Intrebare mare

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Remus Nicola
simpatizant

Intrebare mare

Mesajde Remus Nicola » Lun 23-Iun-2008 16:18

Salut, am si eu un C3 mic si negru si care are nevoie de boxe :) dar nu reusesc sa aflu daca se potrivesc ca adancime. Va rog mult de tot cat se poate de repede daca stie cineva dimensiunile la locurile pt boxe (inclusiv la tweeter). Eu vreau sa imi pun : http://www.coustic.eu.com/spip.php?article1131 pe fata si pe spate : http://www.coustic.eu.com/spip.php?article1141 . Se potrivesc oare ? (stiu ca pentu spate imi trebuie ceva adaptor sau asa care il iau de la ei... )

Multumesc mult .

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 23-Iun-2008 16:34

Se potrivesc, stai linistit.

Eu am DLS 226 pe fata, respectiv DLS 225, pe spate. Poti face o comparatie intre specificatiile difuzoarelor tale si cele de pe site-ul DLS (http://www.dls.se).

Din cate am vazut eu, in portierele din fata intra lejer difuzoare cu adancime de 60 mm. Daca vrei sa te convingi, e usor sa dai jos capacul de plastic de pe fata usii si sa masori cu o ruleta. Pe spate e nitel mai greu, acolo trebuie data jos toata fata usii.

Remus Nicola
simpatizant

tweeter

Mesajde Remus Nicola » Mar 24-Iun-2008 05:46

Da, super :) merci de raspunsul prompt , dar vad ca tu ai coaxial si fata si spate, ce ma ingrijora pe mine e sa intre tweeterul :-S

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 24-Iun-2008 08:42

Am avut pe fata DLS 226, acum urmeaza sa termin de instalat DLS C6. Deocamdata am doar tweeter-ele montate in bord (T25 parca). Au intrat fara probleme. Daca vrei sa iti faci o idee despre cat spatiu e acolo, sitele alea de la lacasurile tweeter-elor se pot salta foarte usor, cu o banala surubelnita.

Chiar sunt curios cum se vor auzi tweeter-ele montate in locasul de fabrica. Au mai fost niste pareri pe forum cum ca daca sunt montate sub parbriz, sunetul tweeter-elor e distorsionat. Te asteptam cu pareri dupa ce termini de montat instalatia ta audio :wink: Eu unul ma gandeam, ca o varianta de rezerva, sa montez tweeter-ele pe punctul de fixare al oglinzilor retrovizoare (sunt cu reglaj electric). E un plastic negru acolo, unde ar fi trebuit sa fie reglajul manual al oglinzilor.

Remus Nicola
simpatizant

montaj

Mesajde Remus Nicola » Mar 24-Iun-2008 09:54

o sa postez cu siguranta cand va fi gata dar se pare ca lucrurile se complica ... nu mai gasesc de cumparat in timisoara Coustic si cred ca va trebui sa iau crunch sau jbl (daca reusec cumva sa maresc bugetul:) ). in vro 2 sapt ar trebui sa fie totul gata si sa le am montate , am sa revin cu un review:P

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 24-Iun-2008 11:10

Nu vreau sa le fac reclama, dar poti incerca sa cauti difuzoare Coustic (si de la multi alti producatori) la Be loud! (http://www.be-loud.ro). Eu mi-am luat de la ei difuzoare DLS si un head-unit Clarion. Au fost OK, livrare prompta in Bucuresti, dar livreaza si in tara. Sau poti incerca la alte magazine de pe net, ca sunt o gramada...

Remus Nicola
simpatizant

coustic

Mesajde Remus Nicola » Mar 24-Iun-2008 11:27

sa inteleg ca nu ai o parere foarte buna despre Crunch si mai bine as lua coustic? singura mea problema cu comanda online e cu transportul care pana acum a lasat de dorit (adica dau aia cu cutiile de se rupe marfa in ele ... macar in magazin le vezi daca au ceva:-?? acuma nush) . Am gasit niste jbl care par interesante si sunt doar cu 50ron peste buget deci as putea sa le iau in calcul JBL CS2165C. Ceva pareri despre astea?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 24-Iun-2008 11:57

Sincer, nu am prea multe informatii despre Crunch, dar de JBL stiu din auzite ca ar fi bunicele (poate conta insa si modelul sau linia de difuzoare). Vezi ca in functie de cum vei folosi difuzoarele (cu amplificator extern sau fara), va trebui sa faci si alegerea lor. Anumite difuzoare suna mai bine pe head-unit, altele (in special cele mai scumpe si performante) au nevoie de amplificare externa, ca sa poti scoate untul din ele. E vorba de sensibilitatea difuzoarelor.

