta la o vizibilitate cu mult mai buna.Eu asa am cumparat masina si acum daca e unul ars , stii cum e romanu : daca tot e, macar sa mearga!:)

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 07-Feb-2007 20:57

Spre deosebire de celelalte becuri nu existĂŁ o procedurĂŁ "aplicabilĂŁ de cĂŁtre utilizator" ĂŽn cazul proiectoarelor din barĂŁ. Mi-e teamĂŁ cĂŁ trebuie urcatĂŁ pe elevator, desfĂŁcute mai multe plastice pe acolo :? AÂşa cĂŁ du-te la service, eventual cu un bec H1 din comerĂž!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 07-Feb-2007 21:27

hotShot scrie:Ca sa profit si eu intr-un fel de topicul acesta:
Nu mi se mai aprinde un proiector , poate fi schimbat "de mana omului" sau trebuie sa ma duc cu ea in service? (probabil s-a ars becul) Si daca da, cum ajung la el ca pare destul de complicat.
Si ca sa nu fiu offtopic: Nu cred ca proiectoarele sunt indispensabile unei masini ca C3, in afara de aspectul putin mai estetic, nu ajuta la o vizibilitate cu mult mai buna.Eu asa am cumparat masina si acum daca e unul ars , stii cum e romanu : daca tot e, macar sa mearga!:)

Nu stiu sa-ti spun cum se pot schimba becurile din proiectoare, dar banuiesc ca nu e necesara urcarea masinii pe elevator. Iti recomand sa mergi totusi intr-un service. Champion ar fi o buna alegere, oamenii sunt priceputi si cred ca n-o sa te jupoaie de bani. Am o banuiala ca inlocuirea becurilor din proiectoare nu e chiar asa de complicata pe cate ne pare noua acum, dar in lipsa unor informatii sigure e mai bine sa mergi pe mana unui meserias decat sa strici ceva la masina.

Daca te prinzi care e procedura de schimbare a becurilor din proiectoare, da-ne si noua de veste :prayer:

Înapoi la “Electrica - C3”