JBL CS2165C par a fi genul de difuzoare care merg bine pe amplificatorul head-unit-ului.

Remus Nicola
simpatizant

problemele incep

Mesajde Remus Nicola » Mar 01-Iul-2008 10:09

Da.... mi-am luat un HU pioneer DEH 4000Ub si difuri Crunch GTR sisteme de 16.5 pe fata si Crunch GRP52Cx pe spate... toate bune si frumoase pana la montaj.... eu nu am fost de fata ci doar prin telefon am vb cu electricianul... "e cam mare pentru masina casetofonul" , "e cam puternic pentru masina ca nu e facuta sa duca asa mare putere" , "crosoverele vor fi greu de montat nici nu stiu cum sa le pun in bord sau cumva o sa vad eu" , "pe direct nu pot sa il pun ca nu ma lasa regulile de montaj, de fapt nici nu ar trebui sa il montez ca nu e foarte compatibil..." dupa insistente concluzia a fost ca il sun peste cateva zile si imi face el rost de nush ce cabluri care trebuie schimbate si o sa il faca si pe direct si sa mearga la capacitatea maxima ca in service acuma nu poate ca nu e conform protocolului si nah.... Atunci de ce ma mai duc eu la ei sa montez daca pana la urma vor fi facute modificari la instalatia electrica a masinii tot in afara servicelui? .... Niste neseriosi care vor doar sa te fure de bani.... Ma intreb ce facea asta daca ma duceam la el cu sub si amplif? cred ca venea de la Deva la Timisoara sa ma caute sa imi dea cu ele in cap... Am sa mai postez si rezultatul final al primului montaj pe care am sa il vad deabea la finalul saptamanii in curs ca numai atunci pot sa fug sa imi iau masina...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 01-Iul-2008 12:03

Doamne, ce panarame de mesteri mai sunt si astia?

Era prea mare "casetofonul" ca sa intre in bord? :lol: Din cate am vazut eu, pioneer-ul tau e standard, ocupa un slot DIN. Iar in C3 poti monta chiar si scule care au nevoie de 2 sloturi DIN (DVD playere, etc.)!!! Daca se referea la puterea amplif-ului de pe head-unit, a dat-o in bara si aici. Nici un head-unit nu poate sa duca o putere fara distorsiuni, suficient de mare incat sa-ti crape timpanele, indiferent de masina pe care e montat (chiar si pe Matiz). Sa nu-si mai faca el griji pentru altii.

In privinta compatibilitatii... ORICE player de pe piata, cu conectori sau adaptor ISO, este compatibil cu masina ta. De regula, fiecare producator are un conector proprietar, mai compact, montat in spatele head-unit-ului. In cutia produsului trebuie sa fie livrat si adaptorul care face trecerea de la conectorul proprietar la mufele ISO, precum si sina metalica de montaj. Atentie insa ca vei avea nevoie de un adaptor care sa faca trecerea de la mufa masinii (specifica PSA) la conectorii ISO. In concluzie, ai nevoie de 2 adaptoare, doar pentru alimentarea head-unit-ului si semnal audio amplificat in difuzoare: mufa Pioneer <-> ISO (livrat in cutia head-unit-ului), respectiv ISO <-> conector PSA. In plus, s-ar putea sa ai nevoie de un adaptor de antena care sa-ti faca trecerea de la conectorul de antena al head-unit-ului (de regula conector ISO sau DIN) la conectorul Fakra de la antena masinii.

Legat de alimentarea head-unit-ului... aici ai 2 variante, dar niciuna nu te va pune in situatia sa modifici instalatia electrica a masinii. Alimentare pe plus permanent, situatie in care head-unit-ul va functiona cu sau fara cheie in contact. Alimentare standard, caz in care head-unit-ul va functiona doar cu cheie in contact, atata timp cat masina nu a intrat in Economy Mode. Personal, as prefera varianta a 2-a, care nu presupune nicio modificare a adaptoarelor, si ofera un plus de siguranta, in cazul in care nu rezisti tentatiei sa opresti la timp jucaria, poti ramane fara baterie :wink: In cazul in care vrei totusi sa ai alimentare permanenta, lucrul asta se poate rezolva foarte simplu, jongland cu niste fire pe adaptoarele mentionate mai sus (plusul prin cheie trebuie suntat la plusul permanent, DOAR pe adaptor).

Nu stiu ce filtre sunt la Crunch, dar la DLS am niste "cutiute" destul de mari. Le poti face sa incapa, dar e nevoie de ceva rabdare ca sa iasa treaba buna. Eu am reusit sa le strecor pe partile laterale ale bordului (sunt niste capace de plastic acolo).

Ai grija ca la C3 nu exista fire electrice, intre bord si stalpii dintre usile fata-spate, pentru difuzoarele spate. Cel putin la masina mea, dar si la masinile altor proprietari de pe forum, firele respective au fost de negasit (zgarcenia frantuzeasca).

Vezi ca mai exista pe forum niste topicuri mai vechi referitoare la montajul sculelor audio pe C3. O sa incerc sa le caut eu si sa le pun aici.

P.S. Ai grija cu mesterii, ca sunt smecheri, iau o caruta de bani, iar calitatea manoperei lasa de dorit (asta presupun ca o stiai deja). Eu unul am ajuns la concluzia ca lucrul facut de mana ta e sfant (daca stii ce faci).

Remus Nicola
simpatizant

da...

Mesajde Remus Nicola » Mar 01-Iul-2008 12:12

eu sunt in sesiune drept urmare nu am putut sa fiu acolo... dar a fost tata... in finalul zilei de azi concluzia a fost ca nu a montat tweetere ca nu incap in lacas, pardon incap dar nu are cu ce sa la prinda .... si ca le vom pune in a doua sesiune de montaj cand vom reface instalatia electica ca sa aiba alimentare separata crosoverele si HU ca sa mearga pe direct.... si toate astea ca sa aiba garantie de la ei.... da... e de nedescris cum pot unii oameni sa fi asa dar .. profita si el de faptul ca eu is la medicina deci nu am treaba cu astea si depind de ei si urmeaza sa plec duminica pt 2 sapt deci deabea atunci se va rezolva in final povestea... am un noroc de zile mari macar nu dau eu banii pe montaje :P puii mei sti cum e cu prostu nu te pui ca are mintea odihnita si eu azi am avut de aface cu unu absolut nou (electricianul citroen) si cu unul autohton (electricianul tata) . Probabil in 2 sapt (daca nu o pun si pe asta voi avea ce vreau (instalatie functionala) dar asta va implica sa merg eu si sa il bat pe ala la cap sa faca cum ii zic...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 01-Iul-2008 12:20

Eu am prins tweeter-ele cu banda dublu adeziva Bison in lacasurile de sub parbriz.

Tweeter-ele DLS au niste suporti de plastic pe care i-am fixat cu banda dublu adeziva, iar tweeter-ele propriu-zise se fixeaza in suporti. Din pacate lacasurile de fabrica pentru tweeter-e sunt cam varza, in sensul ca au pe partea inferioara, unde se fixeaza tweeter-ele, un fel de musama de cauciuc sau material mai grosut, dar relativ moale. Am reusit sa le prind cu banda dublu adeziva pe musamaua aia si stau foarte bine.

Remus Nicola
simpatizant

tweeter

Mesajde Remus Nicola » Mar 01-Iul-2008 12:21

asa ma gandeam si eu ca o sa ii zic sa faca, ma bucur ca ai zis ca mere:)

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 01-Iul-2008 12:24

Merge sigur, rabdare sa fie, ca sa iasa totul bine 8)

Remus Nicola
simpatizant

GATA

Mesajde Remus Nicola » Mar 22-Iul-2008 19:37

In final de o saptamana(nu am apucat sa scriu pe forum) am sistemul audio complet... cu tweeter care a mers insurubat foarte usor in lacasul sau, cu HU ce merge pe direct si cu crosovere cu tot :D. Acuma un mic review... fara amplif suna bine dar daca dau tare si pun bas mai mult caraie .. nah boxe de 80 direct pe HU, dar per ansamblu suna binisor, as putea zice ca le recomand daca trebuie un sistem audio fara pretentii mari si cu bani relativ putini:).

Înapoi la “Electrica - C3